Betacam IMX

Betacam IMX digitaliseren

MPEG IMX (ook bekend als D-10) was een digitale videocassette-indeling met standaarddefinitie die in 2001 door Sony werd geïntroduceerd en maakte deel uit van de Betacam-familie van professionele video-indelingen. Het was geprijsd tussen Sony’s Betacam SX en de duurdere Digital Betacam , en was bedoeld om te concurreren met het Panasonic DVCPRO50- systeem. Zoals de naam suggereert, MPEG IMX opgenomen in MPEG-videoformaat, in het geval MPEG-2 alleen I-frames en 8-kanaals audio gebruikt.

Net als andere Betacam-formaten was de tapebreedte ½ inch en waren cassettes verkrijgbaar in kleine of grote formaten, waarbij de S-maat tot 60 minuten video kon bevatten en de L-maat tot 184 minuten. Om MPEG IMX-banden te onderscheiden van andere Betacam-formaten, waren de schalen groen gekleurd. Band met metaaldeeltjes werd gebruikt.

Alle IMX-videorecorders konden Betacam SX-banden afspelen, en sommige konden zowel digitale Betacam- als analoge Betacam- en Betacam SP- banden afspelen , waarvan de video kon worden gecodeerd in MPEG-2-formaat. Alleen IMX-banden kunnen worden gebruikt om op te nemen in IMX-videorecorders.

Zoals alle Betacam-formaten, worden er geen nieuwe MPEG IMX-videorecorders gemaakt, die in 2016 zijn stopgezet.

 

Betacam IMX digitaliseren

 

Professionele videobanden digitaliseren

Professionele videobanden

Wij zijn gespecialiseerd in het digitaliseren van analoge videoarchieven voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen. Digitaliseer uw materiaal voor behoud in de toekomst. Bekijk hieronder het overzicht van de diverse professionele videoformaten die wij voor u kunnen omzetten.

Onze tarievenScanpaleis

InleverenOns Adres

 

Betacam, Betacam SP, Digital Betacam, Betacam SX, Betacam IMX, DVCAM, DV Large, U-matic, U-matic SP, XDCAM SD, MII Panasonic, DVCPRO 25, DVCPRO 50 & HDV
Prijs en tijd per band
Aantal banden0 - 2 uur2 - 4 uur4 - 6 uur
1 - 5€22,50€27,50€32,50
6 - 10€21,00€26,00€31,00
11 - 20€19,50€24,50€29,50
meer dan 20€18,00€23,00€28,00

In bijna alle  gevallen worden de professionele Betacam IMX videobanden omgezet naar een MP4 bestand en opgeslagen op een HDD (Hard Disk Drive), SSD (Solid State Drive) of USB-stick. Tevens kunnen we de bestanden delen via onze beveiligde QNAP (Quality Network Appliance Provider) NAS (Network Attached Storage) Server of verzenden via Wetransfer. Het voordeel van MP4 is dat dit formaat goed te bekijken en te bewerken is op bijvoorbeeld een Mac of een Windows PC. Dus ook op uw computer en in bijna alle gevallen op uw Smart TV. Ook andere formaten zijn bespreekbaar. Natuurlijk is het mogelijk om de video’s op te laten slaan op bijvoorbeeld een dvd ook al raden we dit af.

Uw videobanden kunnen naar SD of HD kwaliteit worden omgezet. Opnames in HD slaan we op als HD-bestanden. Indien uw opname in SD is opgenomen kunnen we de kwaliteit niet verbeteren naar HD maar slaan het bestand zodanig op dat deze optimaal is voor de weergave op HD-apparatuur.

Gratis retourzending binnen Nederland bij opdrachten vanaf €100,-!

Laat uw video-, film-, geluid- & beeldmateriaal digitaliseren door Scanpaleis!