Single 8 smalfilm

Single 8 smalfilm en Super 8 smalfilm digitaliseren naar DVD of digitaal bestand

Single 8 smalfilm en super 8 smalfilm digitaliseren? Scanpaleis kan alle soorten Super 8 en single 8 smalfilm digitaliseren. Wij kunnen uw oude smalfilms overzetten naar DVD of harde schijf. Tijdens het digitaliseren van Super 8 en single 8 smalfilm wordt handmatig op kleur en belichting gecorrigeerd. Onze scanners werken met een LED lichtbron waardoor uw films niet worden blootgesteld aan een warmtebron hierdoor kunnen de smalfilms niet beschadigen.

Ga direct naar al onze scherpe tarieven!

 

Super 8 en Single 8 smalfilm digitaliseren naar DVD of digitaal bestand

Super 8 en single 8 smalfilm?

Eenmaal uit de camera is er bijna geen verschil tussen super 8 en single8 filmformaten. Single 8 heeft dezelfde beeldverhouding als super 8, het gebruikt hetzelfde gebied van de film en heeft dezelfde perforaties. Ook kan er gebruik gemaakt worden van dezelfde projectoren en filmscanners.
Om de optimale beeld kwaliteit te behouden plaatsen wij maximaal 2 uur film op één DVD. Er kunnen meerdere spoelen achter elkaar op DVD worden gezet.

Tijdens het digitaliseren van de 8mm smalfilms corrigeren wij handmatig op zowel kleur als belichting. Onze vakmensen houden het proces van scannen constant in de gaten.

Vaak heeft men van de kleine spoelen van ongeveer 3 à 4 minuten één grote spoel gemaakt. Oorspronkelijk gebruikte men hiervoor lijm, later is men overgegaan op het aan elkaar plakken van de korte spoelen met tape. In de loop der jaren zijn deze lassen slechter geworden en kunnen tijdens het proces van digitaliseren breken. Bij Scanpaleis is het repareren van deze slechte lassen gratis!

Waaraan kan ik Super 8 & Single 8 smalfilm herkennen?

  • De filmstrip is 8mm breed
  • Het midden van elk beeld zit op het midden van de perforatie
  • Op onderstaande tekening en foto is super 8/single 8 film te zien.

Super 8 smalfilm en Single 8 smalfilm voorbeeld

 

 

 

 

 

 

Scanpaleis kan de meest gangbare soorten 8 mm smalfilm digitaliseren.

Dubbel 8 

8mm

Super 8

Super 8 met geluid

Single 8

Single 8 met geluid

 

Tabel filmlengte Super 8 & Single 8

In de volgende tabel laten wij zien hoeveel minuten film er op een smalfilm spoel gaat. Wij berekenen alleen de kosten voor hetgeen ook daadwerkelijk aan beeldmateriaal op de film staat:

Super 8 & single 8 lengte tabel
Diameter filmspoel (cm)Lengte spoel (meters)Lengte spoel (feet)Aantal minuten
715504
136020015
159030022
1812040030
2118060045


	

		

Digitaliseer je herinneringen voor minder! Bekijk onze lage tarieven nu.

Laat uw video-, film-, geluid- & beeldmateriaal digitaliseren door Scanpaleis!