Laserdisc digitaliseren

Laserdisc digitaliseren

Opdracht FormulierAanmelden

Laserdisc digitaliseren

Laserdisc digitaliseren: in de meeste gevallen worden laserdiscs omgezet naar een bestand in MP4 formaat en op een usb-stick gezet . Het voordeel van MP4 is dat het zowel op een Apple computer als op een Windows computer af te spelen is. Ook op een moderne smartTV zijn de films te bekijken. Natuurlijk is het mogelijk om de video op te laten slaan op bijvoorbeeld een dvd. Het nadeel hiervan is dat een dvd kwetsbaarder is en minder eenvoudig te kopiëren. Wij brengen voor de usb-stick kosten in rekening. Ook andere formaten zijn bespreekbaar.

Type 1: VHS - S-VHS - VHSC - Hi8 - Digital 8 - Video 8 - miniDV

Prijs per band
Aantal bandenMP4MP4 hoge kwaliteit*
1€20,00€22,50
2 - 9€17,50€20,00
10 - 19€15,00€17,50
20 of meer€12,50€15,00

Type 2: V2000 - Betamax - Laserdisc - VCR - CVC - AKAI VK-30 - MicroMV
Prijs per band
Aantal bandenMP4MP4 hoge kwaliteit*
1€25,00€27,50
2 - 9€22,50€25,00
10 - 19€20,00€22,50
20 of meer€17,50€20,00

Onze prijslijst geldt voor de volgende videoformaten:

VHS, VHS-C, S-VHS, Hi8,Digital 8, Video 8, miniDV, Video2000, Betamax, Laserdisk, VCR, microMV

  • Voor het verzenden via Wetransfer brengen wij €5,00 per 20GB of een deel hiervan in rekening.
  • De vermelde prijzen zijn per videoband of disk.
  • DVD-video naar MP4 bestand omzetten €10,- per stuk.
  • * MP4 bestanden worden in Hoge kwaliteit opgeslagen.
  • Reparatie videobanden €10,00 per band. Reparatie videobanden is altijd in combinatie met een digitaliseeropdracht.

Opslag als MP4 bestand

In bijna alle gevallen worden de Laserdiscs omgezet naar een MP4 bestand en opgeslagen op een HDD (Hard Disk Drive), SSD (Solid State Drive) of USB-stick. Tevens kunnen we de bestanden delen via onze beveiligde QNAP (Quality Network Appliance Provider) NAS (Network Attached Storage) Server of verzenden via Wetransfer. Het voordeel van MP4 is dat dit formaat goed te bekijken en te bewerken is op bijvoorbeeld een Mac of een Windows PC. Dus ook op uw computer en in bijna alle gevallen op uw Smart TV. Ook andere formaten zijn bespreekbaar. 

*Opnames in HD slaan wij op als HD-bestanden. Indien uw opname in SD is opgenomen kunnen wij de kwaliteit niet verbeteren naar HD maar slaan het bestand zodanig op dat deze optimaal is voor de weergave op HD-apparatuur indien u hiervoor heeft gekozen.

Over het videoformaat Laserdisc

LaserDisc was het eerste formaat voor optische videodiscs. MCA en Philips demonstreerden in 1972 een laservideodisc, en deze werd in 1978 in de VS op de markt gebracht onder de naam MCA DiscoVision, met als eerste release ‘Jaws’.

Vanaf 1980 werd het bekend als LaserDisc, hoewel de officiële naam van het formaat LaserVision was tot begin jaren negentig. Het werd in 1981 in Japan uitgebracht en bereikte uiteindelijk Europa in 1983. Ondanks dat het analoge video (en aanvankelijk analoge audio) bevat, vormen veel van de technologieën en concepten achter LaserDisc de basis voor latere optische schijfformaten, waaronder Compact Disc , DVD en Blu-ray​ LaserDiscs introduceerde het concept van hoofdstukken, waardoor gemakkelijk naar een bepaald gedeelte van een film kan worden gesprongen, en zou een extra soundtrack kunnen bevatten, waardoor regisseurscommentaren kunnen worden geïntroduceerd.

De meest gebruikelijke afmeting van LaserDisc was 12 inch, wat tot 60 minuten per zijde mogelijk maakt. Deze bestaat uit twee enkelzijdige aluminium schijven met een laagje plastic.

Laserrot

Veel vroege LaserDiscs gebruikten een ondermaatse kleefstof om de twee zijden van de schijf aan elkaar te klemmen, en dit kan de reflecterende aluminiumlaag aantasten, waardoor deze oxideert en zijn reflecterende eigenschappen verliest. Dit stond bekend als ‘laserrot’.

Hoewel het in staat was tot video en audio van hogere kwaliteit dan andere videoformaten zoals VHS en Betamax bleef het grotendeels onbekend in Europa, Wereldwijd werden in totaal 16,8 miljoen LaserDisc-spelers verkocht.

De laatste LaserDisc-titels werden in 2000 in de VS uitgebracht en in 2001 in Japan. Pioneer bleef spelers produceren tot 2009.

 

Gratis retourzending binnen Nederland bij opdrachten vanaf €100,-!

Laat uw video-, film-, geluid- & beeldmateriaal digitaliseren door Scanpaleis!