Dubbel 8 smalfilm

Dubbel 8 en 8mm smalfilm digitaliseren naar DVD of digitaal bestand

Dubbel 8 en 8mm digitaliseren? Scanpaleis kan alle soorten dubbel 8 en 8mm smalfilm digitaliseren. Wij kunnen uw oude smalfilms overzetten naar DVD of harde schijf. Tijdens het digitaliseren van dubbel 8 wordt handmatig op kleur en belichting gecorrigeerd. Onze scanners werken met een LED lichtbron waardoor uw films niet worden blootgesteld aan een warmtebron hierdoor kunnen de smalfilms niet beschadigen.

Ga direct naar al onze scherpe tarieven!

 

Dubbel8 en 8mm smalfilm?

Dubbel8 spoelen worden nadat deze ontwikkeld zijn doorgesneden. Na het doorsnijden ontstaat een normale 8 mm spoel. Scanpaleis zet deze 8mm spoelen om naar DVD. Op een DVD kan bij een optimale beeldkwaliteit 2 uur film worden geplaatst. Er kunnen meerdere spoelen achter elkaar op DVD worden gezet.

Tijdens het digitaliseren van de 8mm smalfilms corrigeren wij handmatig op zowel kleur als belichting. Onze vakmensen houden het proces van scannen constant in de gaten. 

Vaak heeft men van de kleine spoelen van ongeveer 3 à 4 minuten één grote spoel gemaakt. Bij Dubbel8 en 8mm smalfilm gebruikte men lijm voor het aan elkaar plakken van de korte spoelen met tape. In de loop der jaren zijn deze lassen slechter geworden en kunnen tijdens het proces van digitaliseren breken. Bij Scanpaleis is het repareren van deze slechte lassen gratis!

Hoe herken ik Dubbel8 en 8 mm smalfilm?

  • De filmstrip is 8mm breed
  • De perforatie zit tussen 2 beeldjes in.
  • Op onderstaande tekening en foto is dubbel 8 en 8 mm film te zien.

Dubbel 8 en 8 mm smalfilm voorbeeld

 

 

 

 

Scanpaleis kan de meest gangbare soorten 8 mm smalfilm digitaliseren.

Dubbel 8 

8mm

Super 8

Super 8 met geluid

Single 8

Single 8 met geluid

 

Filmlengte Dubbel 8  & 8mm smalfilm tabel

In de volgende tabel laten wij zien hoeveel minuten film er op een smalfilm spoel gaat. Wij berekenen alleen de kosten voor hetgeen ook daadwerkelijk aan beeldmateriaal op de film staat:

Super 8 & single 8 lengte tabel
Diameter filmspoel (cm)Lengte spoel (meters)Lengte spoel (feet)Aantal minuten
715504
136020015
159030022
1812040030
2118060045


	

		

Digitaliseer je herinneringen voor minder! Bekijk onze lage tarieven nu.

Laat uw video-, film-, geluid- & beeldmateriaal digitaliseren door Scanpaleis!