Betacam SP

Betacam SP digitaliseren

Betacam SP (Superior Performance) was een analoog uitzendvideocassette-formaat, geïntroduceerd in 1986 als een verbetering ten opzichte van de originele Betacam .

Het gebruikte met metaal geformuleerde tape en bood een hogere horizontale resolutie van 340 lijnen. Betacam SP werd tot eind jaren negentig de industriestandaard voor de meeste tv-stations en high-end productiehuizen.

Betacam SP kwam in twee formaten, met de S-maat gebaseerd op de originele Betacam-shell en bedoeld voor gebruik in camcorders, en de nieuwe L-maat bedoeld voor videobewerkingsmachines. Waar Betacam was beperkt tot 30 minuten opnametijd op de S-size cassettes, was de L-size Betacam SP-cassette maximaal 90 minuten.

Een digitale versie, Digital Betacam werd gelanceerd in 1993, en vervolgens werd Betacam SX in 1996 gelanceerd als een goedkoper digitaal alternatief.

 

Betacam SP tape transfer

 

Professionele videobanden digitaliseren

Professionele videobanden

Wij zijn gespecialiseerd in het digitaliseren van analoge videoarchieven voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen. Digitaliseer uw materiaal voor behoud in de toekomst. Bekijk hieronder het overzicht van de diverse professionele videoformaten die wij voor u kunnen omzetten.

Onze tarievenScanpaleis

InleverenOns Adres

 

Betacam - Betacam SP - Digital Betacam - Betacam SX - Betacam ISX - U-matic - U-matic SP - DV Large - DVCPRO - DVCPRO HD - XDCAM SD
MP4 of ProRes 422
Prijs per band
Aantal bandenMP4ProRes 422
1€27,50€32,50
2 - 9€25,00€30,00
10 - 19€22,50€27,50
20 of meer€20,00€25,00

In de meeste gevallen zetten wij uw materiaal om naar het bekende MP4 formaat. U kunt bij ons ook kiezen voor ProRes 422 welke meer geschikt is voor professionele producties.


	

		

Opslag als MP4 bestand

In bijna alle  gevallen worden de professionele Betacam SP videobanden omgezet naar een MP4 bestand en opgeslagen op een HDD (Hard Disk Drive), SSD (Solid State Drive) of USB-stick. Tevens kunnen we de bestanden delen via onze beveiligde QNAP (Quality Network Appliance Provider) NAS (Network Attached Storage) Server of verzenden via Wetransfer. Het voordeel van MP4 is dat dit formaat goed te bekijken en te bewerken is op bijvoorbeeld een Mac of een Windows PC. Dus ook op uw computer en in bijna alle gevallen op uw Smart TV. Ook andere formaten zijn bespreekbaar. Natuurlijk is het mogelijk om de video’s op te laten slaan op bijvoorbeeld een dvd ook al raden we dit af.

Uw videobanden kunnen naar SD of HD kwaliteit worden omgezet. Opnames in HD slaan we op als HD-bestanden. Indien uw opname in SD is opgenomen kunnen we de kwaliteit niet verbeteren naar HD maar slaan het bestand zodanig op dat deze optimaal is voor de weergave op HD-apparatuur.

Digitaliseer je herinneringen voor minder! Bekijk onze lage tarieven nu.

Laat uw video-, film-, geluid- & beeldmateriaal digitaliseren door Scanpaleis!