Betacam

Betacam digitaliseren

Betacam was een ½-inch analoog videocassetteformaat voor uitzendgebruik, voor het eerst geïntroduceerd door Sony in 1982. Zoals de naam al aangeeft, was het formaat een professionele versie van Betamax en werd het snel aangenomen voor elektronische nieuwsgaring, ter vervanging van de Sony U-Matic ¾ -inch formaat. Waar Betamax verloor van VHS in consumentenvideo, waren Betacam en zijn opvolgers zeer succesvol in de uitzending.

Betacam was een componentvideoformaat dat gebruik maakte van ijzeroxide-tape en een 300-lijns horizontale resolutie van uitzendkwaliteit bood. Het kwam in een schaal van dezelfde grootte als het Betamax-formaat van Sony en hoewel het voor de twee formaten mogelijk was om elkaars banden te gebruiken, werd deze praktijk ontmoedigd.

In 1986 werd Betcam SP gelanceerd, met een grotere cassette voor videobewerking en een hogere resolutie met behulp van met metaal geformuleerde tape.

 

Betacam tape transfer

 

Professionele videobanden digitaliseren

Professionele videobanden

Wij zijn gespecialiseerd in het digitaliseren van analoge videoarchieven voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen. Digitaliseer uw materiaal voor behoud in de toekomst. Bekijk hieronder het overzicht van de diverse professionele videoformaten die wij voor u kunnen omzetten.

Onze tarievenScanpaleis

InleverenOns Adres

 

Betacam - Betacam SP - Digital Betacam - Betacam SX - Betacam ISX - U-matic - U-matic SP - DV Large - DVCPRO - DVCPRO HD - XDCAM SD
MP4 of ProRes 422
Prijs per band
Aantal bandenMP4ProRes 422
1€27,50€32,50
2 - 9€25,00€30,00
10 - 19€22,50€27,50
20 of meer€20,00€25,00

In de meeste gevallen zetten wij uw materiaal om naar het bekende MP4 formaat. U kunt bij ons ook kiezen voor ProRes 422 welke meer geschikt is voor professionele producties


	

		

Professionele Digitalisering van Betacam Videobanden

In bijna alle gevallen worden de professionele Betacam videobanden omgezet naar een MP4-bestand en opgeslagen op een HDD (Hard Disk Drive), SSD (Solid State Drive) of USB-stick. Voor professionele doeleinden bieden wij ook de mogelijkheid om de bestanden op te slaan in het ProRes 422-formaat. Ook andere formaten zijn bespreekbaar. Daarnaast worden de bestanden opgeslagen op onze eigen beveiligde server voor gemakkelijke toegang en beheer.

Na voltooiing van de digitalisering kunnen de bestanden worden verzonden via WeTransfer voor eenvoudige en veilige overdracht naar uw gewenste bestemming.

Digitaliseer je herinneringen voor minder! Bekijk onze lage tarieven nu.

Laat uw video-, film-, geluid- & beeldmateriaal digitaliseren door Scanpaleis!