Glasnegatieven digitaliseren

Glasnegatieven digitaliseren als los digitaal bestand of in een slideshow in de beste kwaliteit!

Glasnegatieven digitaliseren, begin vandaag met het laten scannen van uw negatieven door het invullen van het Scanpaleis opdrachtformulier. Wij verwerken orders voor diverse soorten negatieven in diverse kwaliteiten.

Ga direct naar al onze scherpe tarieven!

 Glasnegatieven digitaliseren

Glasnegatieven digitaliseren

Scanpaleis zet uw glasnegatieven om naar digitale bestanden. De glasnegatieven digitaliseren kan in diverse kwaliteiten. Ook kunnen wij uw bestanden op veel manieren aanleveren. U zult weer kunnen genieten van uw favoriete beelden op een groot TV scherm, uw tablet, laptop of smartphone en zelfs via een beamer!

Onze digitaliseer service is vertrouwd bij zowel de professionals als de consumenten voor meer dan 10 jaar; in feite hebben onze technici letterlijk meer dan honderduizend beeld conversies uitgevoerd, dus u kunt er gerust op zijn dat de negatief conversie met de grootst mogelijke zorg wordt behandeld.

Kan je ook glasnegatieven overzetten naar digitale bestanden die te bewerken zijn?

Ja, u kunt uw glasnegatieven als digitale bestanden om laten zetten die eenvoudige te bewerking zijn op uw computer thuis. Het omzetten naar bewerkbare digitale bestanden is het meest gebruikelijk. Scanpaleis kan echter ook van uw digitalebestanden een slideshow maken op DVD. 

Hoe weet ik welke kwaliteit ik moet kiezen?

Uw keuze hangt af van hetgeen u met de gedigitaliseerde beelden zou willen doen.
De volgende voorbeelden kunnen u hierbij helpen:
 • 300 dpi, geschikt voor een fotoboek en computer/tv scherm
 • 600 dpi, geschikt voor HD-TV
 • 1200 dpi, geschikt voor projectie met Beamer

Voor de meeste klanten van Scanpaleis is het voldoende om 600 dpi te kiezen. Bent u niet zeker over de kwaliteit die u nodig heeft laat dan door Scanpaleis een aantal van uw negatieven inscannen op de verschillende kwaliteiten. Deze service is geheel gratis!

Waarom zou u uw glasnegatieven laten overzetten?

Er zijn tal van redenen om uw collectie over te zetten naar digitale bestanden. Ten eerste, negatieven verslechteren na verloop van tijd. Dit proces van verslechtering is wel te vertragen maar eigenlijk alleen te stoppen door uw collectie te digitaliseren. Ten tweede, de apparatuur voor het bekijken van uw negatieven wordt steeds schaarser. Ten derde, het is nu heel eenvoudig om uw negatieven met familie en vrienden te delen. Ten vierde, gemak! U kunt uw negatieven op ieder willekeurig apparaat bekijken: op een groot TV scherm, uw tablet, laptop of smartphone en zelfs via een beamer!

Veel van onze klanten hebben enorme collecties beeldmateriaal maar zijn niet meer in staat om deze te bekijken, het digitaliseren van hun beeldmateriaal is de enige manier om weer van hun herinneringen te genieten.

Doen jullie nog iets met de kwaliteit van de beelden?

Juist bij glasnegatieven zien wij dat de tijd zijn sporen heeft achtergelaten op het oude materiaal. Vaak zitten de glasnegatieven vol met krassen en kleine vuiltjes. Ook zien wij regelmatig verkleurde negatieven. Daarom passen wij op alle beelden stof-, kras-, kleur- en belichtingscorrectie toe. Tevens worden al de beelden netjes bijgesneden om de lelijke randjes weg te halen.

Glasnegatieven digitaliseren

JPEG of TIFF wat moet ik kiezen?

Standaard zetten wij uw glasnegatieven om naar het JPEG formaat. Het voordeel van JPEG t.o.v. TIFF is het feit dat bij JPEG de bestanden gecomprimeerd zijn. Hierdoor nemen de bestanden veel minder ruimte op uw harde schijf in en zijn de beelden veel sneller te laden op uw computer of tablet. Het nadeel is het feit dat er bij het opslaan van de bestanden kwaliteitsverlies optreedt. 

Waarom zou ik Scanpaleis kiezen voor uw beeld naar digitaal conversie?

Ervaring – Scanpaleis is ruim 10 jaar geleden begonnen met het omzetten van beeld naar digitaal. Als gevolg daarvan hebben wij een proces ontwikkeld welke ervoor zorgt dat onze klanten de beste kwaliteit krijgen. We maken gebruik van de beste scanners en zijn trots op het produceren van de hoogste kwaliteit digitale bestanden.

Service en garantie – Scanpaleis biedt altijd het hoogste niveau van de zorg voor uw beelden. Met ruim 10.000 tevreden klanten de afgelopen jaren mogen wij stellen dat wij service en garantie bieden. Wij zijn van mening dat het veiligstellen van uw herinneringen voor de komende jaren van het grootste belang is. Wij zijn in al die jaren nog nooit één herinnering kwijt geraakt.

Uitstekende klantenservice – Wij zijn trots op het toegankelijk zijn voor al onze klanten, en een vriendelijke stem is slechts een telefoontje verwijderd. Eenvoudig contact met ons opnemen via telefoon op: 

+31 (0)30 7439244
, Facebook, Twitter of e-mail voor assistentie. Onze klantenservice is altijd blij om te helpen en beantwoord alle vragen die u misschien heeft.

Kunnen jullie elk soort negatieven digitaliseren, welke formaten accepteren jullie?

Scanpaleis accepteert de meeste gangbare consumenten formaten negatieven:

 • Kleinbeeld negatieven
 • Pocket formaat negatieven
 • Middenformaat negatieven
 • Halfkleinbeeld negatieven
 • APS negatieven
 • Glasnegatieven

Krijg ik mijn mijn originele glasnegatieven terug?

Ja, natuurlijk, als uw bestelling is voltooid, krijgt u uw originele negatieven samen met uw digitale bestanden gewoon weer terug.

Glasnegatieven, vlakfilm & geraamde middenformaat dia's (6x6)
Aantal300 dpi600 dpi1200 dpi
1 - 250€2,50€3,00€3,50
251 - 500€2,25€2,75€3,25
meer dan 500€2,00€2,50€3,00

Glasnegatieven digitaliseren

 • Bij het digitaliseren van glasnegatieven heeft u altijd een basisprijs van €10,-.
 • Afhankelijk van de hoeveelheid data schrijven wij uw bestanden weg naar een USB-stick of een hard-disk van Scanpaleis waarvoor wij kosten in rekening brengen.
 • De vermelde prijzen zijn per glasnegatief.
 • Extra diashow DVD: €15,-.

Welke beeldformaten digitaliseren wij?

Kleinbeeld negatieven

Pocket formaat negatieven

Middenformaat negatieven

Halfkleinbeeld negatieven

APS negatieven

Glasnegatieven

 

Gratis retourzending binnen Nederland bij opdrachten vanaf €100,-!

Laat uw video-, film-, geluid- & beeldmateriaal digitaliseren door Scanpaleis!