Dia’s en negatieven digitaliseren

Dia’s en negatieven digitaliseren

Het digitaliseren van uw dia’s en negatieven is van cruciaal belang om diverse redenen. Allereerst zorgt het ervoor dat al uw negatieven en dia’s digitaal beschikbaar zijn, waardoor u zich geen zorgen hoeft te maken over het verlies van beeldmateriaal. Bovendien kan de beeldkwaliteit aanzienlijk worden verbeterd door geavanceerde digitale technieken.
Diaviewer digitaliseren dia's

Bij Scanpaleis wordt op professionele wijze zorggedragen voor het digitaliseren van dia’s en negatieven. We maken gebruik van state-of-the-art apparatuur en software om de beelden te scannen. Tijdens het proces van scannen worden dia’s en negatieven voor een groot deel gecorrigeerd op kleur, licht, stof en krassen. Vervolgens worden de beelden gecorrigeerd, rechtgezet en ongewenste randen verwijderd. U ontvangt altijd twee mappen met bestanden: één met de bewerkte bestanden en één met de onbewerkte bestanden.

Ontdek de mogelijkheden van onze service en bewaar uw kostbare beelden voor de toekomst. Kies voor de hoogste kwaliteit bij het digitaliseren van uw waardevolle herinneringen. Scanpaleis staat garant voor deskundige digitalisering met aandacht voor detail.

[Dia’s en negatieven digitaliseren] – Uw waardevolle herinneringen in digitale perfectie

 

Ga direct naar al onze scherpe tarieven!

 

Waarom kiezen voor Scanpaleis voor het digitaliseren van uw dia’s en negatieven?

Expertise in Digitalisering

Met meer dan 15 jaar ervaring zijn wij experts in het digitaliseren van analoge media.

Veiligheid en Betrouwbaarheid

Wij willen benadrukken dat al onze digitaliseringsprocessen volledig worden uitgevoerd op onze locatie in Utrecht. Uw waardevolle herinneringen zijn bij ons veilig, omdat we strikt garanderen dat uw media nooit buiten onze faciliteit wordt verzonden voor verwerking, en zeker niet via de post naar het buitenland met het risico op verlies.

Professionele Bewerking zonder Extra Kosten

Uw dia’s en negatieven worden zonder extra kosten professioneel bewerkt tot een prachtig eindproduct. Onze tarieven zijn inclusief correcties op kleur, licht, stof en krassen.

 • Wij spiegelen uw dia’s, zetten deze recht en blazen deze zo veel mogelijk stofvrij met perslucht.
 • Ook uw negatieven worden zo veel mogelijk stofvrij gemaakt met perslucht.
 • Onze geavanceerde software corrigeert automatisch op stof, licht en kleur.

Handige Extra’s

U ontvangt altijd een bewerkte en een onbewerkte map. Alle mappen, sleedes en boxen worden kosteloos voorzien van een volgnummer, zodat u later alles eenvoudig kunt terugvinden. Ontvang de eerste USB-stick, ongeacht de grootte, voor slechts €15,-!

Transparante Prijsstelling

Wilt u vooraf precies weten waar u aan toe bent qua prijs, zonder verrassingen? Maak dan gebruik van onze handige prijsmodules op onze site of vraag eenvoudig een offerte aan.

Hoogste Kwaliteit Gegarandeerd

Scanpaleis staat bekend om het leveren van de hoogste kwaliteit. Wij bieden het ruimste assortiment aan verschillende soorten apparatuur om al uw oude media op een professionele manier te digitaliseren.

Vertrouw op Onze Beoordelingen

Nog niet overtuigd van onze kwaliteit? Bekijk onze reviews op Google (4,9!) en op Trustpilot (4,8!).

Dia's en negatieven digitaliseren

Kleinbeeld dia's & negatieven
Aantal beelden1200 dpi2400 dpi3600 dpi
1 - 500€0,39€0,59€0,89
501 - 1000€0,36€0,56€0,86
1001 - 2500€0,33€0,53€0,83
meer dan 2500€0,30€0,50€0,80
Middenformaat en Instamatic-126 dia's & negatieven
Aantal beelden1200 dpi2400 dpi3600 dpi
1 - 500€0,69€0,89€1,19
501 - 1000€0,66€0,86€1,16
1001 - 2500€0,63€0,83€1,13
meer dan 2500€0,60€0,80€1,10
Glasnegatieven, vlakfilm & geraamde middenformaat dia's (6x6)
Aantal300 dpi600 dpi1200 dpi
1 - 250€2,50€3,00€3,50
251 - 500€2,25€2,75€3,25
meer dan 500€2,00€2,50€3,00

Algemeen: dia’s en negatieven

Voor het digitaliseren van dia’s en negatieven maken wij onderscheid in drie categorieën:

 1. (half)kleinbeeldformaat, pocketformaat en APS
 2. Middenformaat 4 x 4 cm, 6 x 4,5 cm, 6 x 6 cm, 6 x 7 cm, 6 x 8 cm en 6 x 9 cm & Instamatic-126
 3. Glasnegatieven (klein en groot), vlakfilm & geraamde middenformaat dia’s (6×6)

Let op: Kleinbeeld dia’s niet uitramen! Wij scannen de dia’s in de raampjes!

 • Kleinbeeld dia’s overzetten tussen glas: dia scannen tussen glas is duurder dan normale kleinbeeld dia’s. Dia’s tussen glas moeten wij apart reinigen en inscannen. De extra prijs per dia is €0,20. 
 • Bij het digitaliseren van dia’s en negatieven heeft u altijd een basisprijs van €10,-.
 • Voor los aangeleverde dia’s die wij in sledes moeten plaatsen en/of moeten spiegelen berekenen wij €5,00 per slede tot 50 stuks.
 • Afhankelijk van de hoeveelheid data schrijven wij uw bestanden weg naar een USB-stick of een hard-disk van Scanpaleis waarvoor wij kosten in rekening brengen.
 • De vermelde prijzen zijn per dia of negatief.
 • Indien de negatieven of dia’s nog op een rolletje zitten i.p.v. als stroken in mapjes berekenen wij €5,- extra per rolletje om deze te splitsen.
 • Bij het inscannen van APS-rolletjes komt bovenop de prijs voor het inscannen van de beelden en de basisprijs een extra bedrag van €5,- per rolletje. Wij digitaliseren altijd alle beelden op een rolletje.
 • Voor het scannen naar TIFF formaat berekenen wij €0,20 extra per beeld.

Glasdia digitaliseren

Betrouwbare Dia- en Negatiefdigitalisatie vanaf Slechts €0,30 per Opname!

Ontdek onze voordelige tarieven voor het digitaliseren van dia’s en negatieven, startend bij slechts €0,30 per opname. Onze diensten omvatten uitgebreide correcties voor kleur, licht, stof en krassen, zonder extra kosten.

Standaard in Kwaliteit: Kies voor JPEG, Selecteer TIFF Indien Gewenst!

In vrijwel alle gevallen worden de gescande bestanden opgeslagen in het veelgebruikte JPEG-formaat. Voor wie echter streven naar maximale beeldkwaliteit, bieden wij ook de mogelijkheid om te kiezen voor het ongecomprimeerde TIFF-formaat. Beide bestandstypen hebben hun eigen unieke voordelen. Het gecomprimeerde JPEG-formaat is ideaal voor gebruik op websites of het snel verzenden via internet, hoewel er een lichte kwaliteitsvermindering kan optreden door compressie. Aan de andere kant biedt het ongecomprimeerde TIFF-formaat de hoogst mogelijke beeldkwaliteit, maar resulteert wel in grotere bestanden. Bij ons heeft u de keuze!

Let op!  We scannen ook losse negatieven en dia’s die niet op een strook zitten of in een raampje zijn geplaatst. Dit is echter veel extra werk. Daarom rekenen we €1,00 extra per losse negatief of niet ingeraamde dia. Het is niet mogelijk om bepaalde negatieven op een strook aan te geven om alleen die te digitaliseren. We digitaliseren altijd alle beelden op een strook.

Voorkom Verlies van Dierbare Herinneringen – Handel Nu!

Wacht niet tot het te laat is! Bij het digitaliseren van beeldmateriaal onthullen wij vaak de sporen van de tijd op oud materiaal. Dia’s en negatieven vertonen vaak krassen en kleine vuiltjes, en verkleuring is geen uitzondering. Ook oude foto’s ontkomen niet aan deze zichtbare veroudering. Neem daarom een kijkje op onze pagina voor het digitaliseren van foto’s en fotoalbums.

Heeft u overwogen om een dia om te zetten naar een foto of een negatief om te zetten naar een foto? Bij Scanpaleis bieden wij deze mogelijkheden aan. Na het scannen van uw dia’s of negatieven bij ons, kunt u bij verschillende bedrijven uw foto’s laten afdrukken of een prachtig digitaal fotoboek laten creëren. Grijp nu in en behoud de prachtige herinneringen voor de toekomst!

Dia's en negatieven digitaliseren
Dia’s digitaliseren

Dia's en negatieven digitaliseren
Negatieven digitaliseren

APS rolletjes digitaliseren
APS rolletjes digitaliseren

Digitaliseren glasnegatieven
Digitaliseren glas negatieven

Losse foto's digitaliseren
Losse foto’s digitaliseren

Losse foto's in album digitaliseren
Losse foto’s in album digitaliseren

Fotoalbums en pagina's uit albums digitaliseren
Fotoalbums en pagina’s uit albums digitaliseren

Digitaliseer je herinneringen voor minder! Bekijk onze lage tarieven nu.

Laat uw video-, film-, geluid- & beeldmateriaal digitaliseren door Scanpaleis!