Dia’s digitaliseren

Dia’s digitaliseren:

uw dia’s als losse digitale bestanden in de beste kwaliteit!

Op tijd uw dia’s digitaliseren is om een aantal redenen belangrijk. Ten eerste komen al uw dia’s digitaal beschikbaar. Ten tweede hoeft u zich dan geen zorgen meer te maken dat het beeldmateriaal verloren gaat, u heeft tenslotte alles digitaal.

Een ander voordeel is dat door digitale technieken de beeldkwaliteit sterk wordt verbeterd.

Ga direct naar al onze scherpe tarieven!

 Ingeraamde dia's digitaliseren

Scanpaleis zet uw dia’s om naar digitale bestanden. Dia’s digitaliseren kan in diverse kwaliteiten en bestandsformaten. Ook kunnen wij uw bestanden op veel manieren aanleveren. U zult weer kunnen genieten van uw favoriete beelden op een groot TV scherm, uw tablet, laptop of smartphone en zelfs via een beamer!

Onze digitaliseer service is vertrouwd bij zowel de professionals als de consumenten voor meer dan 10 jaar; in feite hebben onze technici letterlijk meer dan honderdduizend beeld conversies uitgevoerd, dus u kunt er gerust op zijn dat de dia conversie met de grootst mogelijke zorg wordt behandeld.

Begin vandaag met het laten digitaliseren van uw dia’s door het invullen van het Scanpaleis opdrachtformulier. Wij verwerken orders voor diverse soorten dia’s in diverse kwaliteiten.

Kan je ook dia’s digitaliseren naar bestanden die te bewerken zijn?

Ja, u kunt uw dia’s als digitale bestanden om laten zetten die eenvoudige te bewerking zijn op uw computer thuis. Het omzetten naar bewerkbare digitale bestanden is het meest gebruikelijk.

Hoe weet ik welke kwaliteit ik moet kiezen?

Uw keuze hangt af van hetgeen u met de gedigitaliseerde beelden zou willen doen.
De volgende voorbeelden kunnen u hierbij helpen:
 • 1200 dpi, geschikt voor een fotoboek en computer/tv scherm
 • 2400 dpi, geschikt voor HD-TV
 • 3600 dpi, geschikt voor projectie met Beamer

Voor de meeste klanten van Scanpaleis is het voldoende om 1200 dpi te kiezen. Bent u niet zeker over de kwaliteit die u nodig heeft laat dan door Scanpaleis een aantal van uw dia’s inscannen op de verschillende kwaliteiten. Deze service is geheel gratis! Standaard digitaliseren we naar 2400 dpi indien u op het opdrachtformulier geen keuze maakt.

Waarom zou u uw dia laten overzetten?

Er zijn tal van redenen om uw dia collectie over te zetten naar digitale bestanden. Ten eerste, dia’s verslechteren na verloop van tijd. Dit proces van verslechtering is wel te vertragen maar eigenlijk alleen te stoppen door uw collectie te digitaliseren. Ten tweede, de apparatuur voor het bekijken van uw dia’s wordt steeds schaarser. Ten derde, het is nu heel eenvoudig om uw dia’s met familie en vrienden te delen. Ten vierde, gemak! U kunt uw dia’s op ieder willekeurig apparaat bekijken: op een groot TV scherm, uw tablet, laptop of smartphone en zelfs via een beamer!

Veel van onze klanten hebben enorme collecties beeldmateriaal maar zijn niet meer in staat om deze te bekijken, het digitaliseren van hun beeldmateriaal is de enige manier om weer van hun herinneringen te genieten.

Doen jullie nog iets met de kwaliteit van de beelden?

Juist bij dia’s zien wij dat de tijd zijn sporen heeft achtergelaten op het oude materiaal. Vaak zitten de dia’s vol met krassen en kleine vuiltjes. Ook zien wij regelmatig verkleurde dia’s. Daarom passen wij op alle beelden stof-, kras-, kleur- en belichtingscorrectie toe. Tevens worden al de beelden netjes bijgesneden om de lelijke randjes weg te halen.

JPEG of TIFF dia’s digitaliseren wat moet ik kiezen?

Standaard zetten wij uw dia’s om naar het JPEG formaat. Het voordeel van JPEG t.o.v. TIFF is het feit dat bij JPEG de bestanden gecomprimeerd zijn. Hierdoor nemen de bestanden veel minder ruimte op uw harde schijf in en zijn de beelden veel sneller te laden op uw computer of tablet. Het nadeel is het feit dat er bij het opslaan van de bestanden kwaliteitsverlies optreedt. 

 

Slee met dia's digitaliseren

Waarom zou u  Scanpaleis kiezen voor uw beeld naar digitaal conversie?

Ervaring – Scanpaleis is ruim 10 jaar geleden begonnen met het omzetten van beeld naar digitaal. Als gevolg daarvan hebben wij een proces ontwikkeld welke ervoor zorgt dat onze klanten de beste kwaliteit krijgen. We maken gebruik van de beste scanners en zijn trots op het produceren van de hoogste kwaliteit digitale bestanden.

Service en garantie – Scanpaleis biedt altijd het hoogste niveau van de zorg voor uw beelden. Met ruim 10.000 tevreden klanten de afgelopen jaren mogen wij stellen dat wij service en garantie bieden. Wij zijn van mening dat het veiligstellen van uw herinneringen voor de komende jaren van het grootste belang is. Wij zijn in al die jaren nog nooit één herinnering kwijt geraakt. Scanpaleis is professioneel en digitaliseren alles in eigen beheer!

Uitstekende klantenservice – Wij zijn trots op het toegankelijk zijn voor al onze klanten, en een vriendelijke stem is slechts een telefoontje verwijderd. U kunt eenvoudig contact met ons opnemen via de informatie op onze contactpagina.

Welke formaten dia’s accepteren jullie?

Scanpaleis accepteert de meeste gangbare consumenten formaten dia’s:

 • Geraamde kleinbeeld dia’s
 • Kleinbeeld dia’s op strook
 • Geraamde halfkleinbeeld dia’s
 • Halfkleinbeeld dia’s op strook
 • Geraamde middenformaat dia’s
 • Middenformaat dia’s los / strook
 • Glasdia’s diverse groottes
 • Professionele vlakfilm dia’s
 • Instamatic dia’s 

Krijg ik mijn mijn originele dia’s terug?

Ja, natuurlijk, als uw bestelling is voltooid, krijgt u uw originele dia’s samen met uw digitale bestanden gewoon weer terug.

Kleinbeeld dia's & negatieven
Aantal1200 dpi2400 dpi3600 dpi
1 - 500€0,39€0,59€0,89
501 - 1000€0,36€0,56€0,86
1001 - 2500€0,33€0,53€0,83
meer dan 2500€0,30€0,50€0,80
Middenformaat dia's & negatieven
Aantal1200 dpi2400 dpi3600 dpi
1 - 500€0,69€0,89€1,19
501 - 1000€0,66€0,86€1,16
1001 - 2500€0,63€0,83€1,13
meer dan 2500€0,60€0,80€1,10

Dia’s en negatieven

Voor het digitaliseren van dia’s en negatieven maken wij onderscheid tussen het digitaliseren van kleinbeeldformaat en middenformaat.

De afmeting van laatstgenoemde zijn 6 x 4,5 cm, 6 x 6 cm, 6 x 7 cm, 6 x 8 cm en 6 x 9 cm.

Let op: Kleinbeeld dia’s niet uitramen! Wij scannen de dia’s in de raampjes!

 • (Middenformaat) dia’s tussen glas: het uitramen door Scanpaleis van dia’s tussen glas kost €0,50 per stuk. Uitramen is veel extra werk. Wij houden de dia’s netjes op volgorde maar stoppen ze niet in de raampjes terug!
 • Bij het digitaliseren van dia’s en negatieven heeft u altijd een basisprijs van €10,-.
 • De vermelde prijzen zijn per dia of negatief.
 • Extra diashow DVD: €15,-.

Let op!  Wij scannen alleen negatieven die op een strook zitten van minimaal 3 negatieven. Wij scannen hierbij de hele strook. Het is niet mogelijk om van bepaalde negatieven op een strook aan te geven om die te digitaliseren. Losse negatieven inscannen is alleen mogelijk als u of wij deze inramen. Voor het door ons inramen van losse negatieven brengen wij per negatief €0,50 extra in rekening. Ditzelfde geldt natuurlijk ook voor negatieven die nog op strook zitten of niet ingeraamde dia’s.

Welke beeldformaten digitaliseren wij?

Geraamde kleinbeeld dia’s 

Kleinbeeld dia’s op strook 

Geraamde halfkleinbeeld dia’s

Halfkleinbeeld dia’s op strook

Geraamde middenformaat dia’s

Middenformaat dia’s los / strook

Dia's digitaliseren

Gratis retourzending binnen Nederland bij opdrachten vanaf €100,-!

Laat uw video-, film-, geluid- & beeldmateriaal digitaliseren door Scanpaleis!