S-VHS-C digitaliseren

S-VHS-C digitaliseren

Opdracht FormulierAanmelden

S-VHS-C videoband digitaliseren

S-VHS-C digitaliseren: in de meeste gevallen worden S-VHS-C banden omgezet naar een bestand in MP4 formaat en op een usb-stick gezet . Het voordeel van MP4 is dat het zowel op een Apple computer als op een Windows computer af te spelen is. Ook op een moderne smartTV zijn de films te bekijken. Natuurlijk is het mogelijk om de video op te laten slaan op bijvoorbeeld een dvd. Het nadeel hiervan is dat een dvd kwetsbaarder is en minder eenvoudig te kopiëren. Wij brengen voor de usb-stick kosten in rekening. Ook andere formaten zijn bespreekbaar.

Type 1: VHS - S-VHS - VHSC - Hi8 - Digital 8 - Video 8 - miniDV

Prijs per band
Aantal bandenMP4MP4 hoge kwaliteit*
1€20,00€22,50
2 - 9€17,50€20,00
10 - 19€15,00€17,50
20 of meer€12,50€15,00

Type 2: V2000 - Betamax - Laserdisc - VCR - CVC - AKAI VK-30 - MicroMV
Prijs per band
Aantal bandenMP4MP4 hoge kwaliteit*
1€25,00€27,50
2 - 9€22,50€25,00
10 - 19€20,00€22,50
20 of meer€17,50€20,00

Onze prijslijst geldt voor de volgende videoformaten:

VHS, VHS-C, S-VHS, Hi8,Digital 8, Video 8, miniDV, Video2000, Betamax, Laserdisk, VCR, microMV

  • Voor het verzenden via Wetransfer brengen wij €5,00 per 20GB of een deel hiervan in rekening.
  • De vermelde prijzen zijn per videoband of disk.
  • DVD-video naar MP4 bestand omzetten €10,- per stuk.
  • * MP4 bestanden worden in hoge kwaliteit opgeslagen.
  • Reparatie videobanden €10,00 per band. Reparatie videobanden is altijd in combinatie met een digitaliseeropdracht.

Opslag als MP4 bestand

In bijna alle gevallen worden de S-VHS-C videobanden omgezet naar een MP4 bestand en opgeslagen op een HDD (Hard Disk Drive), SSD (Solid State Drive) of USB-stick. Tevens kunnen we de bestanden delen via onze beveiligde QNAP (Quality Network Appliance Provider) NAS (Network Attached Storage) Server of verzenden via Wetransfer. Het voordeel van MP4 is dat dit formaat goed te bekijken en te bewerken is op bijvoorbeeld een Mac of een Windows PC. Dus ook op uw computer en in bijna alle gevallen op uw Smart TV. Ook andere formaten zijn bespreekbaar. 

*Opnames in HD slaan wij op als HD-bestanden. Indien uw opname in SD is opgenomen kunnen wij de kwaliteit niet verbeteren naar HD maar slaan het bestand zodanig op dat deze optimaal is voor de weergave op HD-apparatuur indien u hiervoor heeft gekozen.

Over het videoformaat S-VHS-C

S-VHS-C (Super VHS Compact) was de compacte versie van S-VHS– tape voor gebruik in analoge consumentencamcorders.

S-VHS-C digitaliseren

Het werd geïntroduceerd door JVC in 1987, en bood een horizontale resolutie van ongeveer 400 lijnen over de 240 lijnen van VHS-C , op banden die 30 of 45 minuten op standaardsnelheid konden bevatten.

De banden konden in een adapter worden geplaatst en afgespeeld in een S-VHS-deck, maar het moest een S-VHS-adapter zijn, aangezien de adapter voor VHS-C-cassettes anders was ingekerfd om de tape als S-VHS te identificeren. S-VHS-C banden kunnen zelfs met een adapter niet worden afgespeeld op een normale VHS- machine.

S-VHS-C concurreerde met Hi8 , dat een vergelijkbaar kwaliteitsniveau bood, maar er waren maar weinig S-VHS-C-camcordermodellen beschikbaar.

s-vhs recorder

Er werd geen digitale versie geïntroduceerd (in tegenstelling tot full-size VHS met zijn D-VHS- variant en Hi8 met Digital8 ) en het werd achterhaald door kleinere digitale formaten zoals MiniDV , en uiteindelijk hardeschijfrecorders.

 

Gratis retourzending binnen Nederland bij opdrachten vanaf €100,-!

Laat uw video-, film-, geluid- & beeldmateriaal digitaliseren door Scanpaleis!