LP en Single

Ga direct naar al onze scherpe tarieven!

Uw oude vinyl of 78-toerenplaten naar CD of MP3.

LP en Single digitaliseren

 
Veel van de muziek die ooit  is gemaakt is niet digitaal beschikbaar op mp3 of op cd; maar is alleen op vinyl beschikbaar. Bovendien, als je al grammofoonplaten hebt aangeschaft , waarom zou deze moet gaan kopen op CD of MP3? Het maakt niet uit wat de reden is, u wilt uw grammofoonplaten laten omzetten naar cd of uw vinyl naar MP3.

Laat uw vinyl digitaliseren door Scanpaleis zodat kun je snel te luisteren naar uw favoriete vinylplaten op uw CD-speler, of zelfs op een MP3-speler zoals de iPod of iPhone.

Begin vandaag met het omzetten van uw Lp’s of singles op CD door het invullen van het Scanpaleis opdrachtformulier.

Naast de vinyl platen lp (33⅓ t) en single (45 toeren) digitaliseert Scanpaleis ook al uw oude 78 toeren platen naar cd of mp3.

Kan je ook lp’s of singles overzetten naar digitale bestanden die te bewerken zijn?

Ja, u kunt uw vinyl als digitale bestanden om laten zetten die eenvoudige te bewerking zijn op uw computer thuis. U kunt een digitaal bestand toevoegen aan uw audio transfer order voor een kleine meerprijs dan enkel naar CD conversie. Voor de normale prijs kunt u ook kiezen of naar CD of naar een digitaal bestand zoals bijvoorbeeld MP3.

Wat is het verschil tussen een lp, single en 78 toerenplaat?

LP: De platenmaatschappij CBS (Columbia Records) presenteerde in 1948 de eerste langspeelplaat, groot 30 cm,  op 33 1/3 toeren. De afkorting lp staat voor long play. Elke langspeelplaat heeft per zijde één doorlopende groef bestaande uit de inloop, daarna de opname en aan het eind de uitloop. Sinds een tiental jaren is de langspeelplaat grotendeels vervangen door de compact disc, hoewel steeds meer artiesten tegenwoordig hun muziek weer op lp uitbrengen.

Single: Singles waren oorspronkelijk altijd gemaakt van vinyl. Deze platen zijn over het algemeen tweezijdig afspeelbaar en zijn veel kleiner dan de lp. Ze kunnen worden afgespeeld op een pick-up of platenspeler en draaien dan meestal op een snelheid van 45 toeren.De single is tweezijdig afspeelbaar de A- en de B-kant.

 78-toerenplaat: De 78-toerenplaat is de oudste grammofoonplaat. De meeste 78-toerenplaten zijn gemaakt van schellak, enkele van bakeliet en vanaf eind jaren vijftig werden ze van vinyl gemaakt. Het probleem van de oudere materialen was dat zij erg breekbaar waren: als men een oude plaat liet vallen, brak hij in stukken. De opname van de 78 toeren plaat was bijna altijd in mono in plaats van stereo. Vanaf de jaren zeventig zijn er echter ook wel 78-toerenplaten in stereo geproduceerd, maar in een zeer beperkte oplage.

Het omzetten van uw oude 78 toeren grammofoonplaten moet met een speciale naald gedaan worden.

Waarom zou u uw grammofoonplaten overzetten?

Er zijn tal van redenen om uw grammofoonplaten over te zetten naar CD’s of digitale bestanden. Ten eerste, de oude 78-toerenplaten zijn zeer kwetsbaar.  Ten tweede, bijna niemand beschikt meer over een platenspeler of pick-up. Tenslotte, de voordelen van CD’s of digitale bestanden van cassettebandjes zijn talrijk. Omdat het digitaal is, kunnen CD’s worden gekopieerd, zonder enig kwaliteitsverlies. Aangezien de meeste cassettedecks zijn vervangen door cd-spelers, kunt u weer van uw oude opnames genieten.

Waarom zou u  Scanpaleis kiezen voor uw grammofoonplaat naar CD conversie?

Ervaring – Scanpaleis is ruim 10 jaar geleden begonnen met het omzetten van grammofoonplaten naar CD. Als gevolg daarvan hebben wij een proces ontwikkeld welke ervoor zorgt dat onze klanten een hoge kwaliteit CD’s van elke grammofoonplaat krijgt. We maken gebruik van de beste platenspelers en opname-apparatuur en zijn trots op het produceren van de hoogste kwaliteit CD’s van uw grammofoonplaten.

Service en garantie – Scanpaleis biedt altijd het hoogste niveau van de zorg voor uw grammofoonplaten. Met ruim 10.000 tevreden klanten de afgelopen jaren mogen wij stellen dat wij service en garantie bieden. Wij zijn van mening dat het veiligstellen van uw herinneringen voor de komende jaren van het grootste belang is. Wij zijn in al die jaren nog nooit één herinnering kwijt geraakt.

Uitstekende klantenservice – Wij zijn trots op het toegankelijk zijn voor al onze klanten, en een vriendelijke stem is slechts een telefoontje verwijderd. U kunt eenvoudig contact met ons opnemen via de informatie op onze contactpagina.

Welke behandeling krijgen mijn grammofoonplaten?

Voordat wij uw vinyl (grammofoonplaten) omzetten naar CD wordt eerst bekeken of deze gereinigd moeten worden in een speciaal bad. Tijdens de opnames wordt de ruis en tikkend door onze software zoveel als mogelijk verwijderd. Alle nummers worden apart op CD gezet indien dit wordt herkend door onze software.

Krijg ik mijn originele grammofoonplaten terug?

Ja, natuurlijk, als uw bestelling is voltooid, krijgt u uw oorspronkelijke grammofoonplaten samen met uw nieuwe CD’s of digitale bestanden gewoon weer terug.

Wat als mijn grammofoonplaten slecht of beschadigd zijn?

Als we niet in staat zijn om uw grammofoonplaten met een goede kwaliteit te digitaliseren omdat deze beschadigd zijn, dan brengen wij geen de kosten voor het digitaliseren in rekening.

Digitaliseer je herinneringen voor minder! Bekijk onze lage tarieven nu.

Laat uw video-, film-, geluid- & beeldmateriaal digitaliseren door Scanpaleis!