MII Panasonic

MII Panasonic digitaliseren

MII (uitgesproken als M 2) was een analoog videocassette-formaat dat in 1986 door Panasonic werd geïntroduceerd voor professioneel gebruik, om te concurreren met Sony’s Betacam SP- formaat.

Het formaat was een ontwikkeling van het M-formaat, dat oorspronkelijk was afgeleid van VHS , en het gebruikte ½ inch brede metaalgeformuleerde tape en componentvideo-opname.

Er waren twee maten MII-cassettes beschikbaar. De grotere was qua grootte vergelijkbaar met een VHS-cassette en had een opnametijd van 60 of 90 minuten, en de kleinere versie bood 20 minuten.

MII had meer succes op de markt dan zijn voorganger M, maar MII leed onder slechte marketing en klantenondersteuning, en de machines kregen de reputatie minder robuust te zijn dan die van Betacam SP.

Het werd tot begin jaren negentig door een paar Britse televisiemaatschappijen gebruikt, waaronder Thames Television en TV-am. Het werd ook gebruikt door NBC en PBS in de VS, maar NBC liet het begin jaren negentig vallen ten gunste van het digitale Sony D2- formaat.

De tape die in MII-cassettes wordt gebruikt, is erg dun en kan bij slechte opslag gaan beschimmelen en daardoor gemakkelijk scheuren.

 

MII Panasonic digitaliseren

 

Professionele videobanden digitaliseren

Professionele videobanden

Wij zijn gespecialiseerd in het digitaliseren van analoge videoarchieven voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen. Digitaliseer uw materiaal voor behoud in de toekomst. Bekijk hieronder het overzicht van de diverse professionele videoformaten die wij voor u kunnen omzetten.

Onze tarievenScanpaleis

InleverenOns Adres

 

Betacam - Betacam SP - Digital Betacam - Betacam SX - Betacam ISX - U-matic - U-matic SP - DV Large - DVCPRO - DVCPRO HD - XDCAM SD
MP4 of ProRes 422
Prijs per band
Aantal bandenMP4ProRes 422
1€27,50€32,50
2 - 9€25,00€30,00
10 - 19€22,50€27,50
20 of meer€20,00€25,00

In de meeste gevallen zetten wij uw materiaal om naar het bekende MP4 formaat. U kunt bij ons ook kiezen voor ProRes 422 welke meer geschikt is voor professionele producties


	

		

Professionele Digitalisering van MII Panasonic Videobanden

In bijna alle gevallen worden de professionele MII Panasonic videobanden omgezet naar een MP4-bestand en opgeslagen op een HDD (Hard Disk Drive), SSD (Solid State Drive) of USB-stick. Voor professionele doeleinden bieden wij ook de mogelijkheid om de bestanden op te slaan in het ProRes 422-formaat. Ook andere formaten zijn bespreekbaar. Daarnaast worden de bestanden opgeslagen op onze eigen beveiligde server voor gemakkelijke toegang en beheer.

Na voltooiing van de digitalisering kunnen de bestanden worden verzonden via WeTransfer voor eenvoudige en veilige overdracht naar uw gewenste bestemming.

Digitaliseer je herinneringen voor minder! Bekijk onze lage tarieven nu.

Laat uw video-, film-, geluid- & beeldmateriaal digitaliseren door Scanpaleis!