Smalfilm digitaliseren

 Smalfilm digitaliseren: 8mm, 9,5mm, 16mm smalfilm en 35mm film

“Laat uw smalfilm professioneel en voordelig digitaliseren door Scanpaleis. Wij bieden diensten voor alle gangbare smalfilmformaten en kunnen uw smalfilm omzetten naar MP4-formaat of ProRes en opslaan op een USB-stick, harde schijf (HDD) of solid state disk (SSD). Met meer dan 10.000 tevreden klanten in de afgelopen jaren zijn wij een betrouwbaar adres voor het digitaliseren van uw oude media, inclusief 8mm smalfilm digitaliseren.”

Ga direct naar al onze scherpe tarieven!

ONZE FILMFABRIEK HDS+  SCANNER

De Filmfabriek HDS + scanner is geschikt voor het haarscherp scannen van oud filmmateriaal. Uitgerust met geavanceerde Wetgate-technologie, worden frames moeiteloos één voor één gedigitaliseerd.

Of het nu super 8, 8mm, 9,5 mm of 16 mm is, de Filmfabriek HDS + scanner levert adembenemende resultaten voor onze klanten. Scannen in HD, 2K of 4K met en zonder geluid!

Wetgate Scanning

Om optimale resultaten te waarborgen bij het digitaliseren van uw film, heeft Scanpaleis als een van de weinige in Nederland de mogelijkheid om Wetgate-scanning toe te passen. Met deze geavanceerde techniek kan zelfs een beschadigde film worden hersteld tot een scherp en mooi eindproduct. Wetgate toepassen zorgt voor een (verticale) krasverwijdering van 90-95%. Het resultaat wordt zichtbaar mooier.

Expertise in Smalfilm Digitaliseren bij Scanpaleis

Met meer dan 15 jaar ervaring zijn wij experts in het digitaliseren van analoge media.

 • Veilige en Lokale Verwerking

  • Al onze digitaliseringsprocessen worden volledig uitgevoerd op onze locatie in Utrecht. Uw waardevolle herinneringen zijn bij ons veilig, omdat we strikt garanderen dat uw media nooit buiten onze faciliteit wordt verzonden voor verwerking, en zeker niet via de post naar het buitenland met het risico op verlies.
  • Uw smalfilms worden zonder extra kosten omgezet naar het moderne MP4-formaat, aangezien de dvd op zijn einde is. Voor professionele digitalisering bieden wij ook de mogelijkheid om smalfilm in ProRes formaat te digitaliseren!

 

 • Transparante Prijsstelling en Kwaliteitsgarantie

  • Ontvang de eerste USB-stick, ongeacht de grootte, voor slechts €15,-!
  • Wilt u vooraf precies weten waar u aan toe bent qua prijs, zonder verrassingen? Maak dan gebruik van onze handige prijsmodules op onze site of vraag eenvoudig een offerte aan.
  • Scanpaleis staat bekend om het leveren van de hoogste kwaliteit. We rekenen geen extra kosten voor het digitaliseren van smalfilm met geluid. We zijn ervan overtuigd dat wij de beste scanner voor het digitaliseren van smalfilm in huis hebben. Ook onze klanten delen graag deze mening. Nog niet overtuigd van onze kwaliteit? Bekijk onze reviews op Google (4,9!) en op Trustpilot (4,8!).

 

Overzicht
Welke (smal)film formaten digitaliseren wij?
8mm
Dubbel8
Super 8
Single 8
9.5 mm
16 mm
35 mm

Smalfilm - 8mm - Dubbel 8 mm
Super 8 mm - Single 8 mm - 9.5 mm - 16 mm
Resolutie (prijzen per minuut)
HD2K4K
Smalfilm1920x1080 MP42560x1440 MP43480x2160 MP4
8mm/Dubbel 8€1,50€2,25€3,00
Super8/Single 8€1,50€2,25€3,00
9.5 mm€3,00€4,00€5,00
16 mm€2,50€3,50€4,50
Wetgate toepassen alle formaten €0,75 per minuut extra.
Voor professionele producties is ook het ProRes 422-formaat beschikbaar tegen een toeslag van €0,25 per minuut.
Prijs per minuutHandlingkosten per spoelStarttarief per opdracht
35mm film€12,50€12,50€15,00
Voor professionele producties ook ProRes 422 formaat mogelijk.

 • De vermelde tarieven voor digitaliseren van smalfilm zijn per minuut.
 • Bij het digitaliseren van smalfilm heeft u altijd een vaste basisprijs per opdracht: 
  • 8mm smalfilm digitaliseren basisprijs: €10,00
  • 9,5mm & 16mm digitaliseren basisprijs €15,00
 • Opstartkosten per spoel 8mm, 9,5 mm & 16mm: €1,50.
 • 35mm starttarief: €15,00
 • Opstartkosten per spoel 35mm: €12,50.
 • Bij Scanpaleis rekenen wij geen extra kosten voor het digitaliseren van smalfilms met geluid. Allereerst zorgen wij ervoor dat het geluid behouden blijft tijdens het digitaliseren van uw smalfilms. Bovendien maken wij gebruik van geavanceerde software en apparatuur om ervoor te zorgen dat het geluid van uw smalfilms van hoge kwaliteit is en zo dicht mogelijk bij het origineel blijft. In essentie, bij Scanpaleis kunt u moeiteloos rekenen op het digitaliseren van smalfilms mét geluid, en dit alles zonder extra kosten.
 • Wetgate (kras/lijn reductie) scannen van smalfilm €0,75 toeslag per minuut.
 • Opslag op DVD is mogelijk, echter raden wij dit niet aan. De kosten hiervoor bedraagt €10,- per DVD.
 • Reparatie gebroken smalfilm bij meer dan 10 breuken per opdracht €0,25 per las.


	

		
 

Professionele Digitalisering van Smalfilms tegen Aantrekkelijke Tarieven bij Scanpaleis

Hoogwaardige Digitaliseringsdiensten bij Scanpaleis voor Smalfilms: Ontdek onze Aantrekkelijke Tarieven

Bij Scanpaleis bieden we superieure digitaliseringsdiensten voor 8mm-films tegen zeer concurrerende tarieven.

Betaalbaar Starttarief voor Smalfilm Digitalisering: Slechts €10,00

Ons starttarief voor het digitaliseren van smalfilms is buitengewoon voordelig, startend bij slechts €10,00. Daarbij geldt een minimale toeslag van €1,50 per spoel voor opstartkosten.

HD Scanning: Tarieven vanaf €1,50 per Minuut

Voor de hoogste kwaliteit in HD-scanning hanteren wij tarieven vanaf €1,50 per minuut. Bij Scanpaleis staan transparantie en duidelijkheid voorop; wij vermijden verborgen kosten.

Veelzijdige Opslagopties: MP4-formaat, ProRes 422, USB-stick, HDD, SSD

Wij converteren uw smalfilms meestal naar het veelzijdige MP4-formaat, geschikt voor soepele weergave op zowel Apple- als Windows-apparaten en moderne smart-tv’s. Voor wie streven naar professionele producties, bieden wij opslag in het hoogwaardige ProRes 422-formaat. Bovendien bieden wij u de keuze om uw smalfilms op te slaan op een USB-stick, HDD, SSD of verzenden via Wetransfer, waardoor u maximale flexibiliteit ervaart. Daarnaast kunt u zelf bepalen welk opslagmedium het beste aansluit bij uw behoeften en voorkeuren. Hierdoor heeft u niet alleen de vrijheid om te kiezen waar uw kostbare herinneringen worden opgeslagen, maar kunt u ook profiteren van de veelzijdigheid die onze service te bieden heeft.

Geavanceerde Technologie: LED-verlichting en HDS+ Scanner van Filmfabriek

Bij Scanpaleis gebruiken wij geavanceerde LED-verlichting tijdens het digitaliseringsproces, wat de kans op schade aan de films minimaliseert. Onze HDS+ Scanner van Filmfabriek wordt specifiek ingezet voor het digitaliseren van diverse soorten smalfilms. Deze geavanceerde scanner corrigeert niet alleen kleur en belichting, maar streeft ook naar de best mogelijke kwaliteit. Bovendien optimaliseert het apparaat automatisch beeldkenmerken, wat resulteert in een verbluffend eindresultaat. Daarnaast garandeert onze geavanceerde scanner consistent hoogwaardige prestaties, zodat je altijd kunt vertrouwen op uitstekende resultaten.

Kosteloze Reparaties: Onze Toewijding aan Kwaliteit

Bij Scanpaleis hechten wij waarde aan kwaliteit en bieden kosteloze reparaties voor slechte lassen. Vertrouw op Scanpaleis voor een zorgvuldige en professionele aanpak van uw waardevolle smalfilms.

8mm smalfilm digitaliseren
8mm smalfilm

 

9,5 mm smalfilm
9,5mm smalfilm

 

16mm smalfilm digitaliseren
16mm smalfilm

35mm film in blik
35mm film


Filmlengte Dubbel 8  & 8mm smalfilm tabel

De volgende tabel geeft weer hoeveel minuten film er op een smalfilm spoel passen. Wij rekenen alleen kosten voor het daadwerkelijke beeldmateriaal op de film.

Super 8 & single 8 lengte tabel
Diameter filmspoel (cm)Lengte spoel (meters)Lengte spoel (feet)Aantal minuten
715504
136020015
159030022
1812040030
2118060045


	

		

Digitaliseer je herinneringen voor minder! Bekijk onze lage tarieven nu.

Laat uw video-, film-, geluid- & beeldmateriaal digitaliseren door Scanpaleis!