Betacam

Betacam digitaliseren

Betacam was een ½-inch analoog videocassetteformaat voor uitzendgebruik, voor het eerst geïntroduceerd door Sony in 1982. Zoals de naam al aangeeft, was het formaat een professionele versie van Betamax en werd het snel aangenomen voor elektronische nieuwsgaring, ter vervanging van de Sony U-Matic ¾ -inch formaat. Waar Betamax verloor van VHS in consumentenvideo, waren Betacam en zijn opvolgers zeer succesvol in de uitzending.

Betacam was een componentvideoformaat dat gebruik maakte van ijzeroxide-tape en een 300-lijns horizontale resolutie van uitzendkwaliteit bood. Het kwam in een schaal van dezelfde grootte als het Betamax-formaat van Sony en hoewel het voor de twee formaten mogelijk was om elkaars banden te gebruiken, werd deze praktijk ontmoedigd.

In 1986 werd Betcam SP gelanceerd, met een grotere cassette voor videobewerking en een hogere resolutie met behulp van met metaal geformuleerde tape.

 

Betacam tape transfer

 

Professionele videobanden digitaliseren

Professionele videobanden

Wij zijn gespecialiseerd in het digitaliseren van analoge videoarchieven voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen. Digitaliseer uw materiaal voor behoud in de toekomst. Bekijk hieronder het overzicht van de diverse professionele videoformaten die wij voor u kunnen omzetten.

Onze tarievenScanpaleis

InleverenOns Adres

 

Betacam, Betacam SP, Digital Betacam, Betacam SX, Betacam IMX, DVCAM, DV Large, U-matic, U-matic SP, XDCAM SD, MII Panasonic, DVCPRO 25, DVCPRO 50, DVCPRO-HD & HDV
Prijs en tijd per band
Aantal banden0 - 2 uur2 - 4 uur4 - 6 uur
1 - 5€22,50€27,50€32,50
6 - 10€21,00€26,00€31,00
11 - 20€19,50€24,50€29,50
meer dan 20€18,00€23,00€28,00

Opslag als MP4 bestand

In bijna alle  gevallen worden de professionele Betacam videobanden omgezet naar een MP4 bestand en opgeslagen op een HDD (Hard Disk Drive), SSD (Solid State Drive) of USB-stick. Tevens kunnen we de bestanden delen via onze beveiligde QNAP (Quality Network Appliance Provider) NAS (Network Attached Storage) Server of verzenden via Wetransfer. Het voordeel van MP4 is dat dit formaat goed te bekijken en te bewerken is op bijvoorbeeld een Mac of een Windows PC. Dus ook op uw computer en in bijna alle gevallen op uw Smart TV. Ook andere formaten zijn bespreekbaar. Natuurlijk is het mogelijk om de video’s op te laten slaan op bijvoorbeeld een dvd ook al raden we dit af.

Uw videobanden kunnen naar SD of HD kwaliteit worden omgezet. Opnames in HD slaan we op als HD-bestanden. Indien uw opname in SD is opgenomen kunnen we de kwaliteit niet verbeteren naar HD maar slaan het bestand zodanig op dat deze optimaal is voor de weergave op HD-apparatuur.

 

 

Gratis retourzending binnen Nederland bij opdrachten vanaf €100,-!

Laat uw video-, film-, geluid- & beeldmateriaal digitaliseren door Scanpaleis!