U-Matic

U-matic digitaliseren

U-matic was een analoog videocassetteformaat dat in 1971 door Sony werd geïntroduceerd (het bereikte het VK in 1973), met een ¾-inch tape en een spiraalvormige videokoptrommel. Het was het allereerste videocassetteformaat en alle videobandformaten daarvoor waren open reel geweest.

Het was oorspronkelijk bedoeld voor huishoudelijk gebruik, vandaar dat het eerste model dat kon opnemen een ingebouwde tv-tuner had en hout aan de zijkanten van de kast (hoewel het geen ingebouwde timer had, was er in 1972 een aparte timer verkrijgbaar). Maar misschien vanwege de hoge prijs, werd het in plaats daarvan de norm voor industriële, educatieve en demonstratiedoeleinden, en werd het al meer dan 25 jaar gebruikt. Het werd ook veel gebruikt in televisieproductie, met name voor nieuwsgaring op locatie.

Om onbedoeld opnemen te voorkomen, kan een kleine rode knop uit de cassette worden verwijderd.

Een high-band versie werd gelanceerd in de jaren 80 (genaamd BVU of Broadcast Video U-Matic), gevolgd door U-matic SP (Superior Performance) voordat deze grotendeels werd vervangen door Sony’s Betacam SP in de jaren 1990.

Er waren twee cassetteformaten beschikbaar, de kleinere ( U-matic S ) die tot 20 minuten aan video kon opnemen en geschikt was voor veldopnames.

 

U-Matic digitaliseren

 

Professionele videobanden digitaliseren

Professionele videobanden

Wij zijn gespecialiseerd in het digitaliseren van analoge videoarchieven voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen. Digitaliseer uw materiaal voor behoud in de toekomst. Bekijk hieronder het overzicht van de diverse professionele videoformaten die wij voor u kunnen omzetten.

Onze tarievenScanpaleis

InleverenOns Adres

 

Betacam, Betacam SP, Digital Betacam, Betacam SX, Betacam IMX, DVCAM, DV Large, U-matic, U-matic SP, XDCAM SD, MII Panasonic, DVCPRO 25, DVCPRO 50 & HDV
Prijs en tijd per band
Aantal banden0 - 2 uur2 - 4 uur4 - 6 uur
1 - 5€22,50€27,50€32,50
6 - 10€21,00€26,00€31,00
11 - 20€19,50€24,50€29,50
meer dan 20€18,00€23,00€28,00

Opslag als MP4 bestand

In bijna alle  gevallen worden de professionele U-Matic videobanden omgezet naar een MP4 bestand en opgeslagen op een HDD (Hard Disk Drive), SSD (Solid State Drive) of USB-stick. Tevens kunnen we de bestanden delen via onze beveiligde QNAP (Quality Network Appliance Provider) NAS (Network Attached Storage) Server of verzenden via Wetransfer. Het voordeel van MP4 is dat dit formaat goed te bekijken en te bewerken is op bijvoorbeeld een Mac of een Windows PC. Dus ook op uw computer en in bijna alle gevallen op uw Smart TV. Ook andere formaten zijn bespreekbaar. Natuurlijk is het mogelijk om de video’s op te laten slaan op bijvoorbeeld een dvd ook al raden we dit af.

Uw videobanden kunnen naar SD of HD kwaliteit worden omgezet. Opnames in HD slaan we op als HD-bestanden. Indien uw opname in SD is opgenomen kunnen we de kwaliteit niet verbeteren naar HD maar slaan het bestand zodanig op dat deze optimaal is voor de weergave op HD-apparatuur.

Gratis retourzending binnen Nederland bij opdrachten vanaf €100,-!

Laat uw video-, film-, geluid- & beeldmateriaal digitaliseren door Scanpaleis!