XDCAM SD

XDCAM SD digitaliseren

Professional Disc (PFD) is een video-opnameformaat voor optische schijven dat in 2003 door Sony is geïntroduceerd. Het is ontworpen voor het XDCAM digitale videosysteem en maakt gebruik van blauwe laser (zoals Blu-ray ).

Professionele schijven zijn er in vier verschillende capaciteiten, afhankelijk van het aantal lagen, variërend van 23 GB voor een enkellaagse schijf tot 128 GB voor vierlagige schijven. De verschillende schijven zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren om ze te onderscheiden (zwart, rood, geel of wit voor respectievelijk enkele, dubbele, drievoudige en viervoudige laag).

Sony’s Professional Disc for DATA was een variant van Professional Disc die bedoeld was voor gegevensopslag. De schijven zijn niet compatibel met professionele schijven die bedoeld zijn voor gebruik in XDCAM-video, en het formaat werd door Sony in 2007 tot ‘einde levensduur’ verklaard.

Sinds 2009 heeft Sony de mogelijkheid geïntroduceerd om gegevens op te slaan op professionele schijven voor het XDCAM-systeem, in een speciale map ‘Gebruikersgegevens’.

 

XDCAM SD digitaliseren

 

Professionele videobanden digitaliseren

Professionele videobanden

Wij zijn gespecialiseerd in het digitaliseren van analoge videoarchieven voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen. Digitaliseer uw materiaal voor behoud in de toekomst. Bekijk hieronder het overzicht van de diverse professionele videoformaten die wij voor u kunnen omzetten.

Onze tarievenScanpaleis

InleverenOns Adres

 

Betacam - Betacam SP - Digital Betacam - Betacam SX - Betacam ISX - U-matic - U-matic SP - DV Large - DVCPRO - DVCPRO HD - XDCAM SD
MP4 of ProRes 422
Prijs per band
Aantal bandenMP4ProRes 422
1€27,50€32,50
2 - 9€25,00€30,00
10 - 19€22,50€27,50
20 of meer€20,00€25,00

In de meeste gevallen zetten wij uw materiaal om naar het bekende MP4 formaat. U kunt bij ons ook kiezen voor ProRes 422 welke meer geschikt is voor professionele producties


	

		

Opslag als MP4 bestand

In bijna alle  gevallen worden de professionele XDCAM SD discs omgezet naar een MP4 bestand en opgeslagen op een HDD (Hard Disk Drive), SSD (Solid State Drive) of USB-stick. Tevens kunnen we de bestanden delen via onze beveiligde QNAP (Quality Network Appliance Provider) NAS (Network Attached Storage) Server of verzenden via Wetransfer. Het voordeel van MP4 is dat dit formaat goed te bekijken en te bewerken is op bijvoorbeeld een Mac of een Windows PC. Dus ook op uw computer en in bijna alle gevallen op uw Smart TVVoor professionele producties bieden wij ook de mogelijkheid om de films in ProRes 422 formaat weg te schrijven. Ook andere formaten zijn bespreekbaar.

Opnames in HD slaan we op als HD-bestanden. Indien uw opname in SD is opgenomen kunnen we de kwaliteit niet verbeteren naar HD maar slaan het bestand zodanig op dat deze optimaal is voor de weergave op HD-apparatuur.

Digitaliseer je herinneringen voor minder! Bekijk onze lage tarieven nu.

Laat uw video-, film-, geluid- & beeldmateriaal digitaliseren door Scanpaleis!