Verpakkingstips

Verpakkingstips digitaliseer opdrachten

Neem even de tijd om verpakkingstips en verzendtips te lezen die wij voor u hebben samengesteld.We zijn erg trots op het feit dat we nooit een herinnering zijn kwijt geraakt. Dus u kunt er zeker van zijn dat uw herinneringen in goede handen zijn.  Deze aanbevelingen zijn opgesteld aan de hand van onze bevindingen uit de praktijk en de beste garantie voor een veilig transport.

Verpakkingstips

 1. Selecteer een stevige doos zonder gaten of gescheurde delen.

Zelfs als u van plan ben slechts een paar items naar ons op te sturen, gebruik dan toch een doos in plaats van een envelop. Enveloppen zijn niet sterk genoeg om uw kostbare herinneringen te beschermen! Zorg ervoor dat u kiest voor een doos die stevig is en bedoeld voor transport. U kunt boxen kopen bij uw plaatselijke postkantoor.

 

2. Organiseer en groepeer je herinneringen.

 Sorteer uw herinneringen volgens soorten media.

Verpakken videomateriaalVideo Tapes verpakken

Bind tapes samen met elastiekjes of wikkel deze in een plastic zak. Voor grote bestellingen adviseren wij de tapes in een paar aparte zendingen te verdelen. Als vuistregel raden wij aan een maximaal gewicht per pak aan te houden van 15 kilo.

 

 


Verpakken beeldmateriaalBeelden verpakken

Leg al uw afbeeldingen in afsluitbare plastic zakken en gegroepeerd deze op media formaat: foto’s, dia’s en negatieven. Voor het verzenden van grote foto’s (max. A3), gebruik wat karton op de ‘achterkant’ van de foto’s, zodat deze tijdens het transport niet buigen.

Als uw dia’s in carrousels zitten laat deze dan zitten en stuur ons dan de hele carrousel. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de dia’s niet uit de slee of de carrousel kunnen vallen. De dia’s en hun sledes/carrousels zullen weer aan u worden geretourneerd.

Fotoboek verpakkenU kunt ons ook foto’s in albums sturen. Nadat de foto’s zijn gescand en opgeslagen, zullen wij albums weer onbeschadigd naar u terugsturen.

 

 

 

 

Smalfilm verpakkenSmalfilm verpakken

Bind uw filmspoelen samen met elastiekjes of plaats ze in zakjes. Voor grote bestellingen adviseren wij de filmspoelen in een paar aparte zendingen te verdelen. Als vuistregel raden wij aan een maximaal gewicht per pak aan te houden van 15 kilo.

Als u wilt dat wij uw filmspoelen overzetten in een bepaalde volgorde, is het verstandig om deze spoelen te nummeren. Eventueel kunt u ook een tekst meegeven onder welke naam wij de spoelen moeten opslaan. Als u besluit om de spoelen niet te nummeren houden wij onze eigen volgorde aan.

 

3. Vul de Doos.

Stop uw materiaal in de doos en vul de rest met noppenfolie bijvoorbeeld noppenfolie. Met noppenfolie hebben wij de beste ervaring. Gelieve geen piepschuim te gebruiken! Het stof en de kleine deeltjes kunnen uw herinneringen beschadigen. Vul zorgvuldig de doos, zodat uw herinneringen in een positie zijn waar ze niet kunnen buigen tijdens het transport. Vul alle lege ruimtes in de doos met noppenfolie, airbags, of plastic boodschappentassen. Zorg ervoor dat een kopie van uw bestelformulier in de doos zit. Als u de doos heeft gevuld, mag de inhoud niet verschuiven of rammelen.

4. Label en tape de doos dicht.

Naast adres van Scanpaleis waar de opdracht verwerkt moet worden is het belangrijk om het retouradres goed aan te geven. Controleer of de doos goed afgesloten en selecteer vervolgens een vervoerder die gebruik maakt van een volgsysteem, zoals UPS, DHLparcel of PostNL. Zodra uw media aan bij ons is gearriveerd brengen wij u via e-mail op de hoogte en beginnen wij met het digitaliseren van uw herinneringen!

Vergeet niet uw opdrachtformulier met alle gegevens bij de opdracht te doen!

Digitaliseer je herinneringen voor minder! Bekijk onze lage tarieven nu.

Laat uw video-, film-, geluid- & beeldmateriaal digitaliseren door Scanpaleis!