Correctie oude beelden

Correctie beeld

Niets is zo vervelend als afgeleid te worden door stofjes en krassen op uw gedigitaliseerde beelden. Daarom doen wij ons uiterste best om de gedigitaliseerde beelden stof en krasvrij bij u af te leveren. U zult begrijpen dat dit helaas wel zijn beperkingen heeft! Hoe beter het materiaal is bewaard hoe beter het eindresultaat.

Eerste stap

Voor al uw beeldmateriaal zoals dia’s, negatieven en foto’s geldt dat wij als eerste stap stof en haartjes d.m.v. een blaasbalgje verwijderen. Waar nodig maken wij ook gebruik van pluisvrije doekjes of een filmcleaner. 

Tweede stap

Gebruik van schone kras- en vetvrije scanners, onze scanner zijn namelijk zo gevoelig en van hoge kwaliteit dat zelfs vingerafdrukken zichtbaar worden. 

Derde stap

Gebruik van de beste soft- en hardware op de professionele markt voor het scannen van dia’s, negatieven, dia’s en foto’s. Over het algemeen gebruiken wij de professionele software van Silverfast. Scanners hebben wij in vele soorten en maten. 

Vierde stap

Na het scannen worden alle beelden nogmaals bekeken en waar nodig gecorrigeerd. Beelden worden digitaal rechtgezet en uitgesneden zodat er geen lelijke randjes en scheve beelden te zien zijn. Ook zorgen wij voor de correctie van kleur en licht.

Vijfde en laatste stap

Uw gedigitaliseerde negatieven, dia’s en foto’s worden in twee mappen opgeslagen. In de ene map staan de ongecorrigeerde beelden en in de andere map staan alle gecorrigeerde beelden.

Foto zonder correctie sterk vervuild

Foto zonder correctie sterk vervuild

Digitaliseer je herinneringen voor minder! Bekijk onze lage tarieven nu.

Laat uw video-, film-, geluid- & beeldmateriaal digitaliseren door Scanpaleis!