VHS digitaliseren

VHS digitaliseren

Opdracht FormulierAanmelden

VHS videoband digitaliseren

VHS Digitaliseren: laat uw oude VHS-banden omzetten naar een moderne en gebruiksvriendelijke MP4-formaat. Deze kunt u afspelen op bijna elk apparaat, waaronder uw computer, smartTV en zelfs op uw Apple-apparaten. Bovendien is het opslaan van de video’s op een USB-stick of via WeTransfer gemakkelijk te kopiëren en te delen met vrienden en familie. Als alternatief kunt u ook kiezen voor een ander formaat. Maar we raden af om uw video’s op dvd op te slaan, aangezien dit kwetsbaarder is en minder flexibel.

Type 1: VHS - S-VHS - VHSC - Hi8 - Digital 8 - Video 8 - miniDV

Prijs per band
Aantal bandenMP4MP4 hoge kwaliteit*
1€20,00€22,50
2 - 9€17,50€20,00
10 - 19€15,00€17,50
20 of meer€12,50€15,00

Type 2: V2000 - Betamax - Laserdisc - VCR - CVC - AKAI VK-30 - MicroMV
Prijs per band
Aantal bandenMP4MP4 hoge kwaliteit*
1€25,00€27,50
2 - 9€22,50€25,00
10 - 19€20,00€22,50
20 of meer€17,50€20,00

Onze prijslijst geldt voor de volgende videoformaten:

VHS, VHS-C, S-VHS, Hi8,Digital 8, Video 8, miniDV, Video2000, Betamax, Laserdisk, VCR, microMV

  • Voor het verzenden via Wetransfer brengen wij €5,00 per 20GB of een deel hiervan in rekening.
  • De vermelde prijzen zijn per videoband of disk.
  • DVD-video naar MP4 bestand omzetten €10,- per stuk.
  • * MP4 bestanden worden in hoge kwaliteit opgeslagen.
  • Reparatie videobanden €10,00 per band. Reparatie videobanden is altijd in combinatie met een digitaliseeropdracht. 

VHS digitaliseren: opslaan als MP4 bestand

Bij ons kunt u professioneel uw VHS videobanden laten omzetten naar een MP4 bestand. Wij bieden verschillende opslagmogelijkheden, waaronder HDD, SSD, USB-stick of verzending via WeTransfer. Daarnaast bewaren we uw bestanden op onze beveiligde QNAP NAS server. Het MP4 formaat is gemakkelijk te bekijken en te bewerken op elke computer en smartTV. Maar we bieden ook andere formaten aan, op aanvraag.

*Bij ons kunt u professioneel uw opnames laten opslaan in HD-kwaliteit. Als uw opname in SD is opgenomen, kunnen we helaas niet de kwaliteit verbeteren naar HD, maar slaan we het bestand op zodat deze optimaal is voor de weergave op HD-apparatuur, indien u hiervoor heeft gekozen.

NTSC

NTSC opgenomen VHS videobanden kunnen wij gewoon overzetten naar een MP4 bestand. U kunt dit bestand net als bij VHS digitaliseren in PAL formaat gewoon afspelen op uw smartTV of computer. Natuurlijk zijn deze bestanden ook geschikt voor de videomontage.

Over het videoformaat VHS

VHS (Video Home System) was een videobandcassette-indeling ontwikkeld door JVC, en was de meest succesvolle videocassette-indeling voor consumenten, bestaande indelingen zoals Betamax en Video 2000.

VHS videotape digitaliseren

JVC begon met de ontwikkeling van VHS in 1971, met 12 doelstellingen voor het bouwen van een video-opname-eenheid voor thuisgebruik. In 1974 wilde het Japanse Ministerie van Internationale Handel en Industrie standaardiseren op één videoformaat voor consumenten, en de voorkeur ging uit naar het eigen Betamax-formaat van Sony, maar de druk van JVC en Matsushita bracht hen over om de druk om te standaardiseren op één formaat te laten vallen. JVC was van mening dat een open standaard, met het formaat dat wordt gedeeld door concurrenten zonder de technologie in licentie te geven, beter was voor de consument.

De eerste VHS-recorder

De eerste VHS-recorder was in 1976 in Japan verkrijgbaar en bereikte in 1977 de VS en het VK.

Een VHS-cassette bevat een opklapbaar deksel dat de ½-inch tape beschermt, en een anti-despoolmechanisme. Doorzichtige tape aan beide uiteinden van de tape zorgt voor een optische automatische stop voor het transportmechanisme van de videorecorder. VHS-machines trekken de tape van de cassettemantel en wikkelen deze rond de trommel met hellende kop, met behulp van M-vetersluiting, waarbij de tape wordt uitgetrokken door twee inrijgpaaltjes en rond meer dan 180 graden van de koptrommel wordt gewikkeld in een vorm die ongeveer overeenkomt met de letter M. De cassette kan maximaal ongeveer 430 m band bevatten, wat een speelduur van maximaal vijf uur oplevert bij standaard afspeelkwaliteit (SP).

Een kleinere variant van VHS, VHS-C, werd geïntroduceerd voor gebruik in camcorders. Het afspelen van VHS-C-banden kan met behulp van een adapter in een VHS recorder.

Betere kwaliteit opnames

In 1987 introduceerde JVC S-VHS , wat 400 lijnen opleverde (vergeleken met 240 voor standaard VHS), maar dit had slechts een beperkt succes. W-VHS werd geïntroduceerd in Japan in 1994 voor het opnemen van high-definition televisie. Terwijl de D-VHS (introductie 1998), dit was de eerste digitale variant van VHS, voor het opnemen in high-definition. Tegen die tijd was DVD-Video beschikbaar en werd na 2000 de voorkeursmethode voor vooraf opgenomen video. In 2003 had dvd-verhuur die van VHS in de VS ingehaald.

De laatste grote film uitgebracht op VHS in het jaar 2006 is ‘A History of Violence’. De laatste JVC VHS-only-eenheid rolde in 2008 van de lopende band.

De productie van VHS-machines liep door tot 2016 in Japan door Funai Electric (die het Compact Video Cassette- formaat introduceerde voordat hij in 1983 overschakelde op VHS) onder merken als Sanyo. Dalende verkopen en moeilijkheden bij het verkrijgen van componenten waren voor Funai Electric aanleiding om de productie te beëindigen.

VHS recorder

Hoewel VHS een populair formaat was voor langspeelcontent, zoals films en televisieseries, werd het ook gebruikt om kortspeelcontent te leveren, zoals muziekvideo’s (soms in de vorm van Video-singles ), in-store video’s en tutorials. VHS-banden werden ook vaak meegeleverd met consumentenproducten en -diensten voor demonstratiedoeleinden. Een nieuw product? Stuur een VHS band met een instructiefilm hoe deze te repareren!

Gratis retourzending binnen Nederland bij opdrachten vanaf €100,-!

Laat uw video-, film-, geluid- & beeldmateriaal digitaliseren door Scanpaleis!