Cassettebandjes digitaliseren

Cassettebandjes digitaliseren naar MP3 en WAV

Cassettebandjes digitaliseren, waarom? Er zijn tal van redenen om uw cassettebandjes over te zetten naar digitale bestanden of CD’s. Ten eerste, cassettebandjes verslechteren na verloop van tijd omdat het een magnetisch medium is. Met de juiste opslag technieken kunnen cassettebandjes tot 25 jaar mee gaan, en soms zelfs langer. Dat gezegd hebbende, de kwaliteit van cassettebandjes gaat merkbaar achteruit na slechts vijf jaar. Een ander probleem is het feit dat er steeds minder cassetterecorders beschikbaar zijn.

Veel mensen beschikken niet langer over een cassetterecorder. Dit terwijl veel van onze klanten enorme bibliotheken van muziekcassettes hebben maar niet meer in staat zijn om deze nog af te spelen, het digitaliseren van hun banden is de enige manier om weer van deze muziek te genieten.

Tenslotte, de voordelen van digitale bestanden van cassettebandjes zijn talrijk. Omdat het digitaal is, kunnen de bestandenworden gekopieerd, zonder enig kwaliteitsverlies.

 

Ga direct naar al onze scherpe tarieven!

Cassettebandjes digitaliseren

 
Helaas, zo goed als cassettes waren, waren ze niet gemaakt om lang mee te gaan. Niet alleen zijn cassettes instabiel en gevoelig voor breuk, maar u zult ondertussen ook wel gemerkt hebben dat het steeds moeilijker wordt om een ​​apparaat te vinden dat de cassettes daadwerkelijk kan afspelen. Geen enkele auto wordt natuurlijk nog voorzien van een cassettespeler.

Begin vandaag met het omzetten van uw cassettebandjes naar MP3 of WAV door het invullen van het Scanpaleis opdrachtformulier.

 

 

 

Prijs en speelduur per
cassette, miniDisc, Dat tape
Aantal0 - 7071 - 140141 -210
1 - 10 stuks€15,00€18,00€21,00
11 - 20 stuks€13,50€16,50€19,50
meer dan 20€12,00€15,00€18,00

 

 

 

LPSingle
Aantal platen78/3345
1 - 5€15,00€10,00
6 - 10€14,00€9,50
meer dan 10€13,00€9,00

Kan je ook cassettes overzetten naar digitale bestanden die te bewerken zijn?

Ja, u kunt uw cassettebandjes digitaliseren als digitale bestanden die eenvoudige te bewerking zijn op uw computer. U kunt een digitaal bestand toevoegen aan uw audio transfer zonder meerprijs dan enkel naar CD conversie. Voor de opslag van het digitale bestand zoals bijvoorbeeld MP3 &WAV heeft u wel b.v. een usb-stick nodig. U kunt deze prijzen hiervoor vinden op de pagina tarieven digitaliseren.

Wat zijn cassette bandjes?

Een muziekcassette, cassettebandje, compact cassette of simpelweg bandje is een magneetband die wordt gebruikt als geluidsdrager, in een speciaal daarvoor gemaakte vaste doos (cassette). De compact cassette is een ontwikkeling geweest van Philips in 1963 in zijn vestiging in Hasselt, en was bijzonder populair naast de grammofoonplaat voordat de digitale geluidsdragers werden ontwikkeld. Een muziekcassette kan worden afgespeeld met een cassetterecorder, een cassettedeck of een walkman. (bron: Wikipedia)

Waarom zou u  Scanpaleis kiezen voor uw cassette naar CD conversie?

Ervaring – Scanpaleis is ruim 10 jaar geleden begonnen met het omzetten van cassettes naar CD. Als gevolg daarvan hebben wij een proces ontwikkeld welke ervoor zorgt dat onze klanten een hoge kwaliteit CD’s van elke cassette krijgt. We maken gebruik van de beste cassettedecks en opname-apparatuur en zijn trots op het produceren van de hoogste kwaliteit CD’s van uw cassettebandjes.

Service en garantie – Scanpaleis biedt altijd het hoogste niveau van de zorg voor uw cassettebandjes. Met ruim 10.000 tevreden klanten de afgelopen jaren mogen wij stellen dat wij service en garantie bieden. Wij zijn van mening dat het veiligstellen van uw herinneringen voor de komende jaren van het grootste belang is. Wij zijn in al die jaren nog nooit één herinnering kwijt geraakt.

Uitstekende klantenservice – Wij zijn trots op het toegankelijk zijn voor al onze klanten, en een vriendelijke stem is slechts een telefoontje verwijderd. U kunt eenvoudig contact met ons opnemen via de informatie op onze contactpagina.

Krijg ik mijn originele cassettebandjes terug?

Ja, natuurlijk, als uw bestelling is voltooid, krijgt u uw oorspronkelijke cassettebandjes samen met uw nieuwe CD’s of digitale bestanden gewoon weer terug.

Wat als mijn cassette leeg of gebroken is?

Als we niet in staat zijn om één van uw cassettes te digitaliseren omdat de cassette leeg of gebroken zijn, dan brengen wij geen de kosten voor het digitaliseren in rekening. In het geval uw cassetteband gebroken is dan bieden wij aan de band te repareren. Indien het mogelijk is om de band te repareren dan zullen wij hierna de band alsnog digitaliseren.

Welke audioformaten digitaliseren wij?

Digitaliseren cassette

Digitaliseren LP

Digitaliseren miniDisc

Digitaliseren dat-tape

Digitaliseren audiospoel

 

Digitaliseren Microcassette

 

 

Gratis retourzending binnen Nederland bij opdrachten vanaf €100,-!

Laat uw video-, film-, geluid- & beeldmateriaal digitaliseren door Scanpaleis!