MII Panasonic

MII Panasonic digitaliseren

MII (uitgesproken als M 2) was een analoog videocassette-formaat dat in 1986 door Panasonic werd geïntroduceerd voor professioneel gebruik, om te concurreren met Sony’s Betacam SP- formaat.

Het formaat was een ontwikkeling van het M-formaat, dat oorspronkelijk was afgeleid van VHS , en het gebruikte ½ inch brede metaalgeformuleerde tape en componentvideo-opname.

Er waren twee maten MII-cassettes beschikbaar. De grotere was qua grootte vergelijkbaar met een VHS-cassette en had een opnametijd van 60 of 90 minuten, en de kleinere versie bood 20 minuten.

MII had meer succes op de markt dan zijn voorganger M, maar MII leed onder slechte marketing en klantenondersteuning, en de machines kregen de reputatie minder robuust te zijn dan die van Betacam SP.

Het werd tot begin jaren negentig door een paar Britse televisiemaatschappijen gebruikt, waaronder Thames Television en TV-am. Het werd ook gebruikt door NBC en PBS in de VS, maar NBC liet het begin jaren negentig vallen ten gunste van het digitale Sony D2- formaat.

De tape die in MII-cassettes wordt gebruikt, is erg dun en kan bij slechte opslag gaan beschimmelen en daardoor gemakkelijk scheuren.

 

MII Panasonic digitaliseren

 

Professionele videobanden digitaliseren

Professionele videobanden

Wij zijn gespecialiseerd in het digitaliseren van analoge videoarchieven voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen. Digitaliseer uw materiaal voor behoud in de toekomst. Bekijk hieronder het overzicht van de diverse professionele videoformaten die wij voor u kunnen omzetten.

Onze tarievenScanpaleis

InleverenOns Adres

 

Betacam, Betacam SP, Digital Betacam, Betacam SX, Betacam IMX, DVCAM, DV Large, U-matic, U-matic SP, XDCAM SD, MII Panasonic, DVCPRO 25, DVCPRO 50, DVCPRO-HD & HDV
Prijs en tijd per band
Aantal banden0 - 2 uur2 - 4 uur4 - 6 uur
1 - 5€22,50€27,50€32,50
6 - 10€21,00€26,00€31,00
11 - 20€19,50€24,50€29,50
meer dan 20€18,00€23,00€28,00

Opslag als MP4 bestand

In bijna alle  gevallen worden de professionele MII Panasonic videobanden omgezet naar een MP4 bestand en opgeslagen op een HDD (Hard Disk Drive), SSD (Solid State Drive) of USB-stick. Tevens kunnen we de bestanden delen via onze beveiligde QNAP (Quality Network Appliance Provider) NAS (Network Attached Storage) Server of verzenden via Wetransfer. Het voordeel van MP4 is dat dit formaat goed te bekijken en te bewerken is op bijvoorbeeld een Mac of een Windows PC. Dus ook op uw computer en in bijna alle gevallen op uw Smart TV. Ook andere formaten zijn bespreekbaar. Natuurlijk is het mogelijk om de video’s op te laten slaan op bijvoorbeeld een dvd ook al raden we dit af.

Uw videobanden kunnen naar SD of HD kwaliteit worden omgezet. Opnames in HD slaan we op als HD-bestanden. Indien uw opname in SD is opgenomen kunnen we de kwaliteit niet verbeteren naar HD maar slaan het bestand zodanig op dat deze optimaal is voor de weergave op HD-apparatuur.

Gratis retourzending binnen Nederland bij opdrachten vanaf €100,-!

Laat uw video-, film-, geluid- & beeldmateriaal digitaliseren door Scanpaleis!