Cassettebandjes digitaliseren

Cassettebandjes digitaliseren. Afscheid te nemen van je walkman.

Cassettebandjes digitaliseren, waarom? Er zijn tal van redenen om uw cassettebandjes over te zetten naar CD’s of digitale bestanden. Ten eerste, cassettebandjes verslechteren na verloop van tijd omdat het een magnetisch medium is. Met de juiste opslag technieken kunnen cassettebandjes tot 25 jaar mee gaan, en soms zelfs langer. Dat gezegd hebbende, de kwaliteit van cassettebandjes gaat merkbaar achteruit na slechts vijf jaar. Een ander probleem is het feit dat er steeds minder cassetterecorders beschikbaar zijn.

Veel mensen beschikken niet langer over een cassetterecorder. Dit terwijl veel van onze klanten enorme bibliotheken van muziekcassettes hebben maar niet meer in staat zijn om deze nog af te spelen, het digitaliseren van hun banden is de enige manier om weer van deze muziek te genieten.

Tenslotte, de voordelen van CD’s of digitale bestanden van cassettebandjes zijn talrijk. Omdat het digitaal is, kunnen CD’s worden gekopieerd, zonder enig kwaliteitsverlies. Aangezien de meeste cassettedecks zijn vervangen door cd-spelers, kunt u weer van uw oude opnames genieten.

 

Ga direct naar al onze scherpe tarieven!

Cassettebandjes digitaliseren

 
Helaas, zo goed als cassettes waren, waren ze niet gemaakt om lang mee te gaan. Niet alleen zijn cassettes instabiel en gevoelig voor breuk, maar u zult ondertussen ook wel gemerkt hebben dat het steeds moeilijker wordt om een ​​apparaat te vinden dat de cassettes daadwerkelijk kan afspelen. Geen enkele auto wordt natuurlijk nog voorzien van een cassettespeler.

Begin vandaag met het omzetten van uw cassettebandjes op CD door het invullen van het Scanpaleis opdrachtformulier.

Kan je ook cassettes overzetten naar digitale bestanden die te bewerken zijn?

Ja, u kunt uw cassettebandjes digitaliseren als digitale bestanden die eenvoudige te bewerking zijn op uw computer thuis. U kunt een digitaal bestand toevoegen aan uw audio transfer zonder meerprijs dan enkel naar CD conversie. Voor de opslag van het digitale bestand zoals bijvoorbeeld MP3 heeft u wel b.v. een usb-stick nodig. U kunt deze prijzen hiervoor vinden op de pagina tarieven digitaliseren.

Wat zijn cassette bandjes?

Een muziekcassette, cassettebandje, compact cassette of simpelweg bandje is een magneetband die wordt gebruikt als geluidsdrager, in een speciaal daarvoor gemaakte vaste doos (cassette). De compact cassette is een ontwikkeling geweest van Philips in 1963 in zijn vestiging in Hasselt, en was bijzonder populair naast de grammofoonplaat voordat de digitale geluidsdragers werden ontwikkeld. Een muziekcassette kan worden afgespeeld met een cassetterecorder, een cassettedeck of een walkman. (bron: Wikipedia)

Cassettebandjes digitaliseren naar CD kunnen jullie dat?

Het is misschien een wat ongebruikelijke vraag in deze tijd maar toch krijgen wij deze vraag af en toe. Het antwoord op deze vraag is JA. Wij kunnen ook audio opname weer op een cassette zetten. 

Waarom zou u  Scanpaleis kiezen voor uw cassette naar CD conversie?

Ervaring – Scanpaleis is ruim 10 jaar geleden begonnen met het omzetten van cassettes naar CD. Als gevolg daarvan hebben wij een proces ontwikkeld welke ervoor zorgt dat onze klanten een hoge kwaliteit CD’s van elke cassette krijgt. We maken gebruik van de beste cassettedecks en opname-apparatuur en zijn trots op het produceren van de hoogste kwaliteit CD’s van uw cassettebandjes.

Service en garantie – Scanpaleis biedt altijd het hoogste niveau van de zorg voor uw cassettebandjes. Met ruim 10.000 tevreden klanten de afgelopen jaren mogen wij stellen dat wij service en garantie bieden. Wij zijn van mening dat het veiligstellen van uw herinneringen voor de komende jaren van het grootste belang is. Wij zijn in al die jaren nog nooit één herinnering kwijt geraakt.

Uitstekende klantenservice – Wij zijn trots op het toegankelijk zijn voor al onze klanten, en een vriendelijke stem is slechts een telefoontje verwijderd. Eenvoudig contact met ons opnemen via telefoon op (035) 7720397, Facebook, Twitter of e-mail voor assistentie. Onze klantenservice is altijd blij om te helpen  en beantwoord alle vragen die u misschien heeft.

Krijg ik mijn originele cassettebandjes terug?

Ja, natuurlijk, als uw bestelling is voltooid, krijgt u uw oorspronkelijke cassettebandjes samen met uw nieuwe CD’s of digitale bestanden gewoon weer terug.

Wat als mijn cassette leeg of gebroken is?

Als we niet in staat zijn om één van uw cassettes te digitaliseren omdat de cassette leeg of gebroken zijn, dan brengen wij geen de kosten voor het digitaliseren in rekening. In het geval uw cassetteband gebroken is dan bieden wij aan de band te repareren. Indien het mogelijk is om de band te repareren dan zullen wij hierna de band alsnog digitaliseren.

Welke audioformaten digitaliseren wij?

Digitaliseren cassette

Digitaliseren LP

Digitaliseren miniDisc

Digitaliseren dat-tape

Digitaliseren audiospoel

 

Digitaliseren Microcassette

 

 

Gratis retourzending bij opdrachten vanaf €100,-!

Laat uw video-, film-, geluid- & beeldmateriaal digitaliseren door Scanpaleis!