35mm film digitaliseren

 

Professionele 35mm film digitalisering in topkwaliteit

Bij het digitaliseren van 35mm film en diverse andere smalfilmformaten is de keuze van de scanner van cruciaal belang. Bij Scanpaleis maken wij gebruik van de geavanceerde Cintel scanner van Blackmagic voor het digitaliseren van 35mm film. Wij beschouwen dit als de meest hoogwaardige scanner op de markt voor het digitaliseren van 35mm film.

Met onze Cintel scanner kunnen wij de volgende 35mm filmformaten digitaliseren:

  • 35mm film met optisch geluid
  • 35mm film met magnetisch geluid
  • 35mm film zonder geluid

Kies voor Scanpaleis en ervaar de beste kwaliteit bij het digitaliseren van uw waardevolle 35mm films.

Bij ons kunt u ook terecht voor 8mm films en 9,5mm films en 16mm films

Ontdek de magie van gedetailleerde 35 mm filmscans bij Scanpaleis

Bij Scanpaleis scannen we uw 35mm films met een beeldverhouding die ervoor zorgt dat het volledige filmbeeld wordt vastgelegd. Ons ‘edge-to-edge’ scannen, van rand tot rand, garandeert dat geen enkel detail van uw kostbare beelden verloren gaat. Bij het bekijken van uw gedigitaliseerde 35mm films zult u meer ontdekken dan ooit tevoren, zelfs in vergelijking met de projectie-ervaring van vroeger.

Wij transformeren uw 35mm films naar verbluffende 4K kwaliteit, waardoor elk frame tot leven komt met ongekende helderheid. Ervaar de kracht van hoogwaardige digitalisering bij Scanpaleis en herontdek uw waardevolle herinneringen in de meest levendige details.

 

35mm film digitaliseren

Film professioneel digitaliseren

Wij zijn gespecialiseerd in het digitaliseren van analoge filmarchieven voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen. Digitaliseer uw materiaal voor behoud in de toekomst. Bekijk hieronder het overzicht van de diverse formaten die wij voor u kunnen omzetten.

Onze tarievenScanpaleis

InleverenOns Adres

Prijs per minuutHandlingkosten per spoelStarttarief per opdracht
35mm film€12,50€12,50€15,00
Voor professionele producties ook ProRes 422 formaat mogelijk.

  • De vermelde tarieven digitaliseren zijn per minuut. 
  • Bij het digitaliseren van film heeft u altijd een vaste basisprijs per opdracht: 35mm starttarief: €15,00
  • Opstartkosten per spoel 35mm: €12,50.


	

		

Hoe herken ik 35mm film?

  • De filmstrip is 35 mm breed.
  • Op onderstaande foto’s is de film te zien.

35mm smalfilm

35mm film op rol

Overzicht
Welke (smal)film formaten digitaliseren wij?
8mm
Dubbel8
Super 8
Single 8
9.5 mm
16 mm
35 mm

Digitale Overdracht van 35mm Films: Behoud de Magie van Uw Herinneringen!

Wij zetten uw kostbare 35mm-films om naar digitale bestanden, waarbij wij standaard gebruikmaken van het veelzijdige MP4-formaat. Deze bestanden worden opgeslagen op verschillende opslagmedia zoals een HDD (Hard Disk Drive), SSD (Solid State Drive), of een USB-stick, en kunnen ook worden verzonden via WeTransfer voor uw gemak. Bovendien bewaren wij uw waardevolle bestanden minimaal één maand lang op onze veilige QNAP (Quality Network Appliance Provider) NAS (Network Attached Storage) Server.

Het MP4-formaat biedt het voordeel dat het eenvoudig te bekijken en te bewerken is op zowel Mac als Windows PC, waardoor u uw kostbare herinneringen moeiteloos kunt herleven. Dit geldt niet alleen voor uw computer, maar in bijna alle gevallen ook voor uw Smart TV.

Voor professionals en liefhebbers van hoogwaardige producties bieden wij bovendien de mogelijkheid om uw films in ProRes 422-formaat op te slaan. Wij begrijpen dat elk project uniek is, dus staan wij open voor het bespreken van andere formaten die aan uw specifieke wensen voldoen.

Laat ons uw 35mm-films digitaliseren en behoud de magie van uw oude filmbeelden!

Over het formaat 35mm film

35 mm-film domineerde lange tijd zowel de cinematografie als stilstaande fotografie (in de vorm van 135 film).

De naam van deze filmmaat komt voort uit de breedte van de filmstrip. Bij films strekt het beeld zich horizontaal uit over de film, met doorgaans vier perforaties per frame, wat resulteert in 16 frames per voet. Bij gebruik in fotografie beweegt het beeld verticaal langs de film, waarbij elk frame gebruik maakt van acht perforaties. In conventionele speelfilms heeft het beeld een afmeting van 22 x 16 mm (bekend als de ‘Academy-ratio’), en in de beginjaren varieerden de vorm en frequentie van de perforaties.

Geïntroduceerd in 1892, kort na de ontwikkeling van transparante flexibele film in 1889, werd het 35 mm-formaat in 1909 wereldwijd geaccepteerd als de standaard. Het behield zijn dominantie tot de opkomst van digitale cinematografie. Ondanks het gebruik van andere filmformaten in de cinematografie, bleef 35 mm populair onder professionele filmmakers vanwege de evenwichtige combinatie van kosten en beeldkwaliteit.

Tot de jaren vijftig bestond 35 mm-film uit cellulosenitraat, een zeer brandbaar materiaal dat moeilijk te blussen was. Het werd later vervangen door “veiligheidsfilm” (cellulosetriacetaat), en vanaf de jaren negentig werd filmvoorraad vervaardigd met een veiligheidsbasis van synthetisch polyester.

Geluid deed zijn intrede rond 1926, met Warner Bros. die gesynchroniseerde grammofoonschijven gebruikte. Latere geluid-op-film-systemen omvatten optische analoge, optische digitale en magnetische geluidsstroken. DTS-geluidstracks gebruiken een tijdcode die op de film is gedrukt om te synchroniseren met DTS-schijven.

Tussen 2005 en 2015 schakelden de meeste bioscopen snel over op digitale projectie. In 2014 kondigde Paramount Pictures aan dat het geen 35 mm-kopieën van films meer zou leveren in de VS. Ondanks het voortdurende gebruik voor opname en vertoning, is 35 mm-film snel een nicheformaat aan het worden.

Digitaliseer je herinneringen voor minder! Bekijk onze lage tarieven nu.

Laat uw video-, film-, geluid- & beeldmateriaal digitaliseren door Scanpaleis!