APS fotorolletje digitaliseren

APS fotorolletje digitaliseren als losse bestanden in de beste kwaliteit!

APS fotorolletje digitaliseren: begin vandaag met het laten digitaliseren van uw APS rolletjes door het invullen van het Scanpaleis opdrachtformulier. Wij verwerken orders voor diverse soorten negatieven in diverse kwaliteiten.

Ga direct naar al onze scherpe tarieven!

 

 APS fotorolletje digitaliseren

APS fotorolletje digitaliseren

Scanpaleis zet uw APS rolletjes om naar digitale bestanden. Deze kunnen in diverse kwaliteiten worden gedigitaliseerd. Ook kunnen wij uw bestanden op veel manieren aanleveren. U zult weer kunnen genieten van uw favoriete beelden op een groot TV scherm, uw tablet, laptop of smartphone en zelfs via een beamer!

Onze digitaliseer service is vertrouwd bij zowel de professionals als de consumenten voor meer dan 10 jaar; in feite hebben onze technici letterlijk meer dan honderduizend beeld conversies uitgevoerd, dus u kunt er gerust op zijn dat de APS conversie met de grootst mogelijke zorg wordt behandeld.

Kan je je APS fotorolletje digitaliseren naar digitale bestanden die te bewerken zijn?

Ja, u kunt uw APS negatieven als digitale bestanden om laten zetten die eenvoudige te bewerking zijn op uw computer thuis. Het omzetten naar bewerkbare digitale bestanden is het meest gebruikelijk. 

Op internet zie ik verschillende technieken voor het omzetten van APS rolletjes . Hoe doen jullie dit bij Scanpaleis?

Uw APS negatieven kunnen worden omgezet met speciale apparatuur. Diverse bedrijven maken gebruik van dit soort apparatuur. Scanpaleis heeft in het verleden hier ook gebruik van gemaakt. Echter hier zijn wij om een aantal redenen mee gestopt. De belangrijkste reden is dat wij niet tevreden waren met de zeer matige kwaliteit. Andere belangrijke redenen zijn het feit dat deze apparatuur zeer kwetsbaar is en al meer dan 10 jaar niet meer wordt geproduceerd en daardoor moeilijk verkrijgbaar. 

Let op! Scanpaleis digitaliseert de APS rolletjes handmatig door de negatieven uit het rolletje te halen en deze te splitsen. Iedere APS rolletje stoppen wij samen met de gesplitste film, afzonderlijk verpakt, in een plastic zakje. 

Als we de APS rolletjes digitaliseren doen wij dit door gebruik te maken van de modernste scanners welke gebruikmaken van Digital ICE-technologie en Silverfast software. De Digital ICE-technologie verwijdert automatisch onvolkomenheden, zoals stof, haartjes, krassen en vingerafdrukken van film en foto’s om de beelden in hun oude glorie te herstellen. 

Dus scannen met de beste technieken van deze tijd!

Let op! Afdrukken vanaf de APS rolletjes is hierna niet meer mogelijk. Natuurlijk kunt u wel heel eenvoudig door middel van de digitale bestanden de foto’s laten afdrukken. Datum en tijd informatie kunnen wij helaas ook niet terughalen met de door ons gebruikte methode.

Hoe weet ik welke kwaliteit ik moet kiezen?

Uw keuze hangt af van hetgeen u met de gedigitaliseerde beelden zou willen doen.
De volgende voorbeelden kunnen u hierbij helpen:
  • 1200 dpi, geschikt voor een fotoboek en computer/tv scherm
  • 2400 dpi, geschikt voor HD-TV
  • 3600 dpi, geschikt voor projectie met Beamer

Voor de meeste klanten van Scanpaleis is het voldoende om 1200 dpi te kiezen. Bent u niet zeker over de kwaliteit die u nodig heeft laat dan door Scanpaleis een aantal van uw APS negatieven inscannen op de verschillende kwaliteiten. Deze service is geheel gratis!

Waarom zou u uw APS fotorolletje digitaliseren?

Er zijn tal van redenen om uw dia collectie over te zetten naar digitale bestanden. Ten eerste, APS negatieven verslechteren na verloop van tijd. Dit proces van verslechtering is wel te vertragen maar eigenlijk alleen te stoppen door uw collectie te digitaliseren. Ten tweede, APS negatieven zijn eigenlijk alleen nog te bekijken als deze zijn afgedrukt of als er digitale bestanden van zijn gemaakt. Ten derde, het is nu heel eenvoudig om uw dia’s met familie en vrienden te delen. Ten vierde, gemak! U kunt uw APS negatieven op ieder willekeurig apparaat bekijken: op een groot TV scherm, uw tablet, laptop of smartphone en zelfs via een beamer!

Veel van onze klanten hebben enorme collecties beeldmateriaal maar zijn niet meer in staat om deze te bekijken, het digitaliseren van hun beeldmateriaal is de enige manier om weer van hun herinneringen te genieten.

Doen jullie nog iets met de kwaliteit van de beelden?

Juist bij negatieven zien wij dat de tijd zijn sporen heeft achtergelaten op het oude materiaal. Vaak zitten de negatieven vol met krassen en kleine vuiltjes. Ook zien wij regelmatig verkleurde negatieven. Daarom passen wij op alle beelden stof-, kras-, kleur- en belichtingscorrectie toe. Tevens worden al de beelden netjes bijgesneden om de lelijke randjes weg te halen.

APS fotorolletje digitaliseren

APS fotorolletje digitaliseren in JPEG of TIFF, wat moet ik kiezen?

Standaard zetten wij uw APS negatieven om naar het JPEG formaat. Het voordeel van JPEG t.o.v. TIFF is het feit dat bij JPEG de bestanden gecomprimeerd zijn. Hierdoor nemen de bestanden veel minder ruimte op uw harde schijf in en zijn de beelden veel sneller te laden op uw computer of tablet. Het nadeel is het feit dat er bij het opslaan van de bestanden kwaliteitsverlies optreedt. 

Waarom zou u  Scanpaleis kiezen voor uw beeld naar digitaal conversie?

Ervaring – Scanpaleis is ruim 10 jaar geleden begonnen met het omzetten van beeld naar digitaal. Als gevolg daarvan hebben wij een proces ontwikkeld welke ervoor zorgt dat onze klanten de beste kwaliteit krijgen. We maken gebruik van de beste scanners en zijn trots op het produceren van de hoogste kwaliteit digitale bestanden.

Service en garantie – Scanpaleis biedt altijd het hoogste niveau van de zorg voor uw beelden. Met ruim 10.000 tevreden klanten de afgelopen jaren mogen wij stellen dat wij service en garantie bieden. Wij zijn van mening dat het veiligstellen van uw herinneringen voor de komende jaren van het grootste belang is. Wij zijn in al die jaren nog nooit één herinnering kwijt geraakt.

Uitstekende klantenservice – Wij zijn trots op het toegankelijk zijn voor al onze klanten, en een vriendelijke stem is slechts een telefoontje verwijderd. U kunt eenvoudig contact met ons opnemen via de informatie op onze contactpagina.

Welke formaten dia’s accepteren jullie?

Scanpaleis accepteert de meeste gangbare consumenten formaten negatieven:

  • Kleinbeeld negatieven
  • Kleinbeeld negatieven op strook
  • Halfkleinbeeld negatieven
  • Middenformaat negatieven
  • Middenformaat negatieven los / strook
  • APS rolletjes (negatieven)

Krijg ik mijn mijn originele APS rolletjes terug?

Ja, natuurlijk, als uw bestelling is voltooid, krijgt u uw APS rolletjes  samen met uw digitale bestanden gewoon weer terug.

Welke beeldformaten digitaliseren wij?

Geraamde kleinbeeld dia’s 

Kleinbeeld dia’s op strook 

Geraamde halfkleinbeeld dia’s

Halfkleinbeeld dia’s op strook

Geraamde middenformaat dia’s

Middenformaat dia’s los / strook

APS-rolletjes

 

Gratis retourzending binnen Nederland bij opdrachten vanaf €100,-!

Laat uw video-, film-, geluid- & beeldmateriaal digitaliseren door Scanpaleis!