AKAI VK-30 Digitaliseren

 

AKAI VK-30

Opdracht FormulierAanmelden

AKAI VK-30 videoband digitaliseren

AKAI VK-30 digitaliseren: in de meeste gevallen worden AKAI VK-30 omgezet naar een bestand in MP4 formaat en op een usb-stick gezet . Het voordeel van MP4 is dat het zowel op een Apple computer als op een Windows computer af te spelen is. Ook op een moderne smartTV zijn de films te bekijken. Natuurlijk is het mogelijk om de video op te laten slaan op bijvoorbeeld een dvd. Het nadeel hiervan is dat een dvd kwetsbaarder is en minder eenvoudig te kopiëren. Wij brengen voor de usb-stick kosten in rekening. Ook andere formaten zijn bespreekbaar.

Wij digitaliseren standaard uw video's naar het MP4-formaat zonder extra kosten. De dvd raakt steeds meer in onbruik. Waarom? Een dvd is kwetsbaar, lastig te kopiëren en niet op te slaan in de cloud. Moderne computers zijn vaak niet meer uitgerust met een dvd-speler. In tegenstelling tot een dvd is een usb-stick, waar uw bestanden meestal op worden opgeslagen, op vrijwel elke computer en moderne smart-tv af te spelen. Kies voor de handige en veelzijdige optie van het MP4-formaat en een usb-stick voor een optimale toegankelijkheid van uw digitale bestanden.

Laat u niet verrassen door startprijzen. Bij Scanpaleis betaalt u per videoband, ongeacht de lengte van de band! U weet bij ons precies waar u aan toe bent, zonder addertjes onder het gras.

Geniet van onze transparante service:

- Geen extra kosten voor MP4.
- Geen extra kosten voor banden langer dan 90 minuten.
- Geen extra kosten voor nabewerking!
- Geen extra kosten voor normconversie (PAL, NTSC).

De eerste usb-stick kost, ongeacht de grootte, altijd slechts €15,00. Of het nu een stick van 32GB of 256GB is, wij rekenen slechts deze €15,00 aan u door. Of u nu 10 videobanden laat digitaliseren of 60 videobanden. Alles wordt voor deze €15,00 op de stick geplaatst!

Een hoge review score behaal je niet zomaar. Daarvoor moet je elke dag je stinkende best doen met de beste apparatuur en medewerkers. Wij streven naar eerlijke prijzen zonder verrassingen!

Nog niet overtuigd van onze kwaliteit? Bekijk onze reviews op Google (4,9!) en op Trustpilot (4,8!).

Wij willen benadrukken dat al onze digitaliseringsprocessen volledig worden uitgevoerd op onze locatie in Utrecht. Uw waardevolle herinneringen zijn bij ons veilig, omdat we strikt garanderen dat uw media nooit buiten onze faciliteit wordt verzonden voor verwerking, en zeker niet via de post naar het buitenland met het risico op verlies.

Type 1: VHS - S-VHS - VHSC - Hi8 - Digital 8 - Video 8 - miniDV

Prijs per band
Aantal bandenMP4MP4 hoge kwaliteit*
1€20,00€22,50
2 - 9€17,50€20,00
10 - 19€15,00€17,50
20 - 50€12,50€15,00
51 of meer€10,00€12,50

Type 2: V2000 - Betamax - Laserdisc - VCR - CVC - AKAI VK-30 - MicroMV
Prijs per band
Aantal bandenMP4MP4 hoge kwaliteit*
1€25,00€27,50
2 - 9€22,50€25,00
10 - 19€20,00€22,50
20 -50€17,50€20,00
51 of meer€15,00€17,50

Onze prijslijsten gelden voor de volgende videoformaten:

VHS, VHS-C, S-VHS, Hi8,Digital 8, Video 8, miniDV, Video2000, Betamax, Laserdisk, VCR, microMV, CVC en AKAI VK-30

  • Voor het verzenden via Wetransfer brengen wij €5,00 per 20GB of een deel hiervan in rekening.
  • De vermelde prijzen zijn per videoband of disk.
  • DVD-video naar MP4 bestand omzetten €10,- per stuk.
  • * MP4 bestanden worden in hoge kwaliteit opgeslagen.
  • Reparatie videobanden €10,00 per band. Reparatie videobanden is altijd in combinatie met een digitaliseeropdracht.

Opslag als MP4 bestand

In bijna alle gevallen worden de AKAI VK-30 videobanden omgezet naar een MP4 bestand en opgeslagen op een HDD (Hard Disk Drive), SSD (Solid State Drive) of USB-stick. Tevens kunnen we de bestanden delen via onze beveiligde QNAP (Quality Network Appliance Provider) NAS (Network Attached Storage) Server of verzenden via Wetransfer. Het voordeel van MP4 is dat dit formaat goed te bekijken en te bewerken is op bijvoorbeeld een Mac of een Windows PC. Dus ook op uw computer en in bijna alle gevallen op uw Smart TV. Ook andere formaten zijn bespreekbaar. 

*Opnames in HD slaan wij op als HD-bestanden. Indien uw opname in SD is opgenomen kunnen wij de kwaliteit niet verbeteren naar HD maar slaan het bestand zodanig op dat deze optimaal is voor de weergave op HD-apparatuur indien u hiervoor heeft gekozen.

Over het VK-videocassetteformaat

In 1977 introduceerde Akai het VK-formaat, een analoog helical-scan videocassetteformaat. Aanvankelijk was het alleen in staat om zwart-wit op te nemen, maar later werd kleur beschikbaar. Het formaat had echter slechts één bandlengte, de VK-30, wat resulteerde in een opnametijd van slechts 30 minuten op een cassette die bijna even groot was als Betamax.

Hoewel Akai al sinds 1969 videorecorders maakte met ¼-inch open reel videoband, gebruikte de VK-30 ½-inch band, zoals veel andere videocassetteformaten. De spoelen op een VK-videocassette draaiden in tegengestelde richtingen en er was geen remsysteem in de cassette. Om speling op te vangen voor gebruik, adviseerde de opmerking op de achterkant van de cassette om de opwikkelspoel te draaien.

Het eerste systeem dat de VK-cassette gebruikte was de Akai VT-300, een draagbaar zwart-witmodel dat werd geleverd met een camera, de VC-300. Dit werd gevolgd door het draagbare VT-350-systeem, waaraan een kleine monitor aan de zijkant kon worden bevestigd, en uiteindelijk het kleurensysteem VT-400. Er was een optionele RF-modulator beschikbaar voor weergave via een standaard televisietoestel.

Hoewel het VK-formaat concurrentie kreeg van andere videocassetteformaten met veel langere opnametijden, met name Betamax en VHS, was het VK-formaat niet succesvol. Zelfs het CVC-videoformaat, dat ook gericht was op het maken van homevideo’s, bood uiteindelijk opnametijden tot 60 minuten op nog kleinere banden.

Het VK-cassetteontwerp werd later gebruikt voor de Akai MK multi-track audio-opnametape. Hoewel het VK-videocassetteformaat niet succesvol was, is het een belangrijk stukje technologische geschiedenis.

Digitaliseer je herinneringen voor minder! Bekijk onze lage tarieven nu.

Laat uw video-, film-, geluid- & beeldmateriaal digitaliseren door Scanpaleis!