U-Matic

U-matic digitaliseren

Professionele Digitalisering van Sony U-matic Videobanden

Wij zetten professionele Sony U-matic videobanden vrijwel altijd om naar MP4-bestanden, die vervolgens worden opgeslagen op een HDD (Hard Disk Drive), SSD (Solid State Drive) of USB-stick. Voor professioneel gebruik bieden wij ook de optie om de bestanden op te slaan in het ProRes 422-formaat. Andere formaten zijn ook mogelijk. Alle bestanden worden veilig opgeslagen op onze eigen beveiligde server, zodat ze gemakkelijk toegankelijk en beheersbaar zijn.

Nadat de digitalisering is voltooid, kunnen de bestanden eenvoudig en veilig worden verzonden via WeTransfer naar de door u gewenste bestemming.

 

Professionele videobanden digitaliseren

Professionele videobanden

Wij zijn gespecialiseerd in het digitaliseren van analoge videoarchieven voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen. Digitaliseer uw materiaal voor behoud in de toekomst. Bekijk hieronder het overzicht van de diverse professionele videoformaten die wij voor u kunnen omzetten.

Onze tarievenScanpaleis

InleverenOns Adres

 

Betacam - Betacam SP - Digital Betacam - Betacam SX - Betacam ISX - U-matic - U-matic SP - DV Large - DVCPRO - DVCPRO HD - XDCAM SD
MP4 of ProRes 422
Prijs per band
Aantal bandenMP4ProRes 422
1€27,50€32,50
2 - 9€25,00€30,00
10 - 19€22,50€27,50
20 of meer€20,00€25,00

In de meeste gevallen zetten wij uw materiaal om naar het bekende MP4 formaat. U kunt bij ons ook kiezen voor ProRes 422 welke meer geschikt is voor professionele producties.


	

		

Achtergrondinformatie over U-Matic Videobanden

 • Historische Context van U-Matic

  • Introductie en Evolutie: U-matic was een analoog videocassetteformaat dat in 1971 door Sony werd geïntroduceerd (het bereikte het VK in 1973), met een ¾-inch tape en een spiraalvormige videokoptrommel. Het was het allereerste videocassetteformaat en alle videobandformaten daarvoor waren open reel geweest. Oorspronkelijk bedoeld voor huishoudelijk gebruik, werd het de norm voor industriële, educatieve en demonstratiedoeleinden. Het werd al meer dan 25 jaar gebruikt. Het werd ook veel gebruikt in televisieproductie, met name voor nieuwsgaring op locatie.
  • Toepassingen en Gebruik: Een high-band versie werd gelanceerd in de jaren 80, genaamd BVU of Broadcast Video U-Matic. Deze werd gevolgd door U-matic SP (Superior Performance). Deze werd grotendeels vervangen door Sony’s Betacam SP in de jaren 1990. Er waren twee cassetteformaten beschikbaar, de kleinere (U-matic S) die tot 20 minuten aan video kon opnemen en geschikt was voor veldopnames.
 • Technische Ontwikkelingen van U-Matic

  • Originele Versies: U-Matic en U-Matic S: Om onbedoeld opnemen te voorkomen, kon een kleine rode knop uit de cassette worden verwijderd.
  • High-Band Versie en U-Matic SP: Een regelmatig voorkomend probleem is het sticky-shed-syndroom en voordat we de videoband kunnen afspelen, moeten we deze behandelen. Er zijn bepaalde aanwijzingen die aangeven wanneer een U-matic band behandeld moet worden. Het meest voorkomende symptoom is het piepende geluid wanneer de band over de afspeelkop of andere delen van de recorder gaat. Dit piepende geluid is te horen via de band zelf en ook elektronisch via de uitgang van de recorder.
 • Problemen en Oplossingen

Digitaliseer je herinneringen voor minder! Bekijk onze lage tarieven nu.

Laat uw video-, film-, geluid- & beeldmateriaal digitaliseren door Scanpaleis!