Bakken van U-matic videobanden

Bakken van U-matic videobanden

U-matic digitaliseren

Herbehandeling van U-Matic tapes

Steeds vaker ondervinden we problemen met oude U-matic tapes. Dit komt omdat de videobanden op den duur vocht hebben opgenomen. De banden vervallen door een vermindering van de binder (de lijm) die de oxideatomen op de band houdt. De binder bevat polyurethaan, wat water opneemt en ertoe leidt dat het urethaan naar het oppervlak van de band stijgt. Dit probleem wordt ook wel het ‘Sticky Shed Syndrome’ genoemd. Korte urethaanvezels werden vroeger het meest gebruikt in tapes (totdat werd ontdekt dat middellange vezels beter waren) en waren goed in het opnemen van vocht.

U-Matic digitaliseren

Tekenen van verval van U-matic videobanden

Er zijn belangrijke tekenen die aangeven wanneer een U-matic band behandeld moet worden. Het typische symptoom is piepen wanneer de band langs de afspeelkop of andere vastgestelde delen van een recorder gaat. Het piepen is hoorbaar vanaf de band en wordt ook elektronisch doorgegeven via de uitgang van de u-matic recorder. Het voortdurend gebruiken van een piepende band riskeert permanente schade aan de band, omdat oxide soms van de band afscheurt. Dit afbladderende residu is zichtbaar en voelt kleverig aan terwijl het nog op het oppervlak van de band zit. Er is ook een risico op schade aan de speler.

De Oplossing

Wij bieden een interne professionele U-matic band bakservice. Het drogen of bakken van de band op een nauwkeurige temperatuur gedurende enkele uren herstelt de band veilig zodat het overgezet en gedigitaliseerd kan worden zonder beschadigd te raken. Na het bakken blijft de band meestal een maand in goede staat. Als de band opnieuw verslechtert, is het mogelijk om de band opnieuw te bakken.

 

Professionele videobanden digitaliseren

Professionele videobanden

Wij zijn gespecialiseerd in het digitaliseren van analoge videoarchieven voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen. Digitaliseer uw materiaal voor behoud in de toekomst. Bekijk hieronder het overzicht van de diverse professionele videoformaten die wij voor u kunnen omzetten.

Onze tarievenScanpaleis

InleverenOns Adres

 

 

 

U-matic banden bakken & digitaliseren
MP4 of ProRes 422
Prijs per band
Aantal bandenMP4ProRes 422
1€77,50€102,50
2 - 9€75,00€100,00
10 - 19€72,50€97,50
20 of meer€70,00€95,00

Het ‘bakken’ van u-matic videobanden is altijd in combinatie met het digitaliseren van de banden!

In de meeste gevallen zetten wij uw materiaal om naar het bekende MP4 formaat. U kunt bij ons ook kiezen voor ProRes 422 welke meer geschikt is voor professionele producties.


	

		

Digitaliseer je herinneringen voor minder! Bekijk onze lage tarieven nu.

Laat uw video-, film-, geluid- & beeldmateriaal digitaliseren door Scanpaleis!