Negatieven digitaliseren

Negatieven digitaliseren met de beste scanners en software voor de mooiste kwaliteit!

Negatieven digitaliseren, begin vandaag met het laten scannen van uw negatieven door het invullen van het Scanpaleis opdrachtformulier. Wij verwerken orders voor diverse soorten negatieven in diverse kwaliteiten.

Ga direct naar al onze scherpe tarieven!

 Middenformaat negatieven digitaliseren

Negatieven digitaliseren

Scanpaleis zet uw negatieven om naar digitale bestanden. De negatieven digitaliseren kan in diverse kwaliteiten. Ook kunnen wij uw bestanden op veel manieren aanleveren. U zult weer kunnen genieten van uw favoriete beelden op een groot TV scherm, uw tablet, laptop of smartphone en zelfs via een beamer!

Onze digitaliseer service is vertrouwd bij zowel de professionals als de consumenten voor meer dan 10 jaar; in feite hebben onze technici letterlijk meer dan honderduizend beeld conversies uitgevoerd, dus u kunt er gerust op zijn dat de negatief conversie met de grootst mogelijke zorg wordt behandeld.

Kan je ook een negatief digitaliseren die te bewerken is?

Ja, u kunt uw negatieven als digitale bestanden om laten zetten die eenvoudige te bewerking zijn op uw computer thuis. 

Hoe weet ik welke kwaliteit ik moet kiezen?

Uw keuze hangt af van hetgeen u met de gedigitaliseerde beelden zou willen doen.
De volgende voorbeelden kunnen u hierbij helpen:
 • 1200 dpi, geschikt voor een fotoboek en computer/tv scherm
 • 2400 dpi, geschikt voor HD-TV
 • 3600 dpi, geschikt voor projectie met Beamer

De meeste klanten van Scanpaleis kiezen voor 2400 dpi. Bent u niet zeker over de kwaliteit die u nodig heeft laat dan door Scanpaleis een aantal van uw negatieven inscannen op de verschillende kwaliteiten. Deze service is geheel gratis!

Waarom zou u uw negatieven laten overzetten?

Er zijn tal van redenen om uw negatief collectie over te zetten naar digitale bestanden. Ten eerste, negatieven verslechteren na verloop van tijd. Dit proces van verslechtering is wel te vertragen maar eigenlijk alleen te stoppen door uw collectie te digitaliseren. Ten tweede, de apparatuur voor het bekijken van uw negatieven wordt steeds schaarser. Ten derde, het is nu heel eenvoudig om uw negatieven met familie en vrienden te delen. Ten vierde, gemak! U kunt uw negatieven op ieder willekeurig apparaat bekijken: op een groot TV scherm, uw tablet, laptop of smartphone en zelfs via een beamer!

Veel van onze klanten hebben enorme collecties beeldmateriaal maar zijn niet meer in staat om deze te bekijken, het digitaliseren van hun beeldmateriaal is de enige manier om weer van hun herinneringen te genieten.

Doen jullie nog iets met de kwaliteit van de beelden?

Juist bij negatieven zien wij dat de tijd zijn sporen heeft achtergelaten op het oude materiaal. Vaak zitten de negatieven vol met krassen en kleine vuiltjes. Ook zien wij regelmatig verkleurde negatieven. Daarom passen wij op alle beelden stof-, kras-, kleur- en belichtingscorrectie toe. Tevens worden al de beelden netjes bijgesneden om de lelijke randjes weg te halen.

Negatieven op strook digitaliseren

JPEG of TIFF wat moet ik kiezen?

Standaard zetten wij uw negatieven om naar het JPEG formaat. Het voordeel van JPEG t.o.v. TIFF is het feit dat bij JPEG de bestanden gecomprimeerd zijn. Hierdoor nemen de bestanden veel minder ruimte op uw harde schijf in en zijn de beelden veel sneller te laden op uw computer of tablet. Het nadeel is het feit dat er bij het opslaan van de bestanden kwaliteitsverlies optreedt. 

Waarom zou u  Scanpaleis kiezen voor uw beeld naar digitaal conversie?

Ervaring – Scanpaleis is ruim 10 jaar geleden begonnen met het omzetten van beeld naar digitaal. Als gevolg daarvan hebben wij een proces ontwikkeld welke ervoor zorgt dat onze klanten de beste kwaliteit krijgen. We maken gebruik van de beste scanners en zijn trots op het produceren van de hoogste kwaliteit digitale bestanden.

Service en garantie – Scanpaleis biedt altijd het hoogste niveau van de zorg voor uw beelden. Met ruim 10.000 tevreden klanten de afgelopen jaren mogen wij stellen dat wij service en garantie bieden. Wij zijn van mening dat het veiligstellen van uw herinneringen voor de komende jaren van het grootste belang is. Wij zijn in al die jaren nog nooit één herinnering kwijt geraakt.

Uitstekende klantenservice – Wij zijn trots op het toegankelijk zijn voor al onze klanten, en een vriendelijke stem is slechts een telefoontje verwijderd. Eenvoudig contact met ons opnemen via telefoon op:

+31 (0)30 7439244
, Facebook, Twitter of e-mail voor assistentie. Onze klantenservice is altijd blij om te helpen en beantwoord alle vragen die u misschien heeft.

Kunnen jullie elk soort negatieven digitaliseren, welke formaten accepteren jullie?

Scanpaleis accepteert de meeste gangbare consumenten formaten negatieven:

 • Kleinbeeld negatieven
 • Pocket formaat negatieven
 • Middenformaat negatieven
 • Halfkleinbeeld negatieven
 • APS negatieven

Kunnen jullie ook een fotorolletje digitaliseren?

Wij kunnen alleen fotorolletjes digitaliseren als deze ontwikkeld zijn. Dit ontwikkelen kunnen wij niet maar er zijn nog een aantal bedrijven te vinden die dit prima voor u kunnen verzorgen. Na het ontwikkelen kunt u deze alsnog bij Scanpaleis laten digitaliseren.

Krijg ik mijn mijn originele negatieven terug?

Ja, natuurlijk, als uw bestelling is voltooid, krijgt u uw originele negatieven samen met uw digitale bestanden gewoon weer terug.

Kleinbeeld dia's & negatieven
Aantal beelden1200 dpi2400 dpi3600 dpi
1 - 500€0,39€0,59€0,89
501 - 1000€0,36€0,56€0,86
1001 - 2500€0,33€0,53€0,83
meer dan 2500€0,30€0,50€0,80
Middenformaat en Instamatic-126 dia's & negatieven
Aantal beelden1200 dpi2400 dpi3600 dpi
1 - 500€0,69€0,89€1,19
501 - 1000€0,66€0,86€1,16
1001 - 2500€0,63€0,83€1,13
meer dan 2500€0,60€0,80€1,10

Dia’s en negatieven

Voor het digitaliseren van dia’s en negatieven maken wij onderscheid tussen het digitaliseren van kleinbeeldformaat en middenformaat.

De afmeting van laatstgenoemde zijn 6 x 4,5 cm, 6 x 6 cm, 6 x 7 cm, 6 x 8 cm en 6 x 9 cm.

Let op: Kleinbeeld dia’s niet uitramen! Wij scannen de dia’s in de raampjes!

 • Middenformaat dia’s tussen glas: het uitramen door Scanpaleis van dia’s tussen glas kost €0,50 per stuk. Uitramen is veel extra werk. Wij houden de dia’s netjes op volgorde maar stoppen ze niet in de raampjes terug!
 • Bij het digitaliseren van dia’s en negatieven heeft u altijd een basisprijs van €10,-.
 • In de basisprijs zit het wegschrijven naar DVD, de DVD zelf en een nette DVD-box.
 • De vermelde prijzen zijn per dia of negatief.
 • Extra diashow DVD: €15,-.

Let op!  Wij scannen alleen negatieven die op een strook zitten van minimaal 3 negatieven. Wij scannen hierbij de hele strook. Het is niet mogelijk om van bepaalde negatieven op een strook aan te geven om die te digitaliseren. Losse negatieven inscannen is alleen mogelijk als u of wij deze inramen. Voor het door ons inramen van losse negatieven brengen wij per negatief €0,50 extra in rekening. Ditzelfde geldt natuurlijk ook voor negatieven die nog op strook zitten of niet ingeraamde dia’s.

Welke beeldformaten digitaliseren wij?

Overzicht
Welke soorten dia's, negatieven en foto's digitaliseren wij?
Geraamde kleinbeeld dia’s
Geraamde halfkleinbeeld dia’s
Geraamde kleinbeeld dia’s tussen glas
Geraamde Instamatic dia's
Kleinbeeld dia’s op strook
Halfkleinbeeld dia's op strook
Middenformaat dia’s
Geraamde middenformaat dia’s
Glasdia’s
Kleinbeeldnegatieven op strook
Halfkleinbeeldegatieven op strook
APS (rolletjes) negatieven
Middenformaat negatieven
Pocketformaat negatieven
Instamatic negatieven
Glasnegatieven
Kodak disc
Vlakfilm
Foto's en fotoalbums

Losse negatieven en dia's digitaliseren

Digitaliseer je herinneringen voor minder! Bekijk onze lage tarieven nu.

Laat uw video-, film-, geluid- & beeldmateriaal digitaliseren door Scanpaleis!