S-VHS digitaliseren

SVHS digitaliseren

Opdracht FormulierAanmelden

S-VHS videoband digitaliseren

S-VHS digitaliseren: in de meeste gevallen worden de S-VHS banden omgezet naar een bestand MP4 formaat en op een usb-stick gezet . Het voordeel van MP4 is dat het zowel op een Apple computer als op een Windows computer af te spelen is. Ook op een moderne smartTV zijn de films te bekijken. Natuurlijk is het mogelijk om de video op te laten slaan op bijvoorbeeld een dvd. Het nadeel hiervan is dat een dvd kwetsbaarder is en minder eenvoudig is te kopiëren. Wij brengen voor de usb-stick kosten in rekening. Ook andere formaten zijn bespreekbaar.

Type 1: VHS - S-VHS - VHSC - Hi8 - Digital 8 - Video 8 - miniDV - MicroMV

Prijs per band
Aantal bandenMP4MP4 hoge kwaliteit*
1€20,00€22,50
2 - 9€17,50€20,00
10 - 19€15,00€17,50
20 of meer€12,50€15,00

Type 2: V2000 - Betamax - Laserdisc - VCR - CVC - AKAI VK-30
Prijs per band
Aantal bandenMP4MP4 hoge kwaliteit*
1€25,00€27,50
2 - 9€22,50€25,00
10 - 19€20,00€22,50
20 of meer€17,50€20,00

Onze prijslijst geldt voor de volgende videoformaten:

VHS, VHS-C, S-VHS, Hi8,Digital 8, Video 8, miniDV, Video2000, Betamax, Laserdisk, VCR, microMV

  • Voor het verzenden via Wetransfer brengen wij €5,00 per 20GB of een deel hiervan in rekening.
  • De vermelde prijzen zijn per videoband of disk.
  • DVD-video naar MP4 bestand omzetten €10,- per stuk.
  • * MP4 bestanden worden in hoge kwaliteit opgeslagen.
  • Reparatie videobanden €10,00 per band. Reparatie videobanden is altijd in combinatie met een digitaliseeropdracht.

Opslag als MP4 bestand

In bijna alle  gevallen worden de videobanden omgezet naar een MP4 bestand en opgeslagen op een HDD (Hard Disk Drive), SSD (Solid State Drive) of USB-stick. Tevens kunnen we de bestanden delen via onze beveiligde QNAP (Quality Network Appliance Provider) NAS (Network Attached Storage) Server of verzenden via Wetransfer. Het voordeel van MP4 is dat dit formaat goed te bekijken en te bewerken is op bijvoorbeeld een Mac of een Windows PC. Dus ook op uw computer en in bijna alle gevallen op uw Smart TV. Ook andere formaten zijn bespreekbaar. 

*Opnames in HD slaan wij op als HD-bestanden. Indien uw opname in SD is opgenomen kunnen wij de kwaliteit niet verbeteren naar HD maar slaan het bestand zodanig op dat deze optimaal is voor de weergave op HD-apparatuur indien u hiervoor heeft gekozen.

Over het videoformaat S-VHS

S-VHS (of Super VHS) is een videoformaat voor magnetische banden en was een verbeterde versie van VHS gericht op consumenten. Het werd geïntroduceerd door JVC in 1987. Het heeft de luminantiebandbreedte vergroot ten opzichte van VHS, voor een horizontale resolutie van 420 lijnen over de 240 lijnen van VHS.

S-VHS-cassettes zien er bijna hetzelfde uit als VHS, en S-VHS-recorders kunnen VHS-cassettes afspelen. S-VHS-cassettes gebruiken een andere oxidemediaformulering voor een hogere magnetische coërciviteit, de cassettes worden door de recorder gedetecteerd via een gat in de onderkant van de cassette.

Op de thuismarkt slaagde S-VHS er niet in om een ​​aanzienlijk marktaandeel te winnen. Consumenten wilden niet betalen voor een beter beeld. Evenzo deden de verhuur van S-VHS en de verkoop van films het erg slecht. Een paar vooraf opgenomen films werden vrijgegeven op S-VHS, maar een slechte acceptatie door de markt bracht studio’s ertoe om hun high-end product over te zetten van S-VHS naar LaserDisc .

Gratis retourzending binnen Nederland bij opdrachten vanaf €100,-!

Laat uw video-, film-, geluid- & beeldmateriaal digitaliseren door Scanpaleis!