XDCAM SD

XDCAM SD digitaliseren

Professional Disc (PFD) is een video-opnameformaat voor optische schijven dat in 2003 door Sony is geïntroduceerd. Het is ontworpen voor het XDCAM digitale videosysteem en maakt gebruik van blauwe laser (zoals Blu-ray ).

Professionele schijven zijn er in vier verschillende capaciteiten, afhankelijk van het aantal lagen, variërend van 23 GB voor een enkellaagse schijf tot 128 GB voor vierlagige schijven. De verschillende schijven zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren om ze te onderscheiden (zwart, rood, geel of wit voor respectievelijk enkele, dubbele, drievoudige en viervoudige laag).

Sony’s Professional Disc for DATA was een variant van Professional Disc die bedoeld was voor gegevensopslag. De schijven zijn niet compatibel met professionele schijven die bedoeld zijn voor gebruik in XDCAM-video, en het formaat werd door Sony in 2007 tot ‘einde levensduur’ verklaard.

Sinds 2009 heeft Sony de mogelijkheid geïntroduceerd om gegevens op te slaan op professionele schijven voor het XDCAM-systeem, in een speciale map ‘Gebruikersgegevens’.

 

XDCAM SD digitaliseren

 

Professionele videobanden digitaliseren

Professionele videobanden

Wij zijn gespecialiseerd in het digitaliseren van analoge videoarchieven voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen. Digitaliseer uw materiaal voor behoud in de toekomst. Bekijk hieronder het overzicht van de diverse professionele videoformaten die wij voor u kunnen omzetten.

Onze tarievenScanpaleis

InleverenOns Adres

 

Betacam, Betacam SP, Digital Betacam, Betacam SX, Betacam IMX, DVCAM, DV Large, U-matic, U-matic SP, XDCAM SD, MII Panasonic, DVCPRO 25, DVCPRO 50, DVCPRO-HD & HDV
Prijs en tijd per band
Aantal banden0 - 2 uur2 - 4 uur4 - 6 uur
1 - 5€22,50€27,50€32,50
6 - 10€21,00€26,00€31,00
11 - 20€19,50€24,50€29,50
meer dan 20€18,00€23,00€28,00

Opslag als MP4 bestand

In bijna alle  gevallen worden de professionele XDCAM SD discs omgezet naar een MP4 bestand en opgeslagen op een HDD (Hard Disk Drive), SSD (Solid State Drive) of USB-stick. Tevens kunnen we de bestanden delen via onze beveiligde QNAP (Quality Network Appliance Provider) NAS (Network Attached Storage) Server of verzenden via Wetransfer. Het voordeel van MP4 is dat dit formaat goed te bekijken en te bewerken is op bijvoorbeeld een Mac of een Windows PC. Dus ook op uw computer en in bijna alle gevallen op uw Smart TV. Ook andere formaten zijn bespreekbaar. Natuurlijk is het mogelijk om de opnames op te laten slaan op bijvoorbeeld een dvd ook al raden we dit af.

 

 

Gratis retourzending binnen Nederland bij opdrachten vanaf €100,-!

Laat uw video-, film-, geluid- & beeldmateriaal digitaliseren door Scanpaleis!