Videoband naar usb-stick

Videoband naar usb-stick of dvd?

Kiest u voor het opslaan van uw gedigitaliseerde media op een USB-stick of op een DVD? Eigenlijk is deze vraag steeds minder relevant, aangezien steeds minder klanten nog een DVD-speler hebben. DVD’s zijn kwetsbaar en niet eenvoudig te kopiëren, terwijl USB-sticks veel minder kwetsbaar zijn. Bovendien bieden USB-sticks de mogelijkheid om een kopie van de bestanden op uw eigen computer te maken en kunnen ze veel grotere bestanden opslaan, wat ten goede kan komen aan de kwaliteit. Ons advies: laat uw videobanden omzetten naar een MP4-bestand en sla deze op op een USB-stick.

Film naar usb-stick of dvd?

Bij het digitaliseren van smalfilm bieden wij altijd minimaal HD-kwaliteit aan, wat leidt tot grote bestanden die het beste opgeslagen kunnen worden op een USB-stick. Het opslaan op een DVD kan wel, maar levert direct kwaliteitsverlies op. Daarom is het ook hier ons advies om het bestand op te slaan in MP4-formaat.

Audio naar usb-stick of cd?

Dat is een lastigere keuze, maar beide opties zijn mogelijk. Misschien kan het artikel op Hifi.nl u hierbij verder helpen. Een voordeel van een USB-stick is dat het gemakkelijk is om hier een back-up/kopie van te maken op bijvoorbeeld uw computer.

Negatieven op usb-stick of via Wetransfer?

Negatieven, dia’s en foto’s zetten wij standaard in het jpg formaat. De meest logische keuze om deze bestanden op te slaan is op een usb-stick of verzenden via Wetransfer. Opslaan van de bestanden op cd of dvd is alleen nog in speciale gevallen mogelijk.

Wat voor dvd’s en cd’s gebruiken wij?

Bij ons wordt uw film- en videomateriaal standaard opgeslagen op een dvd-video van het type DVD+R. Al onze DVD’s kunnen met moderne DVD-spelers en computers bekeken worden. U kunt erop vertrouwen dat wij gebruikmaken van uitstekende kwaliteit CD’s en DVD’s. Mocht het toch voorkomen dat de DVD niet in uw apparatuur afgespeeld kan worden, dan zetten wij het materiaal opnieuw op DVD voor u. Onze CD’s hebben dezelfde hoge kwaliteit als onze DVD’s. Alle digitale bestanden, met uitzondering van video, worden 30 dagen bewaard nadat u het materiaal in ontvangst heeft genomen.

Wat voor usb-sticks gebruikt Scanpaleis?

De capaciteit van de USB-sticks die wij gebruiken is voldoende groot om uw gedigitaliseerde materiaal op te slaan, maar ook niet veel groter (en dus duurder) dan nodig. We maken altijd gebruik van de beste kwaliteit sticks die op dit moment op de markt zijn.

USB 2.0 of USB 3.0

Zowel een USB-stick 2.0 als een stick 3.0 werken op dezelfde manier, maar de laatste heeft een hogere snelheid bij het overschrijven van bestanden. U kunt een USB 3.0-stick herkennen aan het stukje blauwe kleur aan de binnenkant van de connector. Ook een USB 3.0-poort in uw computer heeft dit stukje blauwe kleur. Hoewel een USB 3.0-stick ook gebruikt kan worden in een USB 2.0- of 1.1-poort, zal de stick dan op de snelheid van die poort bestanden overschrijven. Als u grote bestanden of grote hoeveelheden bestanden wilt overschrijven, kan het handig zijn om te kiezen voor USB 3.0. Bij Scanpaleis maken we bijna altijd gebruik van USB 3.0.

Scanpaleis formatteert uw usb-stick, hdd of ssd voor gebruik op Mac en Windows

Omdat u zowel gebruik kan maken van Mac OS X als Windows formatteren wij met behulp van de structuur optie: exFat of MS DOS (FAT), dit filesysteem is compatible met de meest recente versies van Mac OS X en Windows. De eerste methode heeft echter als voordeel dat wij bestanden groter dan 4GB kunnen opslaan.

SSD of HDD?

SSD = Solid State Drive. Dit betekent letterlijk dat een SSD geen bewegende onderdelen bevat en dus solide is. Dit in tegenstelling tot een HDD, die wel bewegende onderdelen bevat. Op een SSD worden gegevens opgeslagen in enkele flash geheugenchips. Dit gebeurt door middel van elektrische lading in de geheugenchips. Dit maakt een SSD 4 keer sneller dan een HDD. 

HDD = Hard Disk Drive. Het is een digitaal opslagapparaat met een magnetische metalen schijf. De schijf draait net als in een platenspeler rond en wordt door een lees- en schrijfarm uitgelezen. Dit ronddraaien maakt een zoemend geluid wat duidelijk hoorbaar is. Bovendien maakt het fysiek zoeken van de lees- en schrijfarm naar data op de draaiend.

Het voordeel van een SSD t.o.v. een HDD is het feit dat deze veel sneller is en veel minder kwetsbaar. Het nadeel is dat een SSD duurder is en minder opslagcapaciteit heeft.

Videoband naar USB-stick

Prijzen USB-sticks & harde schijf
Opslag
CapaciteitSoortPrijs
32 Gb - 256Gb * (eerste usb-stick)USB-stick€15,00
64 GbUSB-stick€22,50
128 GbUSB-stick€25,00
256 GbUSB-stick€27,50
1 TbHDD€70,00
500 GbSSD€100,00
1 TbSSD€140,00
Wetransfer€5,00
Opslag op eigen media klant€5,00

Uw materiaal kan op diverse media worden opgeslagen. Als u gekozen heeft voor de opslag op usb-stick of HDD dan hanteren wij bovenstaande tarieven. Het is ook mogelijk om zelf een usb-stick of HDD aan te leveren. Belangrijk is dat hierop geen andere bestanden zijn opgeslagen en dat de capaciteit voldoende groot is! Bij onvoldoende capaciteit gebruiken wij onze eigen media. Geef ook duidelijk op het opdrachtformulier aan welke media u zelf heeft aangeleverd.

 

Digitaliseer je herinneringen voor minder! Bekijk onze lage tarieven nu.

Laat uw video-, film-, geluid- & beeldmateriaal digitaliseren door Scanpaleis!