Dia’s en negatieven digitaliseren

Dia’s en negatieven digitaliseren

Het is van groot belang om op tijd uw dia’s en negatieven te digitaliseren om een aantal redenen. Ten eerste worden al uw negatieven en dia’s dan digitaal beschikbaar, waardoor u zich geen zorgen hoeft te maken dat het beeldmateriaal verloren gaat. Bovendien kan de beeldkwaliteit sterk verbeterd worden door digitale technieken.

Bij Scanpaleis worden dia’s en negatieven op professionele wijze gedigitaliseerd. Er wordt gebruikgemaakt van de beste apparatuur en software om de beelden te scannen, daarna worden de beelden rechtgezet en onwenselijke randen verwijderd. Tot slot worden de digitale bestanden gecorrigeerd op kleur, licht, stof en krassen. U ontvangt altijd 2 mappen met bestanden: één met de bewerkte bestanden en één met de niet-bewerkte bestanden.

 

Ga direct naar al onze scherpe tarieven!

 

Scanpaleis is specialist in het digitaliseren van dia’s en negatieven.

Niets heeft het eeuwige leven en zeker uw beeldmateriaal niet. Langer wachten kan nadelig zijn voor uw materiaal. Vocht, vuil, zonlicht hebben allen slechte invloed op de kwaliteit van uw beeldmateriaal.
Natuurlijk werken wij professioneel. Uw materiaal wordt met de grootst mogelijke zorg en de beste apparatuur omgezet.
Of het nu gaat om negatieven, dia's, lossen foto's of fotoboeken. Scanpaleis kan al dit materiaal netjes voor u op dvd, usb-stick of harddisk zetten.
U materiaal is bij ons in goede handen. Scanpaleis is in al die jaren nog nooit materiaal van klanten kwijt geraakt!
Natuurlijk kunnen wij ook een kopie voor uw familie of vrienden maken. Bijna iedere dag krijgen wij het verzoek om meerdere exemplaren voor onze klanten te maken.
Het maken van duidelijke afspraken en garanties is bij ons gewoon. U weet bij ons precies waar u aan toe bent.

Dia's en negatieven digitaliseren

Kleinbeeld dia's & negatieven
Aantal beelden1200 dpi2400 dpi3600 dpi
1 - 500€0,39€0,59€0,89
501 - 1000€0,36€0,56€0,86
1001 - 2500€0,33€0,53€0,83
meer dan 2500€0,30€0,50€0,80
Middenformaat dia's & negatieven
Aantal beelden300 dpi600 dpi1200 dpi
1 - 500€0,69€0,89€1,19
501 - 1000€0,66€0,86€1,16
1001 - 2500€0,63€0,83€1,13
meer dan 2500€0,60€0,80€1,10
Glasnegatieven, vlakfilm & geraamde middenformaat dia's (6x6)
Aantal300 dpi600 dpi1200 dpi
1 - 250€2,50€3,00€3,50
251 - 500€2,25€2,75€3,25
meer dan 500€2,00€2,50€3,00

Algemeen: dia’s en negatieven

Voor het digitaliseren van dia’s en negatieven maken wij onderscheid in drie categorieën:

 1. (half)kleinbeeldformaat, pocketformaat, APS & instamatic
 2. Middenformaat 4 x 4 cm, 6 x 4,5 cm, 6 x 6 cm, 6 x 7 cm, 6 x 8 cm en 6 x 9 cm
 3. Glasnegatieven (klein en groot), vlakfilm & geraamde middenformaat dia’s (6×6)

Let op: Kleinbeeld dia’s niet uitramen! Wij scannen de dia’s in de raampjes!

 • Kleinbeeld dia’s overzetten tussen glas: dia scannen tussen glas is duurder dan normale kleinbeeld dia’s. Dia’s tussen glas moeten wij apart reinigen en inscannen. De extra prijs per dia is €0,20. 
 • Bij het digitaliseren van dia’s en negatieven heeft u altijd een basisprijs van €10,-.
 • Voor los aangeleverde dia’s die wij in sledes moeten plaatsen en/of moeten spiegelen berekenen wij €5,00 per slede tot 50 stuks.
 • Afhankelijk van de hoeveelheid data schrijven wij uw bestanden weg naar een USB-stick of een hard-disk van Scanpaleis waarvoor wij kosten in rekening brengen.
 • De vermelde prijzen zijn per dia of negatief.
 • Indien de negatieven of dia’s nog op een rolletje zitten i.p.v. als stroken in mapjes berekenen wij €5,- extra per rolletje om deze te splitsen.
 • Bij het inscannen van APS-rolletjes komt bovenop de prijs voor het inscannen van de beelden en de basisprijs een extra bedrag van €5,- per rolletje. Wij digitaliseren altijd alle beelden op een rolletje.
 • Voor het scannen naar TIFF formaat berekenen wij €0,20 extra per beeld.

Glasdia digitaliseren

Dia’s digitaliseren en negatieven digitaliseren kan al vanaf €0,30 per dia of negatief inclusief correctie van kleur, licht, stof en krassen

In bijna alle gevallen bewaren we de ingescande bestanden in het JPEG-formaat. Het is echter ook mogelijk om voor TIFF te kiezen. Beide bestandstypen hebben hun voor- en nadelen. JPEG is een gecomprimeerd bestand, wat betekent dat het kleiner en gemakkelijker te gebruiken is, bijvoorbeeld op een website of om te verzenden via internet. Echter, door het comprimeren kan er een kleine kwaliteitsvermindering optreden. TIFF-bestanden zijn ongecomprimeerd, maar daardoor veel groter dan JPEG-bestanden.

Let op!  We scannen ook losse negatieven en dia’s die niet op een strook zitten of in een raampje zijn geplaatst. Dit is echter veel extra werk. Daarom rekenen we €1,00 extra per losse negatief of niet ingeraamde dia. Het is niet mogelijk om bepaalde negatieven op een strook aan te geven om alleen die te digitaliseren. We digitaliseren altijd alle beelden op een strook.

Wacht niet tot het te laat is!

Als wij beeld digitaliseren zien wij regelmatig dat de tijd zijn sporen heeft achtergelaten op het oude materiaal. Vaak zitten de dia’s en negatieven vol met krassen en kleine vuiltjes. Ook zien wij regelmatig verkleurde dia’s en negatieven. Ook oude foto’s hebben last van deze zichtbare veroudering. Kijk daarom eens op de pagina foto’s en fotoalbums digitaliseren.
Een dia omzetten naar foto of een negatief omzetten naar foto is natuurlijk ook mogelijk. Heeft u bij Scanpaleis uw dia’s laten scannen of uw negatieven laten scannen dan kunt u bij diverse bedrijven uw foto’s laten afdrukken of een mooi digitaal fotoboek van laten maken.

Dia's en negatieven digitaliseren
Dia’s digitaliseren

Dia's en negatieven digitaliseren
Negatieven digitaliseren

APS rolletjes digitaliseren
APS rolletjes digitaliseren

Digitaliseren glasnegatieven
Digitaliseren glas negatieven

Losse foto's digitaliseren
Losse foto’s digitaliseren

Losse foto's in album digitaliseren
Losse foto’s in album digitaliseren

Fotoalbums en pagina's uit albums digitaliseren
Fotoalbums en pagina’s uit albums digitaliseren

Gratis retourzending binnen Nederland bij opdrachten vanaf €100,-!

Laat uw video-, film-, geluid- & beeldmateriaal digitaliseren door Scanpaleis!