Cassettebandjes digitaliseren

cassette digitaliseren

Opdracht FormulierAanmelden

Digitaliseren cassettebandjes naar MP3, WAV of CD

Cassettebandjes digitaliseren: in de meeste gevallen worden cassettebandjes omgezet naar een bestand in MP3 & WAV formaat en op een usb-stick gezet. Scanpaleis zet beide formaten zonder extra kosten voor u op een usb-stick. Natuurlijk is het nog steeds mogelijk om van cassette op cd te laten zetten. Het nadeel hiervan is alleen dat een cd kwetsbaarder is en minder eenvoudig te kopiëren is.

Wij converteren standaard uw audio naar zowel het MP3- als het WAV-formaat, zonder extra kosten. De populariteit van cd's neemt af, en daar zijn redenen voor. Cd's zijn fragiel, moeilijk te dupliceren en kunnen niet in de cloud worden opgeslagen. Bovendien ontbreken cd/dvd-spelers vaak op moderne computers. In tegenstelling tot cd's kunnen bestanden op een usb-stick eenvoudig worden afgespeeld op vrijwel elk apparaat, zoals computers en autoradio's. Kies daarom voor het gemak en de veelzijdigheid van MP3-bestanden en opslag op een usb-stick voor optimale toegankelijkheid van uw digitale muziekbestanden.

De eerste usb-stick kost, ongeacht de grootte, altijd slechts €15,00. Of het nu een stick van 32GB of 256GB is, wij rekenen slechts deze €15,00 aan u door. Of u nu 10 videobanden laat digitaliseren of 60 videobanden. Alles wordt voor deze €15,00 op de stick geplaatst!

Laat u niet verrassen door startprijzen. Bij Scanpaleis betaalt u per geluidsdrager! U weet bij ons precies waar u aan toe bent, zonder addertjes onder het gras.

- Geen extra kosten voor het ontvangen van uw audio in zowel MP3 als WAV.
- Geen extra kosten voor het digitaliseren van cassettebandjes langer dan 60 minuten.
- Geen extra kosten voor nabewerking!
- Geen extra kosten voor overname van opschriften van uw geluidsdrager in de bestandsnaam.

Een hoge review score behaal je niet zomaar. Daarvoor moet je elke dag je stinkende best doen met de beste apparatuur en medewerkers. Wij streven naar eerlijke prijzen zonder verrassingen!

Nog niet overtuigd van onze kwaliteit? Bekijk onze reviews op Google (4,9!) en op Trustpilot (4,8!).

Wij willen benadrukken dat al onze digitaliseringsprocessen volledig worden uitgevoerd op onze locatie in Utrecht. Uw waardevolle herinneringen zijn bij ons veilig, omdat we strikt garanderen dat uw media nooit buiten onze faciliteit wordt verzonden voor verwerking, en zeker niet via de post naar het buitenland met het risico op verlies.

Prijs per
Aantalcassette, miniDisc, Dat-tape, DCC
1 €20,00
2 - 9€17,50
10 - 19€15,00
20 of meer€12,50

LPSingle
Aantal platen33/7845
1 €20,00€17,50
2 - 9€17,50€15,00
10 - 19€15,00€12,50
20 of meer€12,50€10,00

  • De vermelde prijzen zijn per stuk.
  • CD naar MP3 bestand omzetten €5,- per stuk.
  • Reparatie cassettebandjes €10,00 per bandje. Reparatie is altijd in combinatie met een digitaliseeropdracht. 
  • Bij MP3 & WAV komen er kosten bij voor het opslagmedia. Kijk hiervoor bij tarieven.

Oude cassettebandjes digitaliseren stopt de veroudering van uw geluidsopnames!

Overzicht
Welke geluidsdragers digitaliseren wij?
Cassettebandjes
Geluidsbanden
LP & Single
Digital Audio Tape (DAT)
miniDisc
MicroCassette
8-track

 

Audio digitaliseren

Onze tarievenScanpaleis

InleverenOns Adres

 


	

		

Over het formaat muziekcassette

Compact Cassette (ook bekend als cassettebandje of tape) was een magneetbandcassetteformaat voor audio, geïntroduceerd door Philips in 1963 en in eerste instantie op de markt gebracht voor spraakopname. Het won uiteindelijk van andere concurrerende cassetteformaten, deels vanwege een beslissing om het ontwerp na 1965 vrijelijk in licentie te geven, na onderhandelingen om steun voor het formaat van Sony te verkrijgen.

Compact Cassettes hadden twee of vier sporen (voor stereogeluid) en men kon de cassette in beide richtingen afspelen. Op stereocassettes lagen de twee kanalen naast elkaar, waardoor ze compatibel waren met monospelers en vice versa. Cassetteband was 3,81 mm breed (vaak aangegeven als 4 mm of ⅛ inch) en bewoog met 4,76 cm/s (1⅞ ips).

Soorten cassettebandjes

Er werden verschillende magnetische coatings gebruikt, het origineel was ijzeroxide (meestal aangeduid als ‘normaal’ of Type I). Kort daarna werd chroomdioxide geïntroduceerd (meestal aangeduid als  ‘chroom’ of Type II ), korte tijd gevolgd door een mengsel van ijzeroxide en chroomdioxide (ferrochroom of Type III ) en later werden zuivere metaaldeeltjes gebruikt (aangeduid als ‘metaal’ of Type IV ).

In 1979 werden er inkepingen bovenop de cassettebehuizing geïntroduceerd om het type tape aan te geven. Type I-cassettes hadden alleen schrijfbeveiligingsinkepingen, Type II had een extra paar naast de schrijfbeveiligingsinkepingen en Type IV (metaal) had een derde set in het midden van de cassettebehuizing. Hierdoor konden latere high-end cassettedecks het bandtype automatisch detecteren en de juiste bias en egalisatie selecteren.

cassetterecorder

Om onbedoeld opnieuw opnemen te voorkomen hebben alle cassettes een afbreekbaar schrijfbeveiligingslipje. Door een stukje plakband te gebruiken is opname weer mogelijk.

De meest populaire soorten blanco tape waren C60 (30 minuten per zijde), C90 en C120. C90, en vooral C120, gebruikten dunnere tape die meer vatbaar was voor uitrekken en breken. Veel andere lengtes waren beschikbaar, bijvoorbeeld C15 voor gebruik voor gegevensregistratie.

De meeste cassettes gebruikten een bandaanloop, maar voor bepaalde toepassingen, zoals dicteren, werden deze verwijderd. Er waren ook eindeloze lusbanden beschikbaar voor toepassingen als antwoordapparaten.

Het was oorspronkelijk ontworpen voor spraakdictatie, maar vanaf 1965 waren er vooraf opgenomen muziekcassettes beschikbaar en naarmate de betrouwbaarheid verbeterde, werd het een van de meest voorkomende formaten voor vooraf opgenomen muziek tussen de late jaren 1970 en vroege jaren 1990.

Voor gegevensopslag voor microcomputers in de late jaren 1970 en 1980 kon men ook gebruik maken van cassettebandjes.

De leider van het team dat de Compact Cassette voor Philips in België ontwikkelde, Lou Ottens, overleed in 2021.

Digitaliseer je herinneringen voor minder! Bekijk onze lage tarieven nu.

Laat uw video-, film-, geluid- & beeldmateriaal digitaliseren door Scanpaleis!