VCR digitaliseren

VCR digitaliseren

Opdracht FormulierAanmelden

VCR videoband digitaliseren

VCR digitaliseren: in de meeste gevallen worden VCR banden omgezet naar een bestand in MP4 formaat en op een usb-stick gezet . Het voordeel van MP4 is dat het zowel op een Apple computer als op een Windows computer af te spelen is. Ook op een moderne smartTV zijn de films te bekijken. Natuurlijk is het mogelijk om de video op te laten slaan op bijvoorbeeld een dvd. Het nadeel hiervan is dat een dvd kwetsbaarder is en minder eenvoudig te kopiëren. Wij brengen voor de usb-stick kosten in rekening. Ook andere formaten zijn bespreekbaar.

Type 1: VHS - S-VHS - VHSC - Hi8 - Digital 8 - Video 8 - miniDV

Prijs per band
Aantal bandenMP4MP4 hoge kwaliteit*
1€20,00€22,50
2 - 9€17,50€20,00
10 - 19€15,00€17,50
20 of meer€12,50€15,00

Type 2: V2000 - Betamax - Laserdisc - VCR - CVC - AKAI VK-30 - MicroMV
Prijs per band
Aantal bandenMP4MP4 hoge kwaliteit*
1€25,00€27,50
2 - 9€22,50€25,00
10 - 19€20,00€22,50
20 of meer€17,50€20,00

Onze prijslijst geldt voor de volgende videoformaten:

VHS, VHS-C, S-VHS, Hi8,Digital 8, Video 8, miniDV, Video2000, Betamax, Laserdisk, VCR, microMV

  • Voor het verzenden via Wetransfer brengen wij €5,00 per 20GB of een deel hiervan in rekening.
  • De vermelde prijzen zijn per videoband of disk.
  • DVD-video naar MP4 bestand omzetten €10,- per stuk.
  • * MP4 bestanden worden in hoge kwaliteit opgeslagen.
  • Reparatie videobanden €10,00 per band. Reparatie videobanden is altijd in combinatie met een digitaliseeropdracht.

Opslag als MP4 bestand

In bijna alle gevallen worden de VCR videobanden omgezet naar een MP4 bestand en opgeslagen op een HDD (Hard Disk Drive), SSD (Solid State Drive) of USB-stick. Tevens kunnen we de bestanden delen via onze beveiligde QNAP (Quality Network Appliance Provider) NAS (Network Attached Storage) Server of verzenden via Wetransfer. Het voordeel van MP4 is dat dit formaat goed te bekijken en te bewerken is op bijvoorbeeld een Mac of een Windows PC. Dus ook op uw computer en in bijna alle gevallen op uw Smart TV. Ook andere formaten zijn bespreekbaar. 

*Opnames in HD slaan wij op als HD-bestanden. Indien uw opname in SD is opgenomen kunnen wij de kwaliteit niet verbeteren naar HD maar slaan het bestand zodanig op dat deze optimaal is voor de weergave op HD-apparatuur indien u hiervoor heeft gekozen.

Over het videoformaat VCR

VCR (Video Cassette Recording) is ontwikkeld door Philips en in 1972 geïntroduceerd in het VK en het vasteland van Europa met de N1500-videorecorder. Het was het eerste succesvolle videocassetteformaat dat op de binnenlandse markt was gericht, hoewel het bij introductie het equivalent van een kleine auto kostte. Het werd ook op de markt gebracht voor het bedrijfsleven en het onderwijs.

VCR videoband digitaliseren

Het gebruikte een grote cassette met spoelen boven elkaar en een ½-inch chroomdioxideband. De aanvankelijke speelduur was maximaal 60 minuten, hoewel de banden van 60 minuten (VC60) onbetrouwbaar konden zijn vanwege de dunheid van de gebruikte tape.

Het VCR-formaat introduceerde veel van de kenmerken van latere videocassetterecorders, zoals pianotoetsbedieningen, een klok (aanvankelijk analoog) met timer en een ingebouwde tuner voor het opnemen van televisieprogramma’s.

VCR-LP (long-play) werd geïntroduceerd in 1977 en zorgde voor aanzienlijk langere opnametijden (tot drie uur op een LVC180-cassette). Hoewel de banden identiek waren, waren de opnamen incompatibel tussen de twee formaten, aangezien VCR-LP een ander opnamesysteem gebruikte (schuine azimut) waardoor een lagere bandsnelheid mogelijk was.

VCR recorder

Grundig ontwikkelde het formaat tot SVR (Super Video Recording) , maar in 1979 hadden Philips en Grundig Video 2000 geïntroduceerd, waardoor VCR, VCR-LP en SVR overbodig waren geworden.

Gratis retourzending binnen Nederland bij opdrachten vanaf €100,-!

Laat uw video-, film-, geluid- & beeldmateriaal digitaliseren door Scanpaleis!