LP en Single digitaliseren

LP en Single digitaliseren

Opdracht FormulierAanmelden

Uw oude vinyl of 78-toerenplaten naar MP3 & WAV of CD

Veel van de muziek die ooit  is gemaakt is niet digitaal beschikbaar op mp3 of cd; maar is alleen op vinyl beschikbaar. Bovendien, als je al grammofoonplaten hebt aangeschaft, waarom zou deze dan opnieuw moeten gaan kopen op CD of MP3? Het maakt niet uit wat de reden is, u wilt uw oud grammofoonplaten laten omzetten naar cd of uw vinyl naar MP3.

Laat uw oude LP digitaliseren door Scanpaleis zodat u snel weer kan luisteren naar uw favoriete vinylplaten.

LPSingle
Aantal platen33/7845
1 €20,00€17,50
2 - 9€17,50€15,00
10 - 19€15,00€12,50
20 of meer€12,50€10,00

Prijs per
Aantalcassette, miniDisc, Dat-tape, DCC
1 €20,00
2 - 9€17,50
10 - 19€15,00
20 of meer€12,50

Onze prijslijsten gelden voor de volgende geluidsdragers:

Cassettebandje, microCassette, DAT tape, miniDisc, 8-track, LP en single

  • Voor het verzenden via Wetransfer brengen wij €5,00 per 20GB of een deel hiervan in rekening.
  • De muziek wordt omgezet naar MP3 & WAV.
  • De vermelde prijzen zijn per stuk.
  • CD naar MP3 bestand omzetten €5,- per CD.
  • Reparatie cassettebandjes €10,00 per bandje. Reparatie is altijd in combinatie met een digitaliseeropdracht. 
  • Bij CD opslag is bij de prijs inbegrepen. Bij MP3 & WAV komen er kosten bij voor het opslagmedia. Kijk hiervoor bij tarieven.

Waarom zou u Scanpaleis kiezen voor het LP en single digitaliseren?

Ervaring – Scanpaleis is ruim 10 jaar geleden begonnen met het omzetten van audio. Het resultaat daarvan is dat wij een proces ontwikkeld hebben welke ervoor zorgt dat onze klanten een hoge kwaliteit MP3, WAV en CD’s van elke LP of single krijgt. We maken gebruik van de beste opname-apparatuur en zijn trots op het produceren van de hoogste kwaliteit.

Service en garantie – Scanpaleis biedt altijd het hoogste niveau van de zorg voor uw grammofoonplaten. Met ruim 10.000 tevreden klanten de afgelopen jaren mogen wij stellen dat wij service en garantie bieden. Wij zijn van mening dat het veiligstellen van uw herinneringen voor de komende jaren van het grootste belang is. Wij zijn in al die jaren nog nooit één herinnering kwijt geraakt.

Uitstekende klantenservice – Wij zijn trots op het toegankelijk zijn voor al onze klanten, en een vriendelijke stem is slechts een telefoontje verwijderd. U kunt eenvoudig contact met ons opnemen via de informatie op onze contactpagina.

Krijg ik mijn originele langspeelplaten terug?

Ja, natuurlijk, als uw bestelling is voltooid, krijgt u uw oorspronkelijke lp’s en singles samen met uw nieuwe CD’s of digitale bestanden op usb-stick gewoon weer terug.

Wat als mijn LP te slecht is om overgezet te worden?

Gelukkig komt dit zelden voor. Uiteraard nemen wij contact met u op als dit het geval blijkt te zijn.

Langspeelplaat digitaliseren

Over het formaat lp, single en 78 toerenplaat

LP: De platenmaatschappij CBS (Columbia Records) presenteerde in 1948 de eerste langspeelplaat, groot 30 cm,  op 33 1/3 toeren. De afkorting lp staat voor long play. Elke langspeelplaat heeft per zijde één doorlopende groef bestaande uit de inloop, daarna de opname en aan het eind de uitloop. Sinds een tiental jaren is de langspeelplaat grotendeels vervangen door de compact disc, hoewel steeds meer artiesten tegenwoordig hun muziek weer op lp uitbrengen.

Single: Singles waren oorspronkelijk altijd gemaakt van vinyl. Deze platen zijn over het algemeen tweezijdig afspeelbaar en zijn veel kleiner dan de lp. Ze kunnen worden afgespeeld op een pick-up of platenspeler en draaien dan meestal op een snelheid van 45 toeren.De single is tweezijdig afspeelbaar de A- en de B-kant.

78-toerenplaat: De 78-toerenplaat is de oudste grammofoonplaat. De meeste 78-toerenplaten zijn gemaakt van schellak, enkele van bakeliet en vanaf eind jaren vijftig werden ze van vinyl gemaakt. Het probleem van de oudere materialen was dat zij erg breekbaar waren: als men een oude plaat liet vallen, brak hij in stukken. De opname van de 78 toeren plaat was bijna altijd in mono in plaats van stereo. Vanaf de jaren zeventig zijn er echter ook wel 78-toerenplaten in stereo geproduceerd, maar in een zeer beperkte oplage.

Het omzetten van uw oude 78 toeren grammofoonplaten moet met een speciale naald gedaan worden.

Digitaliseer je herinneringen voor minder! Bekijk onze lage tarieven nu.

Laat uw video-, film-, geluid- & beeldmateriaal digitaliseren door Scanpaleis!