Digital Audio Tape (DAT) digitaliseren

Dat-tape digitaliseren

Opdracht FormulierAanmelden

Digitaliseren Digital Audio Tape (DAT) naar MP3, WAV of CD

Digital Audio Tape digitaliseren: in de meeste gevallen wordt DAT¬†omgezet naar een bestand in MP3 of WAV formaat en op een usb-stick gezet. Scanpaleis zet beide formaten zonder extra kosten voor u op een usb-stick. Natuurlijk is het nog steeds mogelijk om van DAT¬†op cd te laten zetten. Het nadeel hiervan is alleen dat een cd kwetsbaarder is en minder eenvoudig te kopi√ęren is.

Prijs per
Aantalcassette, miniDisc, Dat-tape, DCC
1 ‚ā¨20,00
2 - 9‚ā¨17,50
10 - 19‚ā¨15,00
20 of meer‚ā¨12,50

LPSingle
Aantal platen33/7845
1 ‚ā¨20,00‚ā¨17,50
2 - 9‚ā¨17,50‚ā¨15,00
10 - 19‚ā¨15,00‚ā¨12,50
20 of meer‚ā¨12,50‚ā¨10,00

Onze prijslijsten gelden voor de volgende geluidsdragers:

Cassettebandje, microCassette, Digital Audio Tape (DAT), miniDisc, LP en single, 8-track audio cassette

  • Voor het verzenden via Wetransfer brengen wij ‚ā¨5,00 per 20GB of een deel hiervan in rekening.
  • De vermelde prijzen zijn per stuk.
  • CD naar MP3 bestand omzetten ‚ā¨5,- per stuk.
  • Reparatie cassettebandjes ‚ā¨10,00 per band. Reparatie is altijd in combinatie met een digitaliseeropdracht.¬†
  • CD opslag is bij de prijs inbegrepen. Bij MP3 & WAV komen er kosten bij voor het opslagmedia. Kijk hiervoor bij tarieven.

Waarom zou u  Scanpaleis kiezen voor het digitaliseren van Digital Audio Tape?

Ervaring¬†– Scanpaleis is ruim 10 jaar geleden¬†begonnen met het omzetten van audio. Het resultaat daarvan is dat wij¬†een proces ontwikkeld hebben welke¬†ervoor zorgt dat¬†onze klanten een hoge kwaliteit MP3, WAV en CD’s¬†van elke Digital Audio Tape krijgt. We maken gebruik van de beste apparatuur en zijn trots op het produceren van de hoogste kwaliteit.

Service en garantie РScanpaleis biedt altijd het hoogste niveau van de zorg voor uw Digital Audio Tape. Met ruim 10.000 tevreden klanten de afgelopen jaren mogen wij stellen dat wij service en garantie bieden. Wij zijn van mening dat het veiligstellen van uw herinneringen voor de komende jaren van het grootste belang is. Wij zijn in al die jaren nog nooit één herinnering kwijt geraakt.

Uitstekende klantenservice РWij zijn trots op het toegankelijk zijn voor al onze klanten, en een vriendelijke stem is slechts een telefoontje verwijderd. U kunt eenvoudig contact met ons opnemen via de informatie op onze contactpagina.

Krijg ik mijn originele Digital Audio Tape terug?

Ja, natuurlijk, als uw bestelling is voltooid, krijgt u uw oorspronkelijke Digital Audio Tape samen met uw nieuwe CD’s of digitale bestanden gewoon weer terug.

Wat als mijn Digital Audio Tape leeg of gebroken is?

Digital Audio Tape omzetten naar digitaal is niet altijd mogelijk omdat de tape leeg of gebroken is. Als de tape leeg is dan brengen wij geen de kosten voor het digitaliseren in rekening. In het geval uw Digital Audio Tape gebroken is dan proberen wij deze te repareren. Mits het mogelijk is om de band te repareren dan zullen wij hierna de band alsnog digitaliseren.

Oude Digital Audio Tape digitaliseren stopt de veroudering van uw geluidsopnames!

Over het formaat Digital Audio Tape (DAT)

Digital Audio Tape (DAT) was een digitaal magnetisch audiobandformaat, oorspronkelijk ontworpen voor audio.¬†Het werd in 1987 door Sony ge√Įntroduceerd.

Het gebruikte 4 mm tape in een cassette, ongeveer de helft van de grootte van een Compact Cassette. DAT-tapes zijn tussen de 15 en 180 minuten lang, een tape van 120 minuten is 60 meter lang.

De Recording Industry Association of America (RIAA) lobbyde tevergeefs tegen de introductie van DAT-apparaten in de VS, maar vanaf 1992 werd er een belasting geheven op DAT-recorders en blanco media.

Vanwege de kosten werd het nooit op grote schaal door consumenten gebruikt, maar het werd wel gebruikt in professionele opnames en als gegevensopslagmedium ( Digital Data Storage of DDS genoemd).

Een klein aantal albums werd in de eerste jaren van het format commercieel uitgebracht op DAT.

In 2005 stopte Sony met de resterende DAT-recorders.

Digitaliseer je herinneringen voor minder! Bekijk onze lage tarieven nu.

Laat uw video-, film-, geluid- & beeldmateriaal digitaliseren door Scanpaleis!