miniDV digitaliseren

miniDV digitaliseren

Opdracht FormulierAanmelden

MiniDV videocameraband digitaliseren

MiniDV digitaliseren: in de meeste gevallen worden miniDV banden omgezet naar een bestand in MP4 formaat en op een usb-stick gezet . Het voordeel van MP4 is dat het zowel op een Apple computer als op een Windows computer af te spelen is. Ook op een moderne smartTV zijn de films te bekijken. Natuurlijk is het mogelijk om de video op te laten slaan op bijvoorbeeld een dvd. Het nadeel hiervan is dat een dvd kwetsbaarder is en minder eenvoudig te kopiëren. Wij brengen voor de usb-stick kosten in rekening. Ook andere formaten zijn bespreekbaar.

Type 1: VHS - S-VHS - VHSC - Hi8 - Digital 8 - Video 8 - miniDV

Prijs per band
Aantal bandenMP4MP4 hoge kwaliteit*
1€20,00€22,50
2 - 9€17,50€20,00
10 - 19€15,00€17,50
20 of meer€12,50€15,00

Type 2: V2000 - Betamax - Laserdisc - VCR - CVC - AKAI VK-30 - MicroMV
Prijs per band
Aantal bandenMP4MP4 hoge kwaliteit*
1€25,00€27,50
2 - 9€22,50€25,00
10 - 19€20,00€22,50
20 of meer€17,50€20,00

Onze prijslijst geldt voor de volgende videoformaten:

VHS, VHS-C, S-VHS, Hi8,Digital 8, Video 8, miniDV, Video2000, Betamax, Laserdisk, VCR, microMV

  • Voor het verzenden via Wetransfer brengen wij €5,00 per 20GB of een deel hiervan in rekening.
  • De vermelde prijzen zijn per videoband of disk.
  • DVD-video naar MP4 bestand omzetten €10,- per stuk.
  • * MP4 bestanden worden in hoge kwaliteit opgeslagen.
  • Reparatie videobanden €10,00 per band. Reparatie videobanden is altijd in combinatie met een digitaliseeropdracht.

Opslag als MP4 bestand

In bijna alle gevallen worden de miniDV videocamerabanden omgezet naar een MP4 bestand en opgeslagen op een HDD (Hard Disk Drive), SSD (Solid State Drive) of USB-stick. Tevens kunnen we de bestanden delen via onze beveiligde QNAP (Quality Network Appliance Provider) NAS (Network Attached Storage) Server of verzenden via Wetransfer. Het voordeel van MP4 is dat dit formaat goed te bekijken en te bewerken is op bijvoorbeeld een Mac of een Windows PC. Dus ook op uw computer en in bijna alle gevallen op uw Smart TV. Ook andere formaten zijn bespreekbaar. 

*Opnames in HD slaan wij op als HD-bestanden. Indien uw opname in SD is opgenomen kunnen wij de kwaliteit niet verbeteren naar HD maar slaan het bestand zodanig op dat deze optimaal is voor de weergave op HD-apparatuur indien u hiervoor heeft gekozen.

Over het videocameraformaat miniDV

MiniDV was een digitale videocassette-indeling, gebaseerd op de DV-standaard voor het opslaan van digitale video. Het werd in 1995 gelanceerd door de gezamenlijke inspanningen van vooraanstaande producenten van videocamera-recorders. MiniDV was een populair formaat voor camcorders, waardoor fabrikanten het formaat van hun videocamera’s aanzienlijk konden verkleinen.

miniDV digitaliseren

DV-cassettes waren er in vier verschillende maten, en MiniDV was de kleinste daarvan. Alle cassetteformaten gebruikten ¼-inch brede tape, en MiniDV gebruikte metaal-opgedampte (ME) tape. Technisch gezien kan elke DV-cassette elke variant van DV-video opnemen.

MiniDV-cassettes waren bedoeld voor amateurgebruik, maar worden ook geaccepteerd in professionele producties. De eerste MiniDV-camcorder voor consumenten was in 1996 verkrijgbaar.

Een MiniDV-tape kon tot 120 minuten digitale video bevatten wanneer deze werd opgenomen op LP (long-play) -snelheid, maar was de helft van het volume van een Digital8- tape (de belangrijkste concurrent van digitale videobanden)

MiniDV-cassettes kunnen ook een kleine geheugenchip van 4 KB hebben die geheugen in cassette (MIC) wordt genoemd en die kan worden gebruikt om een ​​inhoudslijst, tijden en datums van opnamen en de gebruikte camera-instellingen op te nemen.

In 2011 gebruikten geen camcorders voor consumenten videobanden.

Gratis retourzending binnen Nederland bij opdrachten vanaf €100,-!

Laat uw video-, film-, geluid- & beeldmateriaal digitaliseren door Scanpaleis!