Geluidsbanden digitaliseren

Geluidsbanden digitaliseren

Opdracht FormulierAanmelden

Geluidsbanden digitaliseren naar MP3 & WAV en CD

Geluidsbanden digitaliseren: in de meeste gevallen worden geluidsbanden omgezet naar een bestand in MP3 & WAV formaat en op een usb-stick gezet of verzonden via Wetransfer. Scanpaleis zet beide formaten zonder extra kosten voor u op een usb-stick. Natuurlijk is het nog steeds mogelijk om de geluidsband te digitaliseren en op cd te laten zetten. Het nadeel hiervan is alleen dat een cd kwetsbaarder is en minder eenvoudig te kopiëren is.

Wij converteren standaard uw audio naar zowel het MP3- als het WAV-formaat, zonder extra kosten. De populariteit van cd's neemt af, en daar zijn redenen voor. Cd's zijn fragiel, moeilijk te dupliceren en kunnen niet in de cloud worden opgeslagen. Bovendien ontbreken cd/dvd-spelers vaak op moderne computers. In tegenstelling tot cd's kunnen bestanden op een usb-stick eenvoudig worden afgespeeld op vrijwel elk apparaat, zoals computers en autoradio's. Kies daarom voor het gemak en de veelzijdigheid van MP3-bestanden en opslag op een usb-stick voor optimale toegankelijkheid van uw digitale muziekbestanden.

De eerste usb-stick kost, ongeacht de grootte, altijd slechts €15,00. Of het nu een stick van 32GB of 256GB is, wij rekenen slechts deze €15,00 aan u door. Of u nu 10 videobanden laat digitaliseren of 60 videobanden. Alles wordt voor deze €15,00 op de stick geplaatst!

Laat u niet verrassen door startprijzen. Bij Scanpaleis betaalt u per geluidsdrager! U weet bij ons precies waar u aan toe bent, zonder addertjes onder het gras.

- Geen extra kosten voor het ontvangen van uw audio in zowel MP3 als WAV.
- Geen extra kosten voor het digitaliseren van cassettebandjes langer dan 60 minuten.
- Geen extra kosten voor nabewerking!
- Geen extra kosten voor overname van opschriften van uw geluidsdrager in de bestandsnaam.

Een hoge review score behaal je niet zomaar. Daarvoor moet je elke dag je stinkende best doen met de beste apparatuur en medewerkers. Wij streven naar eerlijke prijzen zonder verrassingen!

Nog niet overtuigd van onze kwaliteit? Bekijk onze reviews op Google (4,9!) en op Trustpilot (4,8!).

Wij willen benadrukken dat al onze digitaliseringsprocessen volledig worden uitgevoerd op onze locatie in Utrecht. Uw waardevolle herinneringen zijn bij ons veilig, omdat we strikt garanderen dat uw media nooit buiten onze faciliteit wordt verzonden voor verwerking, en zeker niet via de post naar het buitenland met het risico op verlies.

Prijs per geluidsband
Aantal spoelenSpoel 8 cmSpoel 12 cmSpoel 15 cmSpoel > 18 cm
1€22,50€27,50€32,50€37,50
2 - 9€20,00€25,00€30,00€35,00
10 - 19€17,50€22,50€27,50€32,50
20 of meer€15,00€20,00€25,00€30,00

  • De vermelde prijzen zijn per stuk.
  • CD naar MP3 bestand omzetten €5,- per stuk.
  • Reparatie cassettebandjes €10,00 per bandje. Reparatie is altijd in combinatie met een digitaliseeropdracht. 
  • Bij MP3 & WAV komen er kosten bij voor het opslagmedia. Kijk hiervoor bij tarieven.

Oude geluidsbanden digitaliseren stopt de veroudering van uw geluidsopnames!

De Ontwikkeling van Open Reel Tapes

In de jaren dertig ontwikkelden Duitse ingenieurs de eerste open reel tapes voor professioneel gebruik. Na de Tweede Wereldoorlog bracht Jack Mullin deze technologie naar Amerika. Ampex, met investeringen van Bing Crosby, ontwikkelde de technologie commercieel verder. In 1948 introduceerde Ampex de eerste commerciële bandrecorder, de Ampex Model 200. Dit formaat domineerde professionele opnamestudio’s tot eind jaren tachtig.

Introductie van Goedkope Open Reel Bandrecorders

Vanaf 1949 kwamen goedkope open reel bandrecorders op de markt. Mensen gebruikten deze apparaten veel voor het opnemen van spraak en het afspelen van muziek thuis en op scholen, totdat de Compact Cassette hen geleidelijk verving.

Specificaties van Binnenlandse Bandrecorders

Binnenlandse bandrecorders gebruikten ¼-inch tape met snelheden van 1⅞, 3¾, of 7½ inch per seconde. Hogere snelheden leverden betere geluidskwaliteit, maar verbruikten meer tape. De haspels varieerden in grootte tot zeven inch in diameter en waren vaak van plastic, maar soms van metaal. De meest voorkomende haspelformaten hadden een diameter van zeven, vijf en drie inch.

Bandrecorder audiotape digitaliseren

Voorbespeelde Open Reel Tapes

In 1952 introduceerde men voorbespeelde open-reel tapes in Groot-Brittannië, terwijl dit in de VS al in 1949 gebeurde. Deze tapes bereikten vervolgens hun hoogtepunt in populariteit in de jaren zestig, voordat 8-Track en Compact Cassette hen uiteindelijk overschaduwden.

Stereofonische Open Reel Tapes

Halverwege de jaren vijftig verschenen stereofonische open-reel tapes. Aanvankelijk gebruikten ze twee afzonderlijke monokoppen, wat een kleine vertraging tussen de kanalen veroorzaakte. Al snel volgde de tweesporige stereotapekop, waardoor synchroon geluid mogelijk werd. Stereotapes voor dit systeem waren echter niet compatibel met het oudere verspringende kopsysteem. Later in de jaren vijftig verschenen viersporenkoppen, wat tweesporenopnamen in het begin van de jaren zestig overbodig maakte.

Quadrafonische Open Reel Tapes

In de jaren zeventig introduceerden fabrikanten tijdelijk quadrafonische open-reel tapes, zowel blanco als voorbespeeld. Tegen het einde van de jaren zeventig verdwenen de voorbespeelde open-reel tapes bijna geheel. Halverwege de jaren tachtig verschenen de laatste releases, gericht op de audiofiele markt.

Digitaliseer je herinneringen voor minder! Bekijk onze lage tarieven nu.

Laat uw video-, film-, geluid- & beeldmateriaal digitaliseren door Scanpaleis!