U-Matic SP

U-Matic SP digitaliseren

U-matic SP (Superior Performance) was een variant van het U-matic -videocassetteformaat en werd in 1986 door Sony geïntroduceerd. Het gebruikte verchroomde tape en bood een prestatieverbetering ten opzichte van eerdere generaties U-matic (low-band en high-band) met een horizontale resolutie van 330 lijnen, een betere signaal-ruisverhouding en Dolby C-ruisonderdrukking.

Net als eerdere generaties U-matic was de SP-variant analoog en gebruikte hij ¾-inch tape. SP-banden kunnen worden afgespeeld op een standaard U-matic-deck, zij het met kwaliteitsverlies.

Er waren twee formaten U-matic SP-tape beschikbaar, met de kleinere, U-matic S SP , gericht op de markt voor elektronische nieuwsgaring.

U-matic-tape werd in uitzendtoepassingen vervangen door Sony’s eigen Betacam- familie van videocassette-formaten in de jaren tachtig en voor andere toepassingen in de jaren negentig.

 

u matic tape transfer

 

Professionele videobanden digitaliseren

Professionele videobanden

Wij zijn gespecialiseerd in het digitaliseren van analoge videoarchieven voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen. Digitaliseer uw materiaal voor behoud in de toekomst. Bekijk hieronder het overzicht van de diverse professionele videoformaten die wij voor u kunnen omzetten.

Onze tarievenScanpaleis

InleverenOns Adres

 

Betacam, Betacam SP, Digital Betacam, Betacam SX, Betacam IMX, DVCAM, DV Large, U-matic, U-matic SP, XDCAM SD, MII Panasonic, DVCPRO 25, DVCPRO 50, DVCPRO-HD & HDV
Prijs en tijd per band
Aantal banden0 - 2 uur2 - 4 uur4 - 6 uur
1 - 5€22,50€27,50€32,50
6 - 10€21,00€26,00€31,00
11 - 20€19,50€24,50€29,50
meer dan 20€18,00€23,00€28,00

Opslag als MP4 bestand

In bijna alle  gevallen worden de professionele U-Matic SP videobanden omgezet naar een MP4 bestand en opgeslagen op een HDD (Hard Disk Drive), SSD (Solid State Drive) of USB-stick. Tevens kunnen we de bestanden delen via onze beveiligde QNAP (Quality Network Appliance Provider) NAS (Network Attached Storage) Server of verzenden via Wetransfer. Het voordeel van MP4 is dat dit formaat goed te bekijken en te bewerken is op bijvoorbeeld een Mac of een Windows PC. Dus ook op uw computer en in bijna alle gevallen op uw Smart TV. Ook andere formaten zijn bespreekbaar. Natuurlijk is het mogelijk om de video’s op te laten slaan op bijvoorbeeld een dvd ook al raden we dit af.

Uw videobanden kunnen naar SD of HD kwaliteit worden omgezet. Opnames in HD slaan we op als HD-bestanden. Indien uw opname in SD is opgenomen kunnen we de kwaliteit niet verbeteren naar HD maar slaan het bestand zodanig op dat deze optimaal is voor de weergave op HD-apparatuur.

 

 

Gratis retourzending binnen Nederland bij opdrachten vanaf €100,-!

Laat uw video-, film-, geluid- & beeldmateriaal digitaliseren door Scanpaleis!