8-track audio cassette

8-track of eight-track 8 sporencassette

Opdracht FormulierAanmelden

Digitaliseren 8-track audio cassette naar MP3, WAV of CD

8-track audio cassette digitaliseren: in de meeste gevallen worden 8-track audio cassettes¬†omgezet naar een bestand in MP3 of WAV formaat en op een usb-stick gezet. Scanpaleis zet beide formaten zonder extra kosten voor u op een usb-stick. Natuurlijk is het nog steeds mogelijk om van 8-track audio cassette op cd te laten zetten. Het nadeel hiervan is alleen dat een cd kwetsbaarder is en minder eenvoudig te kopi√ęren is.

Prijs per
Aantalcassette, miniDisc, Dat-tape, DCC
1 ‚ā¨20,00
2 - 9‚ā¨17,50
10 - 19‚ā¨15,00
20 of meer‚ā¨12,50

LPSingle
Aantal platen33/7845
1 ‚ā¨20,00‚ā¨17,50
2 - 9‚ā¨17,50‚ā¨15,00
10 - 19‚ā¨15,00‚ā¨12,50
20 of meer‚ā¨12,50‚ā¨10,00

Onze prijslijsten gelden voor de volgende geluidsdragers:

Cassettebandje, microCassette, DAT tape, miniDisc, LP en single, 8-track audio cassette

  • Voor het verzenden via Wetransfer brengen wij ‚ā¨5,00 per 20GB of een deel hiervan in rekening.
  • De vermelde prijzen zijn per stuk.
  • CD naar MP3 bestand omzetten ‚ā¨5,- per stuk.
  • Reparatie cassettebandjes ‚ā¨10,00 per band. Reparatie is altijd in combinatie met een digitaliseeropdracht.¬†
  • CD opslag is bij de prijs inbegrepen. Bij MP3 & WAV komen er kosten bij voor het opslagmedia. Kijk hiervoor bij tarieven.

Waarom zou u  Scanpaleis kiezen voor het digitaliseren van 8-track audio cassettes?

Ervaring¬†– Scanpaleis is ruim 10 jaar geleden¬†begonnen met het omzetten van audio. Het resultaat daarvan is dat wij¬†een proces ontwikkeld hebben welke¬†ervoor zorgt dat¬†onze klanten een hoge kwaliteit MP3, WAV en CD’s¬†van elke cassette¬†krijgt. We maken gebruik van de beste cassettedecks¬†en opname-apparatuur en zijn trots op het produceren van de hoogste kwaliteit.

Service en garantie РScanpaleis biedt altijd het hoogste niveau van de zorg voor uw cassettebandjes. Met ruim 10.000 tevreden klanten de afgelopen jaren mogen wij stellen dat wij service en garantie bieden. Wij zijn van mening dat het veiligstellen van uw herinneringen voor de komende jaren van het grootste belang is. Wij zijn in al die jaren nog nooit één herinnering kwijt geraakt.

Uitstekende klantenservice РWij zijn trots op het toegankelijk zijn voor al onze klanten, en een vriendelijke stem is slechts een telefoontje verwijderd. U kunt eenvoudig contact met ons opnemen via de informatie op onze contactpagina.

Krijg ik mijn originele 8-track audio cassette terug?

Ja, natuurlijk, als uw bestelling is voltooid, krijgt u uw oorspronkelijke 8-track audio cassette samen met uw nieuwe CD’s of digitale bestanden gewoon weer terug.

Wat als mijn 8-track audio cassette leeg of gebroken is?

Cassette omzetten naar digitaal is niet altijd mogelijk omdat de cassette leeg of gebroken is. Als de cassette leeg is dan brengen wij geen de kosten voor het digitaliseren in rekening. In het geval uw 8-track audio cassette gebroken is dan proberen wij deze te repareren. Mits het mogelijk is om de band te repareren dan zullen wij hierna de band alsnog digitaliseren.

Oude 8-track audio cassette digitaliseren stopt de veroudering van uw geluidsopnames!

Over het formaat 8-track audio cassette

8-Track (ook bekend als Stereo 8) was een magneetband-cassette met eindeloze lus voor muziek, gemaakt in 1964 door een consortium onder leiding van de Learjet Corporation, waartoe ook Ampex, Ford, General Motors, Motorola en RCA behoorden.

Het werd ontwikkeld op basis van de 4-Track (Stereo-Pak) cartridge, die zelf een ontwikkeling was van de Fidelipac-cartridge. In tegenstelling tot de 4-Track-cartridge, werd de aandrukrol in de cartridge zelf opgenomen, waardoor de complexiteit van de speler werd verminderd. De cartridge werd ook vereenvoudigd.

De ¬ľ-inch tape was gecoat met een gladde coating, meestal grafiet, zodat deze vanuit het midden van de haspel kon worden getrokken vanwaar het over de opening aan het ene uiteinde van de cartridge ging en terug naar de buitenkant van dezelfde haspel kon worden gewikkeld .¬†De spoel zelf was vrijloop en de band werd alleen aangedreven door spanning van de kaapstander en de aandrukrol.¬†De band kon niet worden teruggespoeld.

Zoals de naam al doet vermoeden, heeft de 8-Track 8 tracks voor 4 stereoprogramma’s en kan automatisch tussen programma’s worden geschakeld, met behulp van een klein stukje geleidende folie bij de lasverbinding op de band, waardoor de speler van track zou veranderen terwijl het de kopeenheid passeerde door de bandkop te verschuiven.¬†Dit betekende echter wel dat albums in 4 programma’s moesten worden verdeeld in plaats van 2 kanten zoals op een¬†LP¬†, en sommige nummers werden in twee delen gesplitst of de volgorde van nummers werd geschud.

Door de bloeiende auto-industrie in de VS waren 4- en 8-Track-spelers populair, waarbij Ford tegen 1967 8-Track-spelers aanbood. Sommige spelers konden zowel 4- als 8-Track-cartridges aan, maar de steun van de auto-industrie betekende die 8-Track won in 1970.

Spelers voor thuis werden ge√Įntroduceerd in 1966 en¬†quadrafonische 8-Tracks (Q8)¬†werden ge√Įntroduceerd in 1970. 8-Track-recorders voor thuisgebruik waren ook een tijdje beschikbaar, maar werden geen succes.

Cartridges hadden last van vastlopen, en wow en flutter, en deze problemen werden later erger toen fabrikanten goedkopere materialen gebruikten, zoals plastic aandrukrollen. Toen de Compact Cassette een levensvatbaar hifi-formaat werd, waren platenmaatschappijen er snel bij om 8-Track te verlaten.

In de VS werden 8-Tracks in 1982 uit de winkels gehaald, maar sommige titels bleven tot 1988 verkrijgbaar bij platenclubs. De laatste mainstream release op 8-Track was Fleetwood Mac’s Greatest Hits.

Digitaliseer je herinneringen voor minder! Bekijk onze lage tarieven nu.

Laat uw video-, film-, geluid- & beeldmateriaal digitaliseren door Scanpaleis!