Videoband naar usb-stick

Videoband naar usb-stick of dvd?

Videoband naar MP4 op een usb-stick of als dvd? De keuze kan lastig zijn. Heeft u geen dvd-speler dan maakt dit het kiezen al een stuk eenvoudiger. Het voordeel van een dvd is het feit dat deze in iedere moderne dvd-speler is af te spelen. Een groot nadeel van de dvd is zijn kwetsbaarheid en hij is niet eenvoudig te kopiëren. Als u kiest voor het opslaan van de bestanden van uw gedigitaliseerde media op een usb-stick dan heeft dit een aantal voordelen t.o.v. een dvd. Ten eerste is een usb-stick veel minder kwetsbaar t.o.v. een dvd. Ten tweede heeft u zelf de mogelijkheid om een kopie van de bestanden op bijvoorbeeld uw eigen computer te maken. Ten derde kunnen veel grotere bestanden worden opgeslagen op een usb-stick en dit kan zeker ten goede komen aan de kwaliteit. Ons advies zou zijn om uw videobanden om te laten zetten naar een MP4 bestand.

Film naar usb of dvd?

Bij het digitaliseren van een 8mm film wordt meestal gekozen voor het omzetten in HD kwaliteit. HD levert dusdanig grote bestanden op waardoor deze het beste kunnen worden opgeslagen op een usb-stick. Opslaan op een dvd kan wel maar levert direct kwaliteitsverlies op. Ook hier het advies om het bestand op te laten slaan in MP4 formaat.

Audio naar usb of CD?

Dat is een wat lastiger keuze. Beide is mogelijk. Misschien kan het artikel op Hifi.nl u hierbij verder helpen. Het voordeel van een usb-stick is weer het feit dat hier eenvoudig een back-up/kopie van te maken is op bijvoorbeeld uw computer.

Negatieven op dvd, cd of usb-stick?

Negatieven, dia’s en foto’s zetten wij standaard in het jpg formaat. De meest logische keuze om deze bestanden op te slaan is op een usb-stick. Een usb-stick is minder kwetsbaar, de opgeslagen  bestanden zijn eenvoudiger te kopiëren naar uw computer en de capaciteit is veel groter waardoor er bijvoorbeeld meer foto’s op kunnen.

Wanneer dvd en wanneer cd?

Film en video zetten wij standaard op een dvd-video. Muziek wordt op cd weggeschreven. Zowel de dvd-video als de cd zijn direct afspeelbaar. Beeldmateriaal zoals ingescande foto’s, dia’s en negatieven zetten wij standaard op een usb-stick. Deze usb-stick is met iedere moderne computer in te lezen.

Wat voor dvd’s en cd’s gebruiken wij?

Uw film- en videomateriaal zetten wij standaard op een dvd-video van het type dvd+r. Al onze dvd’s zijn met moderne dvd-spelers te bekijken. Ook op uw computer! Iedere maand gebruiken wij meer dan 1000 dvd’s. U mag er dus op vertrouwen dat wij gebruik maken van een uitstekende kwaliteit. Mocht u toch onverhoopt het probleem hebben dat de dvd niet in uw apparatuur af te spelen is dan zetten wij nogmaals uw materiaal op dvd. Onze CD’s hebben dezelfde kwaliteit als de dvd’s.
Wij bewaren, met uitzondering van video, alle digitale bestanden 30 dagen nadat u uw materiaal in ontvangst genomen heeft.

Wat voor usb-sticks gebruikt Scanpaleis?

De capaciteit van de sticks die wij gebruiken is voldoende groot om uw gedigitaliseerde materiaal op te zetten maar ook niet veel groter (lees duurder) dan dat. Uiteraard maken wij gebruik van de beste kwaliteit sticks die op dit moment te koop zijn.

usb 2.0 of usb 3.0?
Een usb-stick 2.0 en een stick 3.0 werken beide hetzelfde. Het verschil tussen de twee is dat de usb 3.0 stick een hogere snelheid heeft wat betreft het overschrijven van bestanden, dan een usb 2.0 stick. U herkent de usb 3.0 aan het stukje blauwe kleur aan de binnenkant van de connector. De usb 2.0 heeft dit niet. Een usb 3.0 poort in uw computer heeft ook het stukje blauwe kleur.

Een usb 3.0 stick kunt u gebruiken in een 2.0 of 1.1 poort in uw computer, alleen zal de stick dan op de snelheid van de 2.0 of 1.1 poort bestanden overschrijven. Met name als u grote bestanden of grote hoeveelheden bestanden wilt overschrijven, is usb 3.0 erg handig. Scanpaleis maakt uiteraard gebruik van usb 3.0.

Scanpaleis formatteert uw usb-stick voor gebruik op Mac en Windows

Omdat u zowel gebruik kan maken van Mac OS X als Windows formatteren wij met behulp van de structuur optie: exFat of MS DOS (FAT), dit filesysteem is compatible met de meest recente versies van Mac OS X en Windows. De eerste methode heeft echter als voordeel dat wij bestanden groter dan 4GB kunnen opslaan.

Op verzoek zetten wij uw materiaal op Blu-Ray

Uw materiaal overzetten op Blu-Ray disc is ook goed mogelijk. Standaard doen wij dit nog niet omdat niet iedereen gebruik maakt van een Blu-Ray speler en het op dit moment een veel bewerkelijker proces is. De kwaliteit is echter weer beter dan de dvd. Een film of video overzetten naar Blu-Ray kost per disk €20,00 extra.

Videoband naar USB-stick

Prijzen USB-sticks & harde schijf
Opslag
CapaciteitSoortPrijs
16 GbUSB-stick€20,00
32 GbUSB-stick€27,50
64 GbUSB-stick€35,00
128 GbUSB-stick€45,00
1 TbHDD€ 80,00
500 GbSSD€ 110,00
1 TbSSD€ 150,00
WetransferPer 20Gb of deel hiervan.€ 5,00

Uw materiaal kan op diverse media worden opgeslagen. Als u gekozen heeft voor de opslag op usb-stick of HDD dan hanteren wij bovenstaande tarieven. Het is ook mogelijk om zelf een usb-stick of HDD aan te leveren. Belangrijk is dat hierop geen andere bestanden zijn opgeslagen en dat de capaciteit voldoende groot is! Bij onvoldoende capaciteit gebruiken wij onze eigen media. Geef ook duidelijk op het opdrachtformulier aan welke media u zelf heeft aangeleverd.

 

Gratis retourzending binnen Nederland bij opdrachten vanaf €100,-!

Laat uw video-, film-, geluid- & beeldmateriaal digitaliseren door Scanpaleis!