DVD digitaliseren

dvd digitaliseren

Opdracht FormulierAanmelden

DVD digitaliseren

DVD digitaliseren: in de meeste gevallen worden uw dvd’s omgezet naar een bestand in MP4 formaat en op een usb-stick gezet . Ook kan het zijn dat u op uw dvd’s foto’s heeft bewaard in jpg of tiff formaat. Ook deze bestanden kunnen wij voor u op een usb-stick zetten. In het verleden zijn veel videobanden omgezet naar een dvd. Helaas blijkt dat een dvd niet het eeuwige leven heeft en vrij gevoelig is voor beschadigingen, zonlicht en vocht. Ook kunnen oude stickers en stiften problemen veroorzaken.

Tarief DVD digitaliseren

Het digitaliseren van dvd’s kost €10,00 per dvd. De kosten voor de opslag van de bestanden is afhankelijk van de grootte van usb-stick. Er kunnen meerdere dvd’s op één usb-stick. Ook het verzenden van uw bestanden via Wetransfer is mogelijk.

dvd speler

Onze tarievenScanpaleis

InleverenOns Adres

Over het formaat DVD-video

Dvd-video is een digitaal opslagformaat voor optische schijven voor het afspelen van video, ontwikkeld door Philips, Sony, Toshiba en Panasonic. Het was aanvankelijk beschikbaar in Japan in 1996 en bereikte de VS in 1997, gevolgd door Europa in 1998. De eerste film die werd uitgebracht op het nieuwe dvd-videoformaat was Twister, wat toevallig ook de laatste film was die op HD-DVD werd uitgebracht. .

In 1993 werden twee nieuwe videoformaten voor optische schijven ontwikkeld, Multimedia Compact Disc (MMCD), ondersteund door Philips en Sony, en de Super Density-schijf (SD), ondersteund door een aantal andere fabrikanten. Uiteindelijk is er een gezamenlijke norm overeengekomen.

Filmdistributeurs namen het dvd-videoformaat over om de alomtegenwoordige VHS te vervangen, omdat het superieure beeld- en geluidskwaliteit produceerde, interactiviteit kon bieden en de opslagcapaciteit voor extra’s of bonusfuncties zoals audiocommentaar, verwijderde scènes en trailers. Spelers waren ook goedkoper te vervaardigen dan complexe videorecorders.

Elke dvd-videoschijf bevat een of meer regiocodes, die de regio(‘s) van de wereld aangeven waarin distributie en weergave zijn bedoeld. De commerciële dvd-spelerspecificatie schrijft voor dat een speler alleen schijven mag afspelen die de regiocode bevatten, maar in de praktijk kunnen veel dvd-spelers elke schijf afspelen of kunnen ze worden aangepast om dit te doen.

Op dit moment speelt de dvd-video nauwelijks nog een rol. De meeste laptops en computers worden niet meer geleverd met een dvd-speler. 

Digitaliseer je herinneringen voor minder! Bekijk onze lage tarieven nu.

Laat uw video-, film-, geluid- & beeldmateriaal digitaliseren door Scanpaleis!