Foto’s en fotoalbums digitaliseren

Foto's en fotoalbums digitaliseren
Losse foto’s en foto’s uit fotoalbum digitaliseren

 

Foto's en fotoalbums digitaliseren
Losse afgedrukte foto’s digitaliseren

Opdracht FormulierAanmelden

 

Foto’s en fotoalbums digitaliseren

Het digitaliseren van losse foto’s en fotoalbums brengt een frisse adem in uw oude herinneringen. Foto’s hebben helaas niet het eeuwige leven, en wanneer ze in een kast of kelder worden opgeborgen, verslechteren ze elke dag een beetje meer. Er zijn talloze omstandigheden die uw foto’s in gevaar brengen, en de enige manier om te garanderen dat de kwaliteit van uw herinneringen optimaal blijft, is door ze digitaal te bewaren.

Scanpaleis biedt de perfecte dienst om uw foto’s en fotoalbums te scannen, waardoor u uw dierbare herinneringen voor het leven kunt behouden. Wij zorgen ervoor dat de mapjes waarin de foto’s zijn opgeborgen en alle fotoalbums worden voorzien van een sticker met naam en een volgnummer. Dit maakt het gemakkelijk om ze later terug te vinden, bijvoorbeeld op de USB-stick in genummerde mappen.

Elke map bevat zowel een onbewerkte als een bewerkte folder. Dit stelt u in staat om zowel de originele als de verbeterde versies van uw foto’s te bewaren. Onze zorgvuldige aanpak zorgt ervoor dat uw kostbare herinneringen niet alleen worden gedigitaliseerd, maar ook worden georganiseerd en op een veilige manier worden bewaard. Kies voor Scanpaleis en geef nieuw leven aan uw oude foto’s.

Het proces van scannen

Voor het scannen van fotoalbums maken wij gebruik van professionele apparatuur en software. Door de combinatie van de hard- en software scannen we met stof-, kras-, kleur- en belichtingscorrectie. Hoe beter het aangeleverde materiaal de afgelopen jaren is bewaard, hoe mooier het uiteindelijke resultaat is. Het digitaliseren van foto’s gebeurt in bijna alle gevallen handmatig.

U heeft 3 mogelijke opties bij het digitaliseren van foto’s bij Scanpaleis:

 1. Los afgedrukte foto’s
 2. Pagina’s uit fotoalbum
 3. Losse foto’s uit fotoalbum

Los afgedrukte foto’s

Uw los afgedrukte foto wordt door ons handmatig gescand met behulp van flatbedscanners tot A3 formaat.

Pagina’s uit fotoalbum

Hierbij scannen wij iedere pagina uit het fotoboek, inclusief alle teksten en andere zaken waarmee het fotoboek is verfraaid. Dit gebeurt tot maximaal A3 formaat. Het scannen van een losse pagina is vaak mooier dan het scannen van pagina’s uit een dik fotoalbum. Sommige fotoalbums laten zich eenvoudig uit elkaar halen en later weer in de oorspronkelijke staat herstellen. Indien dit mogelijk is, doen we dat ook voor het mooiste resultaat.

Losse foto’s uit albumpagina

Iedere foto uit een albumpagina wordt door ons apart gescand. Ook hier geldt dat dit tot maximaal A3 formaat mogelijk is.

Wat verstaan we bij Scanpaleis onder bewerkt en onbewerkt?

Alle beelden worden door ons rechtgezet; waar nodig worden lelijke randjes en ongewenste elementen verwijderd. Deze beelden worden opgeslagen in een map onbewerkt. Daarna worden alle beelden zoveel mogelijk op kleur en licht gecorrigeerd en opgeslagen in de map bewerkt.

Bestandsformaat

Standaard slaan wij gescande bestanden op in het JPEG-formaat. Het is echter ook mogelijk om te kiezen voor het TIFF-formaat. Beide formaten hebben hun voor- en nadelen. JPEG is een gecomprimeerd bestandsformaat, waardoor het kleiner is en eenvoudiger te gebruiken voor doeleinden zoals bekijken op een computer of tv-scherm, plaatsen op een website of verzenden via internet. Houd er echter rekening mee dat door deze compressie enige kwaliteitsverlies kan optreden.

Aan de andere kant zijn TIFF-bestanden ongecomprimeerd, waardoor ze aanzienlijk groter zijn dan JPEG-bestanden. Het scannen van afbeeldingen als TIFF is kostbaarder dan JPEG vanwege de extra tijd die nodig is voor het scanproces. Uw keuze hangt af van uw specifieke behoeften, waarbij u rekening moet houden met factoren zoals bestandsgrootte en kwaliteit.

Welke kwaliteit moet ik kiezen?

Uw keuze hangt af van hetgeen u met de gedigitaliseerde beelden zou willen doen. De volgende voorbeelden kunnen u hierbij helpen:
 • 300 dpi: voor uitstekende fotoprints en professionele prints.
 • 600 dpi: geschikt voor HD-TV.

De meeste klanten van Scanpaleis maken de keuze voor 600 dpi. Bent u niet zeker over de kwaliteit die u nodig heeft, laat dan door Scanpaleis een aantal pagina’s inscannen op de verschillende kwaliteiten. Deze service is geheel gratis! Standaard digitaliseren we naar 600 dpi indien u op het opdrachtformulier geen keuze maakt.

 

 

Digitaliseren Albums en foto's

 

Losse foto'sLosse foto's uit albumpagina
Aantal300 dpi600 dpi300 dpi600 dpi
1 - 500€0,39€0,49€0,59€0,69
501 - 1000€0,36€0,46€0,56€0,66
1001 - 2500€0,33€0,43€0,53€0,63
meer dan 2500€0,30€0,40€0,50€0,60


	

		

 

Algemeen: foto’s en fotoalbums

 • Bij het digitaliseren van foto’s heeft u altijd een basisprijs van €10,-.
 • De vermelde prijzen zijn per foto of pagina.
 • Voor het verzenden via Wetransfer brengen wij €5,00 per 20GB of een deel hiervan in rekening.

Voor het digitaliseren van foto’s tot formaat A3 maken wij onderscheid tussen:

 • Losse foto’s (zie prijstabel)
 • Pagina’s uit albums*
 • Losse foto’s uit albumpagina’s* (zie prijstabel)

Scannen pagina uit album d.m.v.**:

 • Flatbed scanner 300dpi: €0,95 per pagina.
 • Flatbed scanner 600dpi: €1,45 per pagina.
 • Overhead scanner 300dpi: €0,50 per pagina.
 • Overhead scanner 600dpi: €0,60 per pagina.

* Bovenop de basisprijs voor het inscannen van foto’s komt voor het inscannen van foto’s uit albums of pagina’s uit albums per fotoboek digitaliseren €10,00 starttarief.

* Bovenop de basisprijs voor het inscannen van foto’s komt voor het inscannen van foto’s uit een album met insteekmappen per album €5,00 starttarief. De foto’s worden hierbij niet teruggestopt in de vakjes.

** Scannen d.m.v. een flatbed scanner geeft de beste kwaliteit. Voor meer info kijk op onze FAQ (veel gestelde vragen) pagina.

Wij scannen afgedrukte foto’s tot formaat A3. Zijn uw foto’s groter dan A5 maar kleiner dan A3 dan berekenen wij de prijs zoals een pagina uit een fotoalbum.

Foto’s laten scannen of zelf inscannen. Beide kan, maar zoals u zult begrijpen adviseren we toch het eerste. Waarom? Scanpaleis heeft de beschikking over veel soorten professionele scanners, suprieure software van bijvoorbeeld Silverfast en zeer vakkundig personeel.

Onze tarievenScanpaleis

InleverenOns Adres

Overzicht
Welke soorten dia's, negatieven en foto's digitaliseren wij?
Geraamde kleinbeeld dia’s
Geraamde halfkleinbeeld dia’s
Geraamde kleinbeeld dia’s tussen glas
Geraamde Instamatic dia's
Kleinbeeld dia’s op strook
Halfkleinbeeld dia's op strook
Middenformaat dia’s
Geraamde middenformaat dia’s
Glasdia’s
Kleinbeeldnegatieven op strook
Halfkleinbeeldegatieven op strook
APS (rolletjes) negatieven
Middenformaat negatieven
Pocketformaat negatieven
Instamatic negatieven
Glasnegatieven
Kodak disc
Vlakfilm
Foto's en fotoalbums

Digitaliseer je herinneringen voor minder! Bekijk onze lage tarieven nu.

Laat uw video-, film-, geluid- & beeldmateriaal digitaliseren door Scanpaleis!